חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קנלוני ריקוטה בבשמל איטלקי

מאפה עשיר בגבינה וברוטב עסיסי ||| פסטה קנלוני ממולאת גבינות ריקוטה ופטה ||| רוטב בשמל עם טוויסט איטלקי ||| כל העושר נכנס לתנור ומקבלים מאפה שהוא ארוחה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מאפה פסטה קנלוני עם בשמל (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים

למלית

  • 750 גרם גבינת ריקוטה
  • 100 גרם גבינת פטה כבשים, מגורדת
  • 1 ביצה XL
  • 20 עלי בזיליקום קצוצים דק, (או 2 כפיות פסטו בזיליקום)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לרוטב בשמל

  • 35 גרם שמן זית (או 50 גרם חמאה)
  • 5 כפות קמח
  • 3.5 כוסות חלב
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת

אופן הכנה

  1. המלית: מערבבים את כל המצרכים
  2. מעבירים לשקית זילוף
  3. ממלאים את הקנלוני כמחצית גובהו או מעט יותר
  4. מניחים בתבנית
  5. הבשמל: מחממים בסיר על להבה בינונית את שמן הזית (או חמאה)
  6. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב
  7. מוסיפים את החלב, כוס אחרי כוס, ומערבבים היטב, עדיף במטרפה, אחרי כל כוס, עד שמתקבל נוזל חלק
  8. מוסיפים את התבלינים וחצי מכמות הפרמז'ן ומערבבים
  9. מסירים מהלהבה
  10. מחממים תנור ל-180 מעלות
  11. יוצקים את הבשמל על הקנלוני
  12. אופים כ 40 דקות, עד שהרוטב מזהיב
  13. להוציא מהתנור, לזרות את יתרת הפרמז'ן על המאפה, ולהגיש

הערה: אפשר לשמור במקרר עד 5 ימים או עד חודשיים במקפיא

תיאבון  Buon Appetito

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *