פנקייק טעים ויש אומרים גם מושחת וללא קמח לבן עם גלוטן ||| שילוב של קמח טף וקמח שקדים שעשירים בברזל, חלבון וסידן ישדרג לכם את הפנקייק ויעשה אותו גם כשר לפסח וגם ללא גלוטן לנמנעים ||| חביתיות פנקייק מצוינות לטבעונים, לנמנעים מחלב, גלוטן או ביצים ומבלי לאבד את הטעם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לפנקייק
- ½ כוס קמח טף
- ½ כוס שקדים טחונים לכדי קמח
- קורט מלח
- 1 כף אבקת קקאו
- ¼ כפית אבקת אפייה
- 5 כפות רסק תפוחי-עץ
- 1 כף גדושה שקדימון
- 1 כוס מים חמימים
- 10 טיפות סטיביה או 3 כפות סילאן (לא חובה)
- ½ כפית תמצית וניל
- ½ כוס שבבי קקאו או שוֹקוֹלד צ'יפס לפחות 60% מוצקי קקאו
לטיגון
kהגשה
- סירופ מייפל או סילאן או דבש או ריבה שאוהבים
שלבי הכנה
- בקערה מערבבים היטב את כל המצרכים היבשים
- מוסיפים את המצרכים הרטובים ומערבבים עד שמתקבלת בלילת פנקייק אחידה ומעט נוזלית
- הערה: אם המרקם נוזלי מדי, מוסיפים קמח טף. אם המרקם סמיך מדי, מוסיפים רסק תפוחים או מים
- מחממים מחבת עם כף שמן קוקוס ויוצקים 2 כפות מהבלילה למחבת
- בעזרת כף ובתנועה עיגולית משטחים את הבלילה במחבת (לחילופין אפשר להשתמש ברינג פנקייק)
- ברגע שנוצרות בועות קטנות על פני הבלילה שבמחבת, הופכים את הפנקייק ומטגנים מספר דקות לקבלת גוון שאוהבים משני הצדדים
- מניחים את הפנקייקים בערמה על צלחת הגשה ומגישים לצד מייפל, דבש, ריבה או סילאן
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…