היום, 29 לספטמבר הוא יום הביסקוטי #BiscotiDay ||| מהו ביסקוטי ומה מקור המאפה הכל כך איטלקי שכולם מכירים ||| כם מתכון לבסיס העוגיה וגם מתכונים נוספים עם טוויסט ישראלי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מהם הביסקוטי
תמצאו בהם אגוזי לוז שוקולד, פיסטוק דבש, שקדים ולימון טבולים בשוקולד לבן, דובדבנים יבשים ושקדים. ביסקוטי פרמיג'יאנה Biscotti alla Parmigiana, ביסקוטי מנטה Peppermint Biscotti, אלה רק כמה דוגמאות לקשת הטעמים שתוכלו להכין ביסקוטי. ביסקוטי הוא ליווי מושלם לתערובת הקפה האהובה עליכם או לכוס תה מרגיעה, כי המרקם האפוי שלהם סופג את שלל הטעמים והעוגיה מתרככת לחטיף בעל מרקם מושלם.
ביסקוטי הם ביסקוויט שקדים שמקורם בפראטו Prato איטליה, הם תוצאה של תהליך שמשאיר אותם טעימים ופריכים, אפויים פעמיים. המרקם הפריך והיציב שלהם הוא אחת הסיבות לכך שהם מוגשים באופן מסורתי בשילוב עם יין קינוח איטלקי של האזור – וין סנטו Vin Santo. ביסקוטי היו תוצאה של תהליך ששימש לסייע בשימור המזון לאורך זמן, וכך אוכלים ביסקוטי שאפויים פעמיים והם היו הצידה לדרך לעיתים קרובות לסוחרים ולחיירים רומאים במסעות ארוכים ומלחמות. מאז הם הפכו לחלק פופולרי בתרבות הקולינרית של איטליה, ובסופו של דבר התפשטו ברחבי העולם ומצאו בית חדש גם בבתי קפה רבים.
תהליך הבישול מתחיל בבצק רטוב של קמח, סוכר, ביצים, ושקדים לא קלופים ולא קלויים, ללא שום סוג של שמרים או שומן. בצק זה נאפה פעם אחת בתבנית מיוחדת עם שקעים בצורת הביסקוטי, ואז נאפה שוב לאחר שנחתך לצורה המוכרת לכולנו. בעוד שהמתכון המסורתי כולל שקדים, כאמור לעיל, ניתן להכין אותם גם עם צנוברים, אגוזי מלך, פירות יבשים כמו צימוקים, או כמעט כל מרכיב עם לחות נמוכה שתוכלו להעלות על הדעת.
מתכון: ביסקוטי איטלקי קלסי
תוכלו להעשיר את המתכון הזה על ידי הוספת מיץ לימון, מיץ תפוזים, הוספת כל סוג של אגוזים, שקדים ופירות מיובשים, כל מה שתעלו על דעתכם.
מתכונים נוספים תמצאו כאן… וגם כאן…
מצרכים
- 1/2 כוס שמן זית עדין
- 1 כוס סוכר
- 3.25 כוסות קמח לבן
- 3 ביצים L
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית תמצית אניס
אופן הכנה
- נחמם תנור ל- 190 מעלות
- נרפד תבנית אפייה בנייר אפיה
- בקערה בינונית, מערבבים את הביצים, הסוכר, השמן ותמצית האניס עד קבלת בלילה אחידה
- בקערה גדולה נערבב את הקמח ואבקת אפייה
- נוסיף את בלילת הביצים עד לקבלת בצק כבד ואחיד
- חלקו הבצק ל-2חלקים והכינו מכל חלק גליל כאורך התבנית המרופדת בנייר אפייה
- לחצו על הגללי עד שתקבלו חצי מהעובי שהיה (תקבלו צורה אליפטית)
- הכניסו לאפייה של 25-30 דקות עד קבלת גוון חום זהוב יפה
- להוציא אותו ולתת לו לנוח על רשת
- כשהגלילים הפחוסים קרים מספיק לעבודה, חותכים לחתיכות בעובי 1-1.5 ס"מ ופורשים על נייר האפייה עם הפנים מעלה
- הכניסו לתנור לאפייה נוספת של 6-10 דקות עד שקיבלתם ביסקוטי קלוי קלות
בתיאבון Buon Appetito