לקראת סוף עונת התפוזים מתכון לעוגת תפוזים ||| עוגה ללא גלוטן ואפשר גם גרסה עם קמח מצות לפסח ||| שילוב של תפוזים וקוקוס ישדרג כל כוס קפה או תה בסוף הארוחה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית עגולה 24)
- 6 ביצים מופרדות
- 1 כוס סוכר
- קורט מלח
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כוס קוקוס
- 1.5 כוסות שקדים טחונים מולבנים
- 1/3 כוס קורנפלור או קמח מצה דק לעוגות
- 1/3 כוס קמח תפוחי אדמה
- 1 אבקת אפיה
אופן הכנה
- מקציפים את חלבוני הביצים עם קורט מלח
- מוסיפים את הסוכר בשלבים תוך כדי הקצפה
- בקערה אחרת מקציפים את חלמוני הביצים לקבלת קצפת לבנה
- מוסיפים לקציפת החלמונים הצהובה את מיץ התפוזים והשמן
- בקערה שלישית מערבבים את הקוקוס, שקדים טחונים, קמח מצה ואבקת אפיה
- מקפלים לתוך הקצפת הלבנה את בלילת המיץ תפוזים ואת תערובת המצרכים היבשים, לסירוגין
- מערבבים בתנועות קיפול בעדינות רבה
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- מעבירים לתבנית עגולה ואופים 50 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש
בתיאבון