מקור הלחוח הוא מתימן והסביבה – סומליה וג'יבוטי ||| לחוח لحوح Laxoox או Canjeero הם שמות שונים לאותה פיתה במרקם ספוג ||| קלה להכנה ומהירה אבל לא נשמרת לאורך זמן ולכן לא כל כך נפוצה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 750 גרם קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- כף מלח
- 2 כפות סוכר
- 7-8 כוסות מים
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את כל המצרכים עם מטרפה עד שלא יהיו גושים ותהייה בלילה חלקה ונוזלית
- מכסים את הקערה ומתפיחים למשך כשעה כך שהבלילה מלאה בועות
- מניחים מחבת טפלון על הכיריים כשהלהבה כבויה
- בעזרת מצקת מרק, מוזגים כף מהבלילה לתוך המחבת הקרה
- מנענעים את המחבת כך שנקבל שכבת בצק מהבלילה, בכל שטח המחבת
- פותחים את הלהבה הכי גבוהה ומניחים לבלילה להתבשל מבלי לגעת בה
- מחכים עד שכל השכבה העליונה של הבלילה הופכת ליציבה ויבשה ונוצרות בועות אוויר קטנות בלחוח
- הערה: אין כל צורך להפוך, אלא ישר להוציא מהמחבת
- מעבירים את הלחוח לצלחת ומכסים במגבת
- מקררים את המחבת בצד, לפני הלחוח הבא (אפשר גם לקרר במי ברז ואח"כ מנגבים היטב או להשתמש בשתי מחבתות כך שאחת מתמיד תהייה קרה מוכנה ללחוח הבא)
הערה: מספר יחידות הלחוח שיוצאות תלוי בעובי הבצק ששמתם. מומלץ להשתמש במצקת מרק אחת לכל לחוח במחבת בינוני.
בתיאבון