חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: טרמסלטה יוונית Taramasalata Ταραμοσαλάτα

ממרח או מטבל עשוי ביצי דגים או יש אומרים קוויאר לעניים ||| שילוב של מזרח ומערב אירופה או טעמי אשכנז וצפון אפריקה ||| ביצי דגים שהוכנו כממרח בסגנון רוסי (איקְרָה) ומוגשות ברוטב חריף סטייל חריימה ||| הרבה מצרכים ותבלינים שעושים לאיקרה המסורתית טוויסט של טעמים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

טרמסלטה יוונית (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

טרמסלטה יווני או תורכי

באופן מסורתי המנה עשויה עם עלי ומכתש, מה שנותן מרקם מעט גרגירי, אבל טרמסלטה מסחרית נהוג לערבב לעיסה חלקה מאוד. Taramasalata מוגשת בדרך כלל כמזה, לעתים קרובות עם אוזו, כממרח על לחם. הצבע יכול להשתנות מבז' קרמי ועד ורוד, תלוי בסוג הביצים וצבע התבלינים והירק שבהם נעשה שימוש. רוב הטרמסלטה הנמכרת באופן מסחרי צבועה בוורוד, אך הטרמסלטה באיכות גבוהה היא תמיד בצבע בז'.

ביוון וקפריסין, טרמסאלטה מוגשת ביום שני הנקי Καθαρή Δευτέρα או יום שני של האפר היום הראשון של התענית הגדולה עם בצל ולימון.

איקרה רומנית Salată de icre

salată de icre (סלט ביצית ברומנית) הוא מטבל או ממרח דומה, נפוץ גם ברומניה ובבולגריה (המכונה хайвер, או haiver), וכמובן במחוזותינו בשם הסתמי איקרה. עשוי מביצי קרפיון, אבל בדרך כלל עם שמן חמניות או צמחי במקום שמן זית, לפעמים עם תוספת לחם לבן לעיבוי המרקם.

שיטת הייצור הרומנית מסורתית של salată de icre הפכה לתקן ורשומה כמומחיות מסורתית של האיחוד האירופי תחת השם Salată tradițională cu icre de crap כאשר חייבים שיהיו לפחות 50% ביצי קרפיון.

מצרכים

אופן הכנה

  1. בסיר בינוני מחממים מים עם פרוסת לימון עד לרתיחה
  2. מכניסים פנימה את ביצי הדג השטופים היטב ומרתיחים במשך חמש דקות
  3. מסננים את הנוזלים ומעבירים את הביצים למי קרח
  4. הכנת הרוטב: בקערה מערבבים פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, פלפל שאטה, שום כתוש, קימל, רסק עגבניות, מלח, כורכום, כמון, מיץ לימון ושמן ומערבבים היטב לקבלת רוטב אחיד
  5. בסיר מחממים מעט שמן זית
  6. מכניסים פנימה את שיני השום (מעוכות או שלמות) ופלפל חריף ומטגנים קלות
  7. מכניסים פנימה את העגבניות המגורדות ומבשלים חמש דקות על להבה בינונית
  8. מוסיפים את הרוטב וחופן גדול של כוסברה, ומערבבים ומבשלים 10 דקות כשהסיר מכוסה
  9. טועמים ומתקנים טעמים עם מלח ופלפל
  10. מכניסים לסיר את ביצי הדג ומבשלים 25 דקות לערך עד קבלת מרקם משחתי סמיך

הגשה

סוחטים לימון על המנה ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון καλή όρεξη

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *