עוגת גבינה ללא גלוטן וכשרה לפסח ||| מתכון עשיר יעשה לכם את האירוח למוצלח ||| עוגת גבינה קלסית שתתאים גם לנמנעים מגלוטן מבלי לוותר על הטעם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 5 ביצים XL מופרדות
- 1 כוס סוכר
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 5 כפות קורנפלור
- 1 אינסטנט פודינג וניל
לציפוי
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 2 כפות סוכר
- 10 יחידות תות שדה פרוסים
- אבקת סוכר
אופן הכנה
- מקציפים את חלבוני הביצים עם הסוכר
- בקערה נפרדת מקציפים את חלמוני הביצים ומוסיפים בזהירות את הגבינה, שמנת, קורנפלור ואינסטנט פודינג וניל עד איחוד
- מאחדים את בלילת החלבונים לתוך תערובת הגבינה בתנועות קיפול זהירות
- מחממים תנור ל- 220 מעלות
- מעבירים לתבנית אפיה
- אופים בתנור החם למשך 10 דקות
- מורידים את חום התנור ל- 120 מעלות
- ממשיכים אפייה עוד 50 דקות (סך כל משך האפייה כשעה)
- הכנת הציפוי: מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר
הגשה
מגישים מעוטר באבקת סוכר ותות שדה טריים או בקצפת שמנת מתוקה שמורחים על העוגה כשהיא קרה
בתיאבון