מאפה עשיר בגבינה וברוטב עסיסי ||| פסטה קנלוני ממולאת גבינות ריקוטה ופטה ||| רוטב בשמל עם טוויסט איטלקי ||| כל העושר נכנס לתנור ומקבלים מאפה שהוא ארוחה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 500 גרם פסטה קנלוני
למלית
- 750 גרם גבינת ריקוטה
- 100 גרם גבינת פטה כבשים, מגורדת
- 1 ביצה XL
- 20 עלי בזיליקום קצוצים דק, (או 2 כפיות פסטו בזיליקום)
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב בשמל
- 35 גרם שמן זית (או 50 גרם חמאה)
- 5 כפות קמח
- 3.5 כוסות חלב
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל לבן
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
אופן הכנה
- המלית: מערבבים את כל המצרכים
- מעבירים לשקית זילוף
- ממלאים את הקנלוני כמחצית גובהו או מעט יותר
- מניחים בתבנית
- הבשמל: מחממים בסיר על להבה בינונית את שמן הזית (או חמאה)
- מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב
- מוסיפים את החלב, כוס אחרי כוס, ומערבבים היטב, עדיף במטרפה, אחרי כל כוס, עד שמתקבל נוזל חלק
- מוסיפים את התבלינים וחצי מכמות הפרמז'ן ומערבבים
- מסירים מהלהבה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- יוצקים את הבשמל על הקנלוני
- אופים כ 40 דקות, עד שהרוטב מזהיב
- להוציא מהתנור, לזרות את יתרת הפרמז'ן על המאפה, ולהגיש
הערה: אפשר לשמור במקרר עד 5 ימים או עד חודשיים במקפיא
תיאבון Buon Appetito