הסופגנייה הרומנית נקראת גם פנקוב Pancove בטרנסילבניה ו-Pampuște בבוקובינה וביחיד Gogoașă ||| הסופגנייה הרומנית ממולאת לרוב בשוקולד, ריבת משמש, ריבת תות שדה, גבינת שמנת ועוד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 כוס חלב (או מים או יין לבן)
- 1.5 כפות חמאה
- 2 כוסות קמח
- קורט מלח
- 3-4 ביצים L
- 2-3 כפות סוכר
- מיץ מ-1/2 לימון
לטיגון עמוק
- שמן
לציפוי
אופן הכנה
- בסיר מחממים את החלב (או מים או יין) עם המלח והחמאה עד לרתיחה
- מורידים מהכיריים ומוסיפים קמח תוך בחישה מתמדת בכף עץ
- מחזירים לכיריים ומחממים את הסיר עם הבלילה על להבה נמוכה תוך בחישה עד שהבצק מתנתק מדפנות הסיר
- מניחים בצד 3-5 דקות להתקרר
- מוסיפים מיץ לימון, סוכר וביצים, אחת בכל פעם, תוך בחישה אחרי כל ביצה עד שהבצק הופך לעיסה חלקה שהיא לא נוזלית מדי אך גם לא נוקשה (שימו לב: לפעמים יספיקו לכם רק 3 ביצים)
- מחממים שמן לטיגון בסיר רחב וכאשר השמן חם דיו, מטילים לשמן כף מלאה בעיסה הרכה, כמה כפות אחת אחרי השנייה, כך שפני הסיר מלאים בגוגוש צפים
- מטגנים עד שמזהיב צד אחד והופכים
- דולים את הגוגוש לצלחת עם נייר סופג
- מפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה
בתיאבון Bucura-te de masa ta