ארבע מתכונים של אטריות כוסמין

בטר אנד דיפרנט B&D מציעה מתכונים עם אטריות כוסמין 100% מלא ||| מתכון קוגל חגיגי ||| מתכון לביבות או אולי מתכון אטריות עם פטריות ||| מתכון אינטריה מרוקאית ||| מתכונים על טהרת קמח הכוסמין במזין ובריא ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

אטריות עם פטריות, עלי סלק ושמנת (צילום גיל אבירם)

אטריות 100% כוסמין

כוסמין היא דגן חיטה קדום, ששימש כמזון במקומות שונים במזרח התיכון ובאירופה, מתקופת הברונזה ועד ימי הביניים. את מקומו תפסה חיטת הלחם, אותה קל יותר לגדל ולעבד. קמח כוסמין מלא, הנטחן מהגרעין בשלמותו, עשיר בחלבון, ויטמינים ומינרלים. מאחר והרכב הגלוטן שבו שונה מזה שבחיטה, הוא נוח יותר לעיכול ועשוי להיות ידידותי וסביל יותר עבור הסובלים מרגישות קלה לחיטה. הודות לקליפתה הקשה, המגינה על גרגיריה בפני מזיקים – חיטת הכוסמין מרוססת הרבה פחות מחיטה רגילה (חיטת לחם). חברת B&D (בטר אנד דיפרנט), המתמחה בייצור ושיווק מוצרי מזון טבעיים, מציעה מתכונים לסדרת אטריות הכוסמין המיוחדת שהשיקה לאחרונה. הסדרה, העשויה מקמח כוסמין 100% מלא, כוללת אטריות דקות, אטריות רחבות ואטריות דקיקות. האטריות מתאימות להכנה של מנות מגוונות ובהן מוקפצים, מרקים, פשטידות, תבשילים, מנות מתוקות ועוד. במה תבחרו? קוגל, לביבות מתוקות, אטריות עם פטריות או אינטריה? המלצה שלנו – כל יום, משהו אחר. כשר. מחיר: 8.90 – 9.90 שקלים (אריזה 200 גרם).

מתכון: אטריות עם פטריות, עלי סלק ושמנת

מצרכים

  • חבילת אטריות כוסמין רחבות B&D
  • 1/2 כפית מלח
  • מים לבישול
  • 2 כפות שמן

לרוטב

  • 30 גרם שמן זית עדין* (או 40 גרם חמאה)
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 6 פטריות פורטובלו בינוניות, פרוסות
  • 2 כפות מעט גדושות של קמח
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כוס חלב
  • 2/3 כוס שמנת לבישול
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט אגוז מוסקט
  • 3 עלי סלק, קצוצים (רק החלק הירוק)

שדרוג

  • 1/2 כפית אבקת מרק פטריות

אופן הכנה

  1. להכין את האטריות עפ"י הוראות היצרן במי מלח
  2. לסנן ולערבב עם כף שמן זית
  3. לחמם בסיר את שמן הזית (או החמאה) ולהזהיב קלות את הבצל והשום
  4. להוסיף פטריות ולטגן עוד 2 דקות
  5. להוסיף קמח ולערבב
  6. להוסיף לסיר את המים, חלב, שמנת ותבלינים
  7. להביא לרתיחה ולבשל על להבה נמוכה כ-10 דקות
  8. להוסיף לסיר את עלי הסלק הקצוצים, ולבשל עוד 2 דקות

הגשה

  1. להניח את האטריות בצלחת, לצקת מעל את הרוטב החם
  2. להגיש
קוגל אטריות (צילום גיל אבירם)

מתכון: קוגל אטריות מתוק ומהיר

מצרכים (תבנית אינגליש קייק)

  • 1 חבילת אטריות כוסמין דקות B&D
  • 2 ביצים L
  • 1/3 כוס שמן זית עדין*
  • 150 גרם ממתיק מתוק קל B&D או 1/2 כוס סוכר חום דמררה
  • מלח
  • פלפל שחור

שדרוג

  • 2 תפוחי עץ מסוג גרנד, קלופים, מגורדים גס או חתוכים לקוביות קטנות
  • 1/2 כפית קינמון
  • 2 כפות חמוציות או צימוקים

אופן הכנה

 
- פרסומת -

 
  1. לבשל את האטריות לפי ההוראות
  2. לסנן האטריות מהמים
  3. לחמם תנור ל-180 מעלות
  4. להעביר את האטריות לקערה ולערבב עם שאר המצרכים לקבלת תערובת אחידה
  5. לרפד תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה
  6. לצקת לתוך התבנית את התערובת
  7. לאפות כ-40 דקות, עד שהמאפה שחום ויציב וקיסם יוצא יבש

מתכון: לביבות אטריות וגבינה לבנה

מצרכים (כ-20 לביבות)

ללביבות

  • 200 גרם אטריות כוסמין דקיקות B&D
  • 300 גרם גבינה לבנה 5% – 9%
  • 3 שקיקי סוכר וניל
  • 1/3 כוס סוכר חום בהיר
  • 1/3 כוס קמח מלא
  • 4 ביצים L
  • מעט שמן לטיגון

להגשה

  • אבקת סוכר
  • שמנת חמוצה
  • ריבה איכותית

אופן הכנה

  1. לבשל את האטריות לפי ההוראות
  2. לסנן מהמים ולצנן את האטריות
  3. בקערה, לערבב היטב גבינה, סוכר וניל, סוכר חום בהיר, קמח וביצים
  4. להוסיף את האטריות ולערבב לקבלת תערובת אחידה
  5. לחמם שמן במחבת
  6. לצקת פנימה כף (או יותר) מהתערובת כדי ליצור לביבות בקוטר 5-6 ס"מ
  7. לטגן לקבלת גוון זהוב-שחום
  8. להוציא הלביבות ולהניח על נייר סופג
  9. לזרות אבקת סוכר ולהגיש עם שמנת חמוצה וריבה משובחת
לביבות אטריות וגבינה (צילום גיל אבירם)

מתכון: אינטריה – אטריות עם בצל מטוגן וכורכום

מצרכים

  • 3 כוסות אטריות דקיקות או דקות B&D (יבשות מהאריזה)
  • 1 בצל בינוני, פרוס דק
  • 1/3 כוס שמן זית + 1 כף שמן זית
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • 1/3 כפית פלפל שחור
  • 3 כוסות מים רותחים

אופן הכנה

  1. לחמם את השמן בסיר (רצוי נון סטיק) על להבה גבוהה
  2. להוסיף את הבצל ולטגן להזהבה
  3. להוסיף את האטריות ולהנמיך ללהבה בינונית
  4. לטגן 3-4 דקות, עד שחלק מהאטריות מזהיב-משחים
  5. להוסיף תבלינים ולערבב
  6. להוסיף מים רותחים – עד שיכסו את האטריות ועוד קצת
  7. לערבב ולהביא לרתיחה
  8. לכסות את הסיר במכסה (רצוי גם עם מגבת, כמו שמכינים אורז)
  9. להנמיך את עוצמת הלהבה להכי נמוכה, ולבשל 10 דקות
  10. לכבות ולהשאיר מכוסה עוד 10 דקות

הגשה

להסיר את המכסה, לערבב היטב ולהגיש

בתיאבון  

* לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית בכמות של 2/3 – 3/4 מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר וכמות שומן פחותה כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו (עדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות), ארבקינה (ללא מרירות או חריפות, ארומה אפיינית לזיתים), קורינייקי (עשבוני, חריף אבל ללא מרירות), ופיקואל (עדין ופירותי, ארומת הדרים ורמיזות של שקד) ולא תצטערו

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: