חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: גוגוש רומניות או סופגניות Gogoși

הסופגנייה הרומנית נקראת גם פנקוב Pancove בטרנסילבניה ו-Pampuște בבוקובינה וביחיד Gogoașă ||| הסופגנייה הרומנית ממולאת לרוב בשוקולד, ריבת משמש, ריבת תות שדה, גבינת שמנת ועוד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

גוגוש רומני או סופגנייה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לטיגון עמוק

  • שמן

לציפוי

אופן הכנה

  1. בסיר מחממים את החלב (או מים או יין) עם המלח והחמאה עד לרתיחה
  2. מורידים מהכיריים ומוסיפים קמח תוך בחישה מתמדת בכף עץ
  3. מחזירים לכיריים ומחממים את הסיר עם הבלילה על להבה נמוכה תוך בחישה עד שהבצק מתנתק מדפנות הסיר
  4. מניחים בצד 3-5 דקות להתקרר
  5. מוסיפים מיץ לימון, סוכר וביצים, אחת בכל פעם, תוך בחישה אחרי כל ביצה עד שהבצק הופך לעיסה חלקה שהיא לא נוזלית מדי אך גם לא נוקשה (שימו לב: לפעמים יספיקו לכם רק 3 ביצים)
  6. מחממים שמן לטיגון בסיר רחב וכאשר השמן חם דיו, מטילים לשמן כף מלאה בעיסה הרכה, כמה כפות אחת אחרי השנייה, כך שפני הסיר מלאים בגוגוש צפים
  7. מטגנים עד שמזהיב צד אחד והופכים
  8. דולים את הגוגוש לצלחת עם נייר סופג
  9. מפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה

בתיאבון Bucura-te de masa ta

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *