חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פיתה ביתית Homemade Pita

מתכון שלמדתי מהקונדיטור עידו הרמן ||| הכנת פיתה טעימה וריחנית בתנור אפיה בייתי ||| מתכון קל להכנה והכי חשוב, תמיד אפשר להכין בלי ללכת למאפיה ||| חשוב לדייק במידות ובעיקר בזמנים כי אין קיצורי דרך ולא נרצה לשרוף אף פיתה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

פיתות טריות יר מהתנור (צילום עידו הרמן)

מצרכים

  • 1/2 ק"ג קמח
  • 375 סמ"ק מי ברז
  • 25 גרם שמן זית
  • 25 גרם סוכר
  • 10 גרם מלח
  • 5 גרם שמרים יבשים

אופן הכנה

  1. להכניס כל המצרכים לקערת מיקסר עם וו גיטרה
  2. ללוש 10-15 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש
  3. להתפיח 1.5 שעות
  4. לחלק למנות של 50 או 100 גרם (לפי גודל הפיתה שרוצים)
  5. לכדרר לכדורים, לכסות למנוחה של 15 דקות
  6. לרדד כל כדור בצק לפיתה בעובי 1/2 ס״מ
  7. לכסות להתפחה נוספת של 30 דקות
  8. פיתה חמה בתנור (צילום עידו הרמן)
  9. לחמם תנור ל-220 מעלות
  10. להפוך תבנית אפיה ולהכניס לחימום בתנור
  11. להניח כמה פיתות בצק שאפשר על התבנית (תלוי בגודל הפיתה ובגודל התבנית)
  12. להכניס לאפיה של 1.5 דקות (90 שניות) בכל צד לקבלת צבע חום בהיר של פיתה
  13. טיפ: מיד אחרי הוצאת הפיתה מהתנור, עדיף לעטוף במגבת לשמירת לחות ורכות

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *