מתכון שלמדתי מהקונדיטור עידו הרמן ||| הכנת פיתה טעימה וריחנית בתנור אפיה בייתי ||| מתכון קל להכנה והכי חשוב, תמיד אפשר להכין בלי ללכת למאפיה ||| חשוב לדייק במידות ובעיקר בזמנים כי אין קיצורי דרך ולא נרצה לשרוף אף פיתה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1/2 ק"ג קמח
- 375 סמ"ק מי ברז
- 25 גרם שמן זית
- 25 גרם סוכר
- 10 גרם מלח
- 5 גרם שמרים יבשים
אופן הכנה
- להכניס כל המצרכים לקערת מיקסר עם וו גיטרה
- ללוש 10-15 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש
- להתפיח 1.5 שעות
- לחלק למנות של 50 או 100 גרם (לפי גודל הפיתה שרוצים)
- לכדרר לכדורים, לכסות למנוחה של 15 דקות
- לרדד כל כדור בצק לפיתה בעובי 1/2 ס״מ
- לכסות להתפחה נוספת של 30 דקות
- לחמם תנור ל-220 מעלות
- להפוך תבנית אפיה ולהכניס לחימום בתנור
- להניח כמה פיתות בצק שאפשר על התבנית (תלוי בגודל הפיתה ובגודל התבנית)
- להכניס לאפיה של 1.5 דקות (90 שניות) בכל צד לקבלת צבע חום בהיר של פיתה
- טיפ: מיד אחרי הוצאת הפיתה מהתנור, עדיף לעטוף במגבת לשמירת לחות ורכות
בתיאבון