חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגיות לימוניות מרעננות

עוגיות שנאפות כטארט עגול או בתבנית פאי ||| ציפוי הליים בזיגוג חותך את המתיקות ומבליט את טעמי הבצק |||  אפשר להשתמש בלימון, תפוז או אשכולית או כל שילוב הדרים חמצמץ ||| העוגיות נשמרות עד שבועיים כאשר הן נשמרות אטומות בטמפרטורת החדר אבל הרבה יותר במקפיא ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות לימון מרעננות (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים (12 עוגיות)

  • 2 לימון או ליים
  • 1.5 כוסות קמח
  • 2/3 כוס קמח תירס עדין
  • 2/3 כוס סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 3/4 כוס שמן זית עדין* (או 225 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 2 ס"מ)
  • 1/2 כוס אבקת סוכר

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 160 מעלות
  2. מגרדים כפית גרידה מהלימונים (בדרך כלל 1 כפית = 1 ליים)
  3. מוסיפים לקערת מיקסר את גרידת הלימון, קמח, קמח תירס, סוכר ומלח ומערבבים ב- 1-2 פולסים לאיחוד
  4. מוסיפים שמן הזית (או חמאה) ומערבבים עד קבלת תערובת דומה לפירורים עדינים
  5. ממשיכים לערבב עוד קצת עד שחלק מהפירורים מתחילים להתאחד, אבל לא לעבד את הבצק יתר על המידה (הבצק צריך להיות מעט פירורי ולא ליצור כדור)
  6. הדקו את הבצק לשכבה אחידה בתבנית קפיצית 23 ס"מ או תבנית פאי 23 כולל הדפנות
  7. דוקרים את הבצק כולו בעזרת מזלג
  8. אופים 40-50 דקות עד להזהבה
  9. מעבירים לרשת לצינון
  10. בעזרת סכין חדה חותכים את הבצק האפוי וחם ל -12 משולשים
  11. הכנת הזיגוג: סחטו 1 כף מיץ מהליים (או לימון) לקערה קטנה
  12. הקציפו אבקת סוכר עם מיץ הליים (אם תרצו, אפשר תוספת של מיץ ליים לפי הטעם (יותר מיץ ליים יהפוך את הזיגוג לדק ועדין יותר, בעוד שפחות מיץ ליים מניב זיגוג עבה ומתוק יותר)
  13. מזלפים את הזיגוג על גבי הבצק שהתקרר
  14. לאחר שהזיגוג התקרר טפטפו על הזיגוג מעט מיץ מהלימון שנותר

בתיאבון  

* לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית בכמות של 2/3 – 3/4 מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו (עדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות), ארבקינה (ללא מרירות או חריפות, ארומה אפיינית לזיתים), קורינייקי (עשבוני, חריף אבל ללא מרירות), ופיקואל (עדין ופירותי, ארומת הדרים ורמיזות של שקד) ולא תצטערו

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *