חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סיפורו של מתכון: מרק חתונה איטלקי La Zuppa del Matrimonio

מתכון בעל שם מוזר גם באיטלקית  La Zuppa del Matrimonioוגם בגרמנית Hochzeitssuppe והמשמעות זהה אבל המהות שונה בהחלט ||| באיטליה החתונה היא בין מרכיבי המרק ואילו בגרמניה המרק מוגש בחתונה ||| כל אזור בגרמניה יגיש את מרק החתונה בזמן אחר סביב הטכס אבל בשום חתונה איטלקית לא תקבלו את המרק חתונה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק חתונה איטלקי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מהו מרק חתונה איטלקי

מרק חתונה איטלקי הוא מרק שנחשב לאיטלקי ומורכב מאטריות, ירקות, קציצות בשר ומרק. זה היה במקור מאכל איכרים, כלומר הוא עשוי ממרכיבים זולים שכל אחד יכול למצוא.

למרות שהמרק נקרא מרק חתונה, למרק הזה אין שום קשר לחתונות. השם בא מהביטוי האיטלקי מינסטרה מריטה Minestra maritata, שפירושו למעשה מרק נשוי. אבל זה לא הנישואים שאנחנו חושבים עליהם – זה בעצם מתייחס לנישואים של המרכיבים והטעם שהוא מייצר.

מה יש במרק חתונה איטלקי

רוב מרקי החתונה האיטלקיים מכילים את המרכיבים הבאים:

קציצות: שלבו בשר בקר טחון, ביצה, פירורי לחם, פרמז'ן, בזיליקום ואבקת בצל ליצירת הקציצות.

מרק: מתכון זה דורש מרק עוף – אם כי לעיתים משתמשים במרקים שונים.

ירקות: במרק הזה יש עלי אסקרול Escarole או אנדיב Endive או עלי תרד או עלי עולש (ובמחוזותינו אפשר עלי חובייזה) וגזר. אפשר להוסיף גם בצל או סלרי אם רוצים יותר צבע.

פסטה: משתמשים מסוג פסטה מסולסל פוסילי Fusilli או קונכיה קווטאלי Cavatelli או אורזו Orzo

מהו מרק חתונה גרמני Hochzeitssuppe

להבדיל ממרק החתונה האיטלקי, מרק חתונה גרמני, המבוסס על מרק עוף שאליו מוסיפים חתיכות בקר, קציצות קטנות Fleischklößchen, אספרגוס קצוץ וחתיכות קטנות ועיטור רפרפת ביצים מלוחה Eierstich. לפעמים מוסיפים גם צימוקים.

Hochzeitssuppe נאכל בצפון גרמניה ובדרום גרמניה על ידי החתן והכלה והאורחים, באופן מסורתי לאחר טקס החתונה, והוא מוגש בדרך כלל כמנה ראשונה בתפריט בקבלת הפנים לחתונה. אוכלים אותו גם באזורים אחרים של גרמניה, כי המרק הכלה Brautsuppe שמוגש לכל האורחים ובעבר היה מרכיב חשוב בכל חתונה.

בחבל וסטפליה Westfalen שבמערב גרמניה, נהוג לאכול מרק חתונה וסטפאלי Westfälische Hochzeitssuppe, מרק שמכינים באופן מסורתי מבשר בקר. זה גם מהווה את המנה העיקרית בתפריטי החתונה, ואחריו הבשר הקר ממנו הוכן המרק, מוגש עם רמולד, בצל ומלפפות מוחמצים / כבושים כמנה שנייה.

מצרכים (4 מנות)

שלבי הכנה

  1. בקערה מערבבים את הבשר, ביצה, פירורי לחם, גבינת פרמז'ן, בזיליקום ואבקת בצל לקבלת מסה אחידה
  2. בסיר גדול מחממים מרק על להבה בינונית-גבוהה עד לרתיחה
  3. יוצרים מתערובת הבשר קציצות ומוסיפים אותן למרק
  4. מערבבים פנימה את עלי האסקרול, פסטה אורזו, גזר ומחזירים לרתיחה
  5. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים ברתיחה איטית כ- 10 דקות, תוך כדי ערבוב תכוף כדי למנוע הידבקות, עד שהפסטה בדרגת אל-דנטה

מגישים חם ונהנים!

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *