חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סופגניות אפויות ולא שומניות

ארבע מתכוני סופגניות לא מטוגנות אלה אפויות ||| סופגניות בתבנית שקעים ||| סופגניות דונטס אפויות ||| סופגניות קלסיות אפויות ||| אפשרויות רבות וקלות להכנה שיהפכו את השומניות לרזות מבלי לאבד מהטעם ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

סופגניות (צילום יעל שביט)

מצרכים (30 סופגניות בינוניות)

לבצק

להברשה

לציפוי

אֹופן הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערת מערבל עם וו גיטרה שמים את כל מצרכי הבצק היבשים (ללא החמאה, מים וצימוקים)
  2. לשים במהירות איטית ומוסיפים בהדרגה מים עד לקבלת בצק אחיד
  3. מוסיפים את החמאה ולשים עד שהחמאה נבלעת בבצק ומקבלים בצק דביק
  4. מוסיפים את הצימוקים ולשים 2 דקות נוספות
  5. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 4 שעות לפחות או למשך הלילה להתפחה
  6. הכנת הסופגניות: מקמחים משטח ומחלקים את הבצק ל- 30 כדורים במשקל של כ- 70 גרם כל אחד
  7. מרפדים תבנית אפיה בנייר אפייה ומסדרים את כדורי הבצק עם רווחים בין הכדורים
  8. מכסים את התבנית ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר
  9. מחממים תנור ל- 170 מעלות
  10. אפיה וציפוי: מורחים על הכדורים את הביצה הטרופה ואופים במשך 15-20 דקות
  11. בזמן האפייה, מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה ומוסיפים שוקולד וממתינים כדקה להמסת השוקולד ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
  12. בתום האפייה טובלים את החלק העליון של הסופגניות בבלילת השוקולד והופכים אותם חזרה בתבנית המרופדת
  13. מקשטים על השוקולד החם ונוזלי בקישוט שאוהבים
  14. לקישוט מסורתי: חוצים את הסופגנייה כמו כריך, מורחים ריבה וסוגרים
  15. מפזרים אבקת סוכר ושמים כפית ריבה במרכז
סופגניות משודרגות ישראל 2020 (צילום דניאלה שטרן)

מתכון: סופגניות בתבנית שקעים

מצרכים (25-30 סופגניות)

לבצק

לאפייה

  • 50 גרם חמאה מומסת

לציפוי

מילוי

אֹופן הכנה

  1. בקערה עם המים ממיסים את השמרים עם כפית הסוכר
  2. מכסים במגבת מטבח ומשהים במקום חמים למשך 10 דקות שהבלילה מבעבעת קלות והשמרים מתעוררים
  3. בסיר קטן מכניסים את החלב וחמאה ומבשלים על להבה בינונית עד להמסת החמאה כשמערבבים מעת לעת
  4. מסירים מהכיריים ומצננים שהבלילה תהייה פושרת
  5. בקערה מיקסר, מערבלים את הביצים, סוכר ואגוז המוסקט לקבלת בלילה אחידה
  6. מוסיפים את בלילת השמרים וממשיכים לערבב על מהירות איטית מאוד
  7. ממשיכים ומוזגים פנימה את בלילת החלב הפושר
  8. מוסיפים בהדרגה שתי כוסות קמח תוך כדי ערבוב עם המיקסר עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה
  9. מוסיפים את שאר הקמח ומערבבים עם מזלג עד קבלת תערובת אחידה והבצק חלק ודי דביק (טיפ: בשלב זה אין לגעת בבצק ביד)
  10. מכסים את קערת הבצק במגבת ומשהים במקום חמים למשך כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו
  11. מפזרים על משטח העבודה קמח ובעזרת מברשת משמנים היטב את השקעים שבתבנית השקעים עם החמאה המומסת
  12. בוצעים מהבצק שתפח, כחצי חופן בצק ומגלגלים ליצירת כדור בגודל פינג-פונג על משטח העבודה
  13. מניחים את כדור הבצק באחד השקעים וכך ממשיכים עד שנגמר הבצק
  14. מכסים את התבנית ומניחים אותה במקום חמים להתפחה של 30-40 דקות
  15. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  16. אופים 15-20 דקות עד השחמה יפה
  17. ולאחר שהסופגניות מצטננות אבל עדיין חמות מוציאים אותן מהתבנית לצלחת הגשה ומפזרים מלמעלה אבקת סוכר
  18. מזריקים מילוי או עושים כריך עם מלית שאוהבים
עוגיות יין או דונאט (צילום Pixabay)

מתכון: סופגניות דונטס אפויות

מצרכים

לבצק

לאפייה

  • 50 גרם חמאה מומסת

לציפוי

למילוי

אֹפן הכנה

  1. בקערה עם המים ממיסים את השמרים עם כפית הסוכר
  2. מכסים במגבת מטבח ומשהים במקום חמים למשך 10 דקות שהבלילה מבעבעת קלות והשמרים מתעוררים
  3. בסיר קטן מכניסים את החלב וחמאה ומבשלים על להבה בינונית עד להמסת החמאה כשמערבבים מעת לעת
  4. מסירים מהכיריים ומצננים שהבלילה תהייה פושרת
  5. בקערה מיקסר, מערבלים את הביצים, סוכר ואגוז המוסקט לקבלת בלילה אחידה
  6. מוסיפים את בלילת השמרים וממשיכים לערבב על מהירות איטית מאוד
  7. ממשיכים ומוזגים פנימה את בלילת החלב הפושר
  8. מוסיפים בהדרגה שתי כוסות קמח תוך כדי ערבוב עם המיקסר עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה
  9. מוסיפים את שאר הקמח ומערבבים עם מזלג עד קבלת תערובת אחידה והבצק חלק ודי דביק (טיפ: בשלב זה אין לגעת בבצק ביד)
  10. מכסים את קערת הבצק במגבת ומשהים במקום חמים למשך כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו
  11. לוקחים חלק מהבצק שבקערה ומניחים על משטח מקומח
  12. הופכים את הבצק כך שיתכסה בקמח משני צדדיו
  13. בעזרת כך היד משטחים את הבצק לעובי של כ- 1 ס"מ (או מעט יותר)
  14. בעזרת כוס יוצרים עיגולים על משטח הבצק
  15. בתוך כל עגול יוצרים בעזרת כוסית ערק, חור כך שנקבל טבעת בצק לדונטס
  16. מרפדים תבנית עם נייר אפייה שעליו נמרח בעזרת מברשת את החמאה המומסת
  17. מסדרים את טבעות הבצק בתבנית המרופדת עם רווח ביניהן
  18. מכסים את התבנית ומניחים אותה במקום חמים להתפחה של 30-40 דקות
  19. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  20. אופים 15-20 דקות עד השחמה יפה
  21. מוציאים את התבנית מהתנור, ובזמן שהסופגניות עדיין חמות בתבנית מברישים במעט חמאה
  22. זורים למעלה תערובת של סוכר וקינמון
  23. מזריקים מילוי או עושים כריך עם מלית שאוהבים
סופגניות לרוב או ברלינר (צילום דני בר)

מתכון: סופגניות קלסיות אפויות

מצרכים

אֹופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים: את השמרים, חלב פושר, סוכר ו- 1/2 כוס קמח (מתוך סך הקמח של המתכון)
  2. מערבבים היטב ומניחים לשמרים לתסוס ולתפוח במשך כ- 20 דקות
  3. מוסיפים לבלילת השמרים את יתרת הקמח, ביצה, חמאה, גרידת קליפת הלימון, מלח וסוכר הווניל ולשים לקבלת בצק רך וגמיש
  4. משמנים במעט שמן את כפות הידיים ואז מלטפים את כדור הבצק שלנו בתנועות עדינות, כך שכל פני הבצק יקבלו שכבה שמנונית דקה
  5. מחזירים את כדור הבצק השמנוני לקערה ומכסים במגבת מעט לחה ומניחים במקום חם לתפיחה עד הכפלת הנפח
  6. מחלקים את הבצק לשני חלקים
  7. מרדדים כל חלק לעלה לא עבה של כס"מ אם מתכוונים לעשות כיסון בצק או 1.5 ס"מ אם מתכוונים להזריק את המלית לסופגנייה
  8. בעזרת כוס קורצים בחצי מהבצק עיגולים
  9. מסמנים בעזרת כוס עיגולים על מחצית הבצק השנייה
  10. מניחים במרכז כל עיגול מסומן כפית ריבה או מלית אחרת שאוהבים
  11. מכסים את עיגולים עם עיגולי הבצק שקרצנו ומהדקים ומוציאים הכיסון לתבנית
  12. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה ומשמנים מעט את נייר האפייה
  13. מניחים את כיסוני הסופגניות בתבנית עם רווחים נאים זו מזו, כדי לתת להן מקום לתפוח
  14. מכסים את התבנית ונותנים לסופגניות לתפוח פעם נוספת
  15. מחממים תנור ל- 200 מעלות לפחות
  16. אופים כ- 25 דקות, או עד שרואים שהסופגניות תפוחות ובעלות גוון שזוף זהוב כמו שאוהבים
  17. מוציאים מהתנור ובוזקים עליהן אבקת סוכר
  18. אם החלטנו לאפות סופגניות ריקות נעשה עלה בצק עבה ואחרי האפייה נזריק בחלקה התחתון של הסופגנייה, מלית שדוללה מעט במים בעוד הסופגניה עדיין חמה

בתיאבון וחג אורים שמח

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *