כְּמֵהוֹן שׁוֹקוֹלָד זה השם התיקני אבל אנחנו קוראים למעדן שטוב לכוווולם – טראפל Truffle ||| מעדן ללא גלוטן כך שגם כשר לפסח ||| קל להכנה וללא אפייה אבל הטעם ממכר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (25 יחידות)
- 300 גרם שוקולד מריר איכותי
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- קורט מלח
למילוי
- 25 אגוזי לוז קלויים וקלופים
לציפוי
- 3 כפות קקאו
אופן הכנה
- שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה או בסיר
- מוסיפים את השמנת מתוקה והמלח
- ממיסים במיקרוגל או על להבה נמוכה ובזהירות שהשוקולד לא ישרף
- יוצקים את התערובת לתבנית שקעים סיליקון
- בכל שקע שמים אגוז לוז קלוף
- שומרים במקרר למשך הלילה
- בבוקר מוציאים את הטראפלס מתבנית הסיליקון
- מתקנים צורתם כך שיהיה כדור קטן יפה
- מגלגלים בקערית עם הקקאו
- מניחים בקופסא אטומה והטראפלס ישמרו במקרר כחודש (אם לא יטרפו אותם לפני כן)
בתיאבון Bon appétit