חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת תפוזים וקוקוס ללא גלוטן

לקראת סוף עונת התפוזים מתכון לעוגת תפוזים ||| עוגה ללא גלוטן ואפשר גם גרסה עם קמח מצות לפסח ||| שילוב של תפוזים וקוקוס ישדרג כל כוס קפה או תה בסוף הארוחה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת תפוזים עגולה (צילום דני בר)

מצרכים (תבנית עגולה 24)

  • 6 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס קוקוס
  • 1.5 כוסות שקדים טחונים מולבנים
  • 1/3 כוס קורנפלור או קמח מצה דק לעוגות
  • 1/3 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 1 אבקת אפיה

אופן הכנה

  1. מקציפים את חלבוני הביצים עם קורט מלח
  2. מוסיפים את הסוכר בשלבים תוך כדי הקצפה
  3. בקערה אחרת מקציפים את חלמוני הביצים לקבלת קצפת לבנה
  4. מוסיפים לקציפת החלמונים הצהובה את מיץ התפוזים והשמן
  5. בקערה שלישית מערבבים את הקוקוס, שקדים טחונים, קמח מצה ואבקת אפיה
  6. מקפלים לתוך הקצפת הלבנה את בלילת המיץ תפוזים ואת תערובת המצרכים היבשים, לסירוגין
  7. מערבבים בתנועות קיפול בעדינות רבה
  8. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  9. מעבירים לתבנית עגולה ואופים 50 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *