חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: גלידת קוקוס תות שדה

שיא עונת תות השדה כבר כאן והמחירים בהתאם ||| הזדמנות להכין גלידת תות שדה עם גלידת קוקוס ||| גלידה שהיא גם חגיגה לעיניים לא פחות מהטעם המשגע ||| מהו המרכיב הסודי לגלידה איכותית ||| הסוד הוא הזִבְדָּה או סמעטענע ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

גלידת תות וקוקוס (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

זִבְדָּה שמנת או סמעטענע

להכנת גלידה איכותית ועשירה יש להשתמש בשמנת רגילה (נקראת חמוצה להבדיל מהשמנת המתוקה) ובשמנת מתוקה על מנת לקבל מרקם עשיר ונימוח בפה. מהי השמנת או בשמה העברי של פעם זִבְדָּה.

זו היא שכבת השומן הצפה על החלב. כאשר חובצים את הזבדה היא הופכת לחמאה. את המילה זבדה חידש בן־יהודה על פי זֻבְּדַה בערבית. השורש זב"ד משותף לשתי הלשונות: בעברית זֶבֶד פירושו מתנה, ובערבית יש לשורש משמעויות נוספות. בשנת 1933 אימץ ועד הלשון העברית את המילה שַׁמֶּנֶת שכבר נהגה בקרב דוברי העברית בארץ –כנראה בעיקר בקיבוצים. להיווצרות המילה שמנת תרם צליל המילה המקבילה שמאַנט ביידיש (גם סמעטענע שהיא מילה מוכרת בצורות דומות בכמה מלשונות אירופה).

מצרכים

  • 2 כוסות שבבי קוקוס
  • 2 כוסות מים רותחים

לגלידת תות

  • 500 גרם תות שדה טרי או קפוא
  • 20 גרם סוכר וניל

לבסיס

אופן הכנה

  1. בקערת בלנדר שמים את הקוקוס ומוסיפים מים רותחים
  2. מפעילים את הבלנדר 30 שניות ומפסיקים וכך עוד 2 פעמים (סה"כ 1.5 דקות עם 2 הפסקות)
  3. סוחטים את הקוקוס מהנוזלים ושומרים את הנוזלים בצד להכנת הגלידה
  4. בקערה נפרדת טוחנים את התות שדה ומערבבים עם הסוכר וניל
  5. מקציפים את השמנת מתוקה עם הסוכר
  6. מחצית הקצפת יוצקים לקערה עם תערובת התות שדה
  7. לקערת הקצפת שנותרה מוסיפים כוס אחת מנוזלי הקוקוס
  8. בכלי אחסון המתאים להקפאה מניחים 1/3 מתערובת הקוקוס
  9. מעל בזהירות, בעזרת כף, מניחים שכבה של 1/3 מתערובת התות שדה
  10. כך ממשיכים שכבה על שכבה לאט ובזהירות
  11. מקפיאים למשך 5 שעות לפחות ומגישים קפוא

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *