תפוחי אדמה אפויים .Vs צ'יפס

צ'יפס הוא המאכל הלאומי של ההולנדים והבלגים אבל מי לא אוהב צ'יפס טוב ||| על מוזיאון הצ'יפס כבר סיפרנו ||| שני מתכונים להכנת צ'יפס ביתי משודרג ולא נוטף שמן |||  צ'יפס תפוחי אדמה עם קליפות או בלעדיהם ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

צ'יפס בייתי Home Fries (צילום דני בר)

מתכון: תפוחי אדמה פריכים וקליפותיהם

מצרכים

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים לאפייה (אפשר גם תפוחי אדמה רגילים)
  • 1 כף שמן לתפוחי האדמה
  • 1 כפית לקליפות תפו"א
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כף קמח תירס (או פירורי לחם)
  • שבבי צ'ילי לאוהבי החריף

אופן הכנה

  1. רוחצים היטב את תפוחי האדמה ומקלפים
  2. שומרים את הקליפות בקערה קטנה
  3. מוסיפים כפית שמן זית, מלח, פלפל שחור ומעט שבבי צ'ילי ומערבבים
  4. מחממים תנור ל- 190 מעלות
  5. מערבבים את קליפות תפוחי האדמה עם התבלינים
  6. מפזרים הקליפות בתבנית מרופדת בנייר אפייה
  7. אופים במשך כ-15 דקות כשמערבבים מפעם לפעם, עד שהקליפות מתייבשות
  8. מניחים את הקליפות האפויות בצד
  9. עכשיו לתפוחי האדמה: מרתיחים מים בסיר ומוסיפים להם 1 כף מלח
  10. מכניסים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם 10 דקות בדיוק
  11. מסננים ומכינים אותם לסיר בחזרה
  12. מוסיפים מעט מלח, פלפל שחור ושבבי צ'ילי לאוהבי החריף, כף קמח תירס וכף שמן זית
  13. מכסים את הסיר ומשקשקים את תפוחי האדמה היטב, כך שכל תפוחי האדמה יצופו בתבלינים ובקמח
  14. אופים את תפוחי האדמה כ- 30 דקות כשמערבבים מפעם לפעם

הגשה

מעבירים לקערת גשה יחד עם קליפות התפוחי אדמה האפויים ונהנים

טיפ: אפשר מיונז וקטשופ ליד (בעיקר לטובת הצעירים)

צ'יפס הום פרייז (צילום Pixabay)

מתכון: צ'יפס מטוגן בתנור

 
- פרסומת -

 

מצרכים

  • 1.5 ק"ג תפוחי אדמה
  • 1/2 כוס שמן זית עדין
  • קורט מלח

תיבול אפשרי עפ"י מה שאוהבים

  • תימין
  • אבקת שום
  • פפריקה
  • רוזמרין

אופן הכנה

  1. חתוכים את תפוחי האדמה לצורת צ'יפס או לקוביות (אפשר עם הקליפות ואז יש לשטוף היטב לפני הבישול)
  2. מכניסים את תפוחי האדמה לסיר עם מי ברז ומעט מלח ומביאים לרתיחה
  3. המשיכו בישול לאחר הרתיחה למשך כ-10-15 דקות בהתאם לגודל הפרוסות או הקוביות שחתכתם כך שמזלג חודר לתפוחי האדמה בקלות
  4. הערה: לא לבשל יותר מידי עד רכות כמו בפירה כי זה יהיה פיספוס של העיקר
  5. רוקנו המים מהסיר ושקשקו חתיכות תפוחי האדמה בתוך הסיר (טריק לקבלת קריספיות לאחר מכן)
  6. מחממים תנור ל- 250 מעלות (או מקסימום חום בתנורים מסויימים)
  7. מפזרים את תפוחי האדמה בתבנית אפייה ליבוש שאריות המים
  8. שופכים את שמן הזית לתבנית אפייה ומכניסים לתנור 5-10 דקות עד שרואים בועות בשמן (למי שלא יודע, נקודת הרתיחה של שמן זית גבוה יותר מכל שמן צמחי אחר ועל כן לא צריך להגיע לרתיחת השמן)
  9. כשהשמן רותח שולפים בעדינות את התבנית
  10. מפזרים בתבנית את תפוחי האדמה האפויים
  11. מטים קצת ובזהירות, את התבנית לכל הכיוונים על מנת שהשמן יכסה את כל הצ'יפסים
  12. לתבל במלח ועם כל מה שאוהבים (רוזמרין, תימין, פפריקה וכו')
  13. מחזירים לתנור החם מאד (250 מעלות) את התבנית עם הצ'יפס המתובל והשמן למשך כ-15 דקות
  14. בודקים מה מצב הצ'יפסים ואם יש צורך הופכים אותם או מברישים מעליהם קצת מהשמן
  15. ממשיכים באפיה 15-30 דקות נוספות (תלוי בגודל חתיכות הצ'יפס שחתכתם – חתיכות גדולות ועבות יצריכו זמן אפייה ארוך יותר)

הגשה

מעבירים את הצ'יפס לצלחת עם נייר סופג. מגישים עם מיו-קטשופ לטובת הצעירים או סתם מלח לטובת הדיאטה

בתיאבון

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: