מאכל שמדמה את הטעם והמרקם של סלט ביצים מסורתי, אך נעשה כולו ממרכיבים טבעוניים ||| סלט שמספק למעדיפים תזונה טבעונית או נמנעים ממוצרי ביצים בגלל סיבות תזונתיות, את החוויה של סלט ביצים בלי להשתמש במוצרים מהחי ||| סלט עשיר בחלבונים בזכות השימוש בטופו או חומוס, וגם מכיל סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים בהתאם למרכיבים הנוספים המתווספים אליו ||| סלט שמכיל פחות כולסטרול מאשר סלט ביצים מסורתי, מה שיכול להוות יתרון לאנשים עם רמות כולסטרול גבוהות או סיכון למחלות לב ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 300 גרם טופו חומוס, חתוך לקוביות קטנות
- 5 כפות מיונז טבעוני
- ½1 כפיות חרדל דיז'ון
- 2 כפות שמרי בירה
- ½ בצל אדום
- 3-4 גבעולי בצל ירוק
- 1 גבעול סלרי (כַּרְפַּס)
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כפית פִּלְפֵּל שחור
- 1 כפית שטוחה מלח הודי שחור Kala Namak
להגשה
שלבי הכנה
- חותכים דק את הבצל והסלרי
- בקערה גדולה מערבבים בעדינות את קוביות הטופו, בצל, סלרי, שמרי בירה, מיונז טבעוני, חרדל ותבלינים
- במידת הצורך מוסיפים עוד מלח הודי (קלה נאמאק מעניק לסלט טעם של ביצה) וגם כורכום (מעניק לסלט את הצבע הצהוב שמזכיר ביצים)
- מגישים לצד פרוסות לחם שאוהבים, פרוסות עגבנייה ונתחי אבוקדו בשל
טיפ: אפשר לשמור במקרר בכלי אטום ליומיים שלושה.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…