המטבח הסלובקיה מושפע מהמטבח ההונגרי, פולני, צ'כי ופולני שסביבו ||| ניתן לומר שבאזור זה של אירופה המנות הלאומיות דיי דומות כי הן התפתחו בתקופת הקיסרות האוסטרו-הונגרית ||| יש הטוענים שהמאכל הלאומי הסלובקי הוא הגרסה המקומית של הניוקי ||| מתכון שמקורו מכפרים קטנים ומסעדות של רועי צאן מקומיים שמכונות Salas ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 1 ק"ג תפוח-אדמה קלופים
- 300 גרם קמח
- 250 גרם גבינת ברינדזה Bryndza או ברינזה Brindza או ברינצה או Brynza
- 100 גרם בייקון מעושן חתוך לקוביות או לצמחונים טופו מטוגן
- קורט מלח
להגשה
- שמן זית
- עירית
אופן הכנה
- מגרדים דק את תפוחי האדמה הקלופים לתוך קערה
- מוסיפים קמח ומערבבים עד שהמרקם של הבצק מאפשר לבצק להתרחק מעט מדופן הקערה
- במחבת עם מעט שמן משחימים את קוביות הבייקון או טופו או פטריות לצמחונים
- מביאים סיר 4-5 ליטר עם מים לרתיחה ומוסיפים מעט מלח
- מעבירים את הבצק בהדרגה דרך מסננת, המיועדת להכנת ניוקי, ישר לתוך המים הרותחים ומערבבים קלות בעזרת כף עץ. טיפ: מומלץ לעשות את כדורי הבצק קטנים ככל האפשר, הם יתרחבו מעט במהלך הבישול
- גורפים את הבצק הצף בלבד כי זה הסימן לזהות ניוקי מבושלים, ושולפים אותם עם מצקת מחוררת
- שמים את הניוקי המוגמרים בקערה גדולה ומערבבים אותם עם גבינת הברינצה ומעט שמן זית
הגשה
מחלקים לצלחות, ומוסיפים מעל מנת בייקון או טופו מושחם ומקשטים בעירית.
להגיש לצד שמנת חמוצה
הערה לנמנעים מגלוטן: ניתן להכין את המתכון גם עם קמח ללא גלוטן שיתאים לנמנעים.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…