צ'יפס הוא המאכל הלאומי של ההולנדים והבלגים אבל מי לא אוהב צ'יפס טוב ||| על מוזיאון הצ'יפס כבר סיפרנו ||| שני מתכונים להכנת צ'יפס ביתי משודרג ולא נוטף שמן ||| צ'יפס תפוחי אדמה עם קליפות או בלעדיהם ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מתכון: תפוחי אדמה פריכים וקליפותיהם
מצרכים
- 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים לאפייה (אפשר גם תפוחי אדמה רגילים)
- 1 כף שמן לתפוחי האדמה
- 1 כפית לקליפות תפו"א
- מלח
- פלפל שחור
- 1 כף קמח תירס (או פירורי לחם)
- שבבי צ'ילי לאוהבי החריף
אופן הכנה
- רוחצים היטב את תפוחי האדמה ומקלפים
- שומרים את הקליפות בקערה קטנה
- מוסיפים כפית שמן זית, מלח, פלפל שחור ומעט שבבי צ'ילי ומערבבים
- מחממים תנור ל- 190 מעלות
- מערבבים את קליפות תפוחי האדמה עם התבלינים
- מפזרים הקליפות בתבנית מרופדת בנייר אפייה
- אופים במשך כ-15 דקות כשמערבבים מפעם לפעם, עד שהקליפות מתייבשות
- מניחים את הקליפות האפויות בצד
- עכשיו לתפוחי האדמה: מרתיחים מים בסיר ומוסיפים להם 1 כף מלח
- מכניסים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם 10 דקות בדיוק
- מסננים ומכינים אותם לסיר בחזרה
- מוסיפים מעט מלח, פלפל שחור ושבבי צ'ילי לאוהבי החריף, כף קמח תירס וכף שמן זית
- מכסים את הסיר ומשקשקים את תפוחי האדמה היטב, כך שכל תפוחי האדמה יצופו בתבלינים ובקמח
- אופים את תפוחי האדמה כ- 30 דקות כשמערבבים מפעם לפעם
הגשה
מעבירים לקערת גשה יחד עם קליפות התפוחי אדמה האפויים ונהנים
טיפ: אפשר מיונז וקטשופ ליד (בעיקר לטובת הצעירים)
מתכון: צ'יפס מטוגן בתנור
מצרכים
- 1.5 ק"ג תפוחי אדמה
- 1/2 כוס שמן זית עדין
- קורט מלח
תיבול אפשרי עפ"י מה שאוהבים
- תימין
- אבקת שום
- פפריקה
- רוזמרין
אופן הכנה
- חתוכים את תפוחי האדמה לצורת צ'יפס או לקוביות (אפשר עם הקליפות ואז יש לשטוף היטב לפני הבישול)
- מכניסים את תפוחי האדמה לסיר עם מי ברז ומעט מלח ומביאים לרתיחה
- המשיכו בישול לאחר הרתיחה למשך כ-10-15 דקות בהתאם לגודל הפרוסות או הקוביות שחתכתם כך שמזלג חודר לתפוחי האדמה בקלות
- הערה: לא לבשל יותר מידי עד רכות כמו בפירה כי זה יהיה פיספוס של העיקר
- רוקנו המים מהסיר ושקשקו חתיכות תפוחי האדמה בתוך הסיר (טריק לקבלת קריספיות לאחר מכן)
- מחממים תנור ל- 250 מעלות (או מקסימום חום בתנורים מסויימים)
- מפזרים את תפוחי האדמה בתבנית אפייה ליבוש שאריות המים
- שופכים את שמן הזית לתבנית אפייה ומכניסים לתנור 5-10 דקות עד שרואים בועות בשמן (למי שלא יודע, נקודת הרתיחה של שמן זית גבוה יותר מכל שמן צמחי אחר ועל כן לא צריך להגיע לרתיחת השמן)
- כשהשמן רותח שולפים בעדינות את התבנית
- מפזרים בתבנית את תפוחי האדמה האפויים
- מטים קצת ובזהירות, את התבנית לכל הכיוונים על מנת שהשמן יכסה את כל הצ'יפסים
- לתבל במלח ועם כל מה שאוהבים (רוזמרין, תימין, פפריקה וכו')
- מחזירים לתנור החם מאד (250 מעלות) את התבנית עם הצ'יפס המתובל והשמן למשך כ-15 דקות
- בודקים מה מצב הצ'יפסים ואם יש צורך הופכים אותם או מברישים מעליהם קצת מהשמן
- ממשיכים באפיה 15-30 דקות נוספות (תלוי בגודל חתיכות הצ'יפס שחתכתם – חתיכות גדולות ועבות יצריכו זמן אפייה ארוך יותר)
הגשה
מעבירים את הצ'יפס לצלחת עם נייר סופג. מגישים עם מיו-קטשופ לטובת הצעירים או סתם מלח לטובת הדיאטה
בתיאבון