חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת אגוזים רימון ושמן זית

עוגה עסיסית שנשמרת טרייה מספר ימים תודות לשומן הבריא שבה ||| שמן זית מעניק לעוגה עושר טעמים, קלילות ומרקם פירורי נעים ||| שילוב של כול טוב הארץ בעוגה אחת עשירה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת אגוזים ושמן זית עם רימונים (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים (תבנית קפיצית 24)

  • 120 מ"ל שמן זית עדין*
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 4 ביצים XL מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • 80 גרם שמן זית עדין* (או 120 גרם חמאה)
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 2 כפיות גרידת תפוז

לסירופ

  • 100 גרם סוכר מגורען
  • 1 כוס מיץ תפוזים (עדיף טרי מ-3 תפוזים בינוניים)
  • 1 מקל קינמון (3 ס"מ לערך)
  • 3 ציפורן שלמות

להגשה

  • 1 כוס קצפת קלה או יוגורט סמיך, להגשה (לא חובה)
  • 1 כוס גרגרי רימון
עוגה עם גרגרי רימון (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א')

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  2. משמנים מעט דפנות ותחתית של תבנית קפיצית (או תבנית אינגליש קייק)
  3. מרפדים בנייר אפייה
  4. משמנים מעט הנייר אפייה ומפזרים מעט קמח
  5. מנערים עודפי קמח והניחו את התבנית בצד
  6. מוסיפים את אגוזי המלך למעבד מזון וטוחנים לאבקה גסה
  7. מניחים את אגוזי המלך הטחונים בקערה ומוסיפים הקמח, אבקת אפייה ומלח
  8. מערבבים לקבלת תערובת אחידה ומניחים בצד.
  9. בקערה של מיקסר מקציפים את חלבוני הביצים עד לקבלת נוקשות
  10. בעזרת מרית גמישה מעבירים את הקצפת לקערה נפרדת
  11. בקערת המיקסר שמים את חלמוני הביצים והסוכר ומקציפים במהירות נמוכה עד להמסת הסוכר
  12. לאחר מכן הגבירו את המהירות והמשיכו כ-5 דקות תוך כדי גירוד צדי הקערה לפי הצורך, עד שהתערובת צהובה בהירה וסמיכה
  13. מקציפים פנימה שמן הזית (או חמאה), תמצית וניל וגרידת תפוז
  14. מוסיפים לאט את תערובת הקמח ואגוזים במהירות נמוכה
  15. מוסיפים לאט את מנת שמן הזית השנייה (1/2 כוס = 120 מ"ל) ומקציפים למשך דקה בערך לאיחוד
  16. בעזרת מרית גמישה מקפלים במהירות את קצפת החלבונים השמורים בצד כך שתחילה קפלו 1/3 מהקצפת כדי להבהיר את הבלילה, ואז קפלו שאר הקצפת
  17. שפכו את הבלילה לתבנית המוכנה
  18. הכניסו לתנור על המדף האמצעי למשך 50-60 דקות או עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא נקי
  19. מצננים בתבנית על רשת ואז הופכים לצלחת עוגה
  20. בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר קטן שמים סוכר, מיץ תפוזים, מקל קינמון וציפורן
  21. מבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות עד להסמכה קלה
  22. לתת לסירופ להתקרר
  23. פזרו עם כף מחצית מהסירופ מעל לעוגה מקוררת

הגשה

חותכים העוגה לפרוסות ומגישים עם מעט קצפת או יוגורט, כפית של סירופ על כל מנה ומעל מפזרים גרגרי רימון

בתיאבון  

* לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית בכמות של 2/3 – 3/4 מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו (עדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות), ארבקינה (ללא מרירות או חריפות, ארומה אפיינית לזיתים), קורינייקי (עשבוני, חריף אבל ללא מרירות), ופיקואל (עדין ופירותי, ארומת הדרים ורמיזות של שקד) ולא תצטערו

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *