ארבע מתכוני סופגניות לא מטוגנות אלה אפויות ||| סופגניות בתבנית שקעים ||| סופגניות דונטס אפויות ||| סופגניות קלסיות אפויות ||| אפשרויות רבות וקלות להכנה שיהפכו את השומניות לרזות מבלי לאבד מהטעם ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מצרכים (30 סופגניות בינוניות)
לבצק
- 1 ק"ג קמח לבן מנופה
- 50 גרם שמרים
- 50 גרם משפר אפייה ביתי
- 200 גרם סוכר
- 4 ביצים L
- 1 כפית מלח
- 200 גרם חמאה רכה או 150 מ"ל שמן זית עדין
- 300 מ"ל מים
- 200 גרם צימוקים בהירים
להברשה
- 1 ביצה טרופה
לציפוי
- 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- סוכריות צבעוניות
- שקדים קלויים פרוסים
- אבקת סוכר
- ריבת פרי שאוהבים או ריבת חלב
אֹופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערת מערבל עם וו גיטרה שמים את כל מצרכי הבצק היבשים (ללא החמאה, מים וצימוקים)
- לשים במהירות איטית ומוסיפים בהדרגה מים עד לקבלת בצק אחיד
- מוסיפים את החמאה ולשים עד שהחמאה נבלעת בבצק ומקבלים בצק דביק
- מוסיפים את הצימוקים ולשים 2 דקות נוספות
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 4 שעות לפחות או למשך הלילה להתפחה
- הכנת הסופגניות: מקמחים משטח ומחלקים את הבצק ל- 30 כדורים במשקל של כ- 70 גרם כל אחד
- מרפדים תבנית אפיה בנייר אפייה ומסדרים את כדורי הבצק עם רווחים בין הכדורים
- מכסים את התבנית ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר
- מחממים תנור ל- 170 מעלות
- אפיה וציפוי: מורחים על הכדורים את הביצה הטרופה ואופים במשך 15-20 דקות
- בזמן האפייה, מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה ומוסיפים שוקולד וממתינים כדקה להמסת השוקולד ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
- בתום האפייה טובלים את החלק העליון של הסופגניות בבלילת השוקולד והופכים אותם חזרה בתבנית המרופדת
- מקשטים על השוקולד החם ונוזלי בקישוט שאוהבים
- לקישוט מסורתי: חוצים את הסופגנייה כמו כריך, מורחים ריבה וסוגרים
- מפזרים אבקת סוכר ושמים כפית ריבה במרכז
מתכון: סופגניות בתבנית שקעים
מצרכים (25-30 סופגניות)
לבצק
- 1/3 כוס מים פושרים
- 50 גרם שמרים טריים
- 1 כפית סוכר
- 5 כוסות חלב
- 70 גרם חמאה (או 50 גרם שמן זית עדין)
- 1/4 כוס סוכר
- 2 ביצים L טרופות קלות
- 5 כוסות קמח רגיל
- 1 כפית מלח
- 2 כפיות אגוז מוסקט טחון
לאפייה
- 50 גרם חמאה מומסת
לציפוי
- מעט חמאה מומסת
- אבקת סוכר
מילוי
אֹופן הכנה
- בקערה עם המים ממיסים את השמרים עם כפית הסוכר
- מכסים במגבת מטבח ומשהים במקום חמים למשך 10 דקות שהבלילה מבעבעת קלות והשמרים מתעוררים
- בסיר קטן מכניסים את החלב וחמאה ומבשלים על להבה בינונית עד להמסת החמאה כשמערבבים מעת לעת
- מסירים מהכיריים ומצננים שהבלילה תהייה פושרת
- בקערה מיקסר, מערבלים את הביצים, סוכר ואגוז המוסקט לקבלת בלילה אחידה
- מוסיפים את בלילת השמרים וממשיכים לערבב על מהירות איטית מאוד
- ממשיכים ומוזגים פנימה את בלילת החלב הפושר
- מוסיפים בהדרגה שתי כוסות קמח תוך כדי ערבוב עם המיקסר עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה
- מוסיפים את שאר הקמח ומערבבים עם מזלג עד קבלת תערובת אחידה והבצק חלק ודי דביק (טיפ: בשלב זה אין לגעת בבצק ביד)
- מכסים את קערת הבצק במגבת ומשהים במקום חמים למשך כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו
- מפזרים על משטח העבודה קמח ובעזרת מברשת משמנים היטב את השקעים שבתבנית השקעים עם החמאה המומסת
- בוצעים מהבצק שתפח, כחצי חופן בצק ומגלגלים ליצירת כדור בגודל פינג-פונג על משטח העבודה
- מניחים את כדור הבצק באחד השקעים וכך ממשיכים עד שנגמר הבצק
- מכסים את התבנית ומניחים אותה במקום חמים להתפחה של 30-40 דקות
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- אופים 15-20 דקות עד השחמה יפה
- ולאחר שהסופגניות מצטננות אבל עדיין חמות מוציאים אותן מהתבנית לצלחת הגשה ומפזרים מלמעלה אבקת סוכר
- מזריקים מילוי או עושים כריך עם מלית שאוהבים
מתכון: סופגניות דונטס אפויות
מצרכים
לבצק
- 1/3 כוס מים פושרים
- 50 גרם שמרים טריים
- 1 כפית סוכר
- 5 כוסות חלב
- 70 גרם חמאה (או 50 גרם שמן זית עדין)
- 1/4 כוס סוכר
- 2 ביצים L טרופות קלות
- 5 כוסות קמח רגיל
- 1 כפית מלח
- 2 כפיות אגוז מוסקט טחון
לאפייה
- 50 גרם חמאה מומסת
לציפוי
למילוי
אֹפן הכנה
- בקערה עם המים ממיסים את השמרים עם כפית הסוכר
- מכסים במגבת מטבח ומשהים במקום חמים למשך 10 דקות שהבלילה מבעבעת קלות והשמרים מתעוררים
- בסיר קטן מכניסים את החלב וחמאה ומבשלים על להבה בינונית עד להמסת החמאה כשמערבבים מעת לעת
- מסירים מהכיריים ומצננים שהבלילה תהייה פושרת
- בקערה מיקסר, מערבלים את הביצים, סוכר ואגוז המוסקט לקבלת בלילה אחידה
- מוסיפים את בלילת השמרים וממשיכים לערבב על מהירות איטית מאוד
- ממשיכים ומוזגים פנימה את בלילת החלב הפושר
- מוסיפים בהדרגה שתי כוסות קמח תוך כדי ערבוב עם המיקסר עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה
- מוסיפים את שאר הקמח ומערבבים עם מזלג עד קבלת תערובת אחידה והבצק חלק ודי דביק (טיפ: בשלב זה אין לגעת בבצק ביד)
- מכסים את קערת הבצק במגבת ומשהים במקום חמים למשך כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו
- לוקחים חלק מהבצק שבקערה ומניחים על משטח מקומח
- הופכים את הבצק כך שיתכסה בקמח משני צדדיו
- בעזרת כך היד משטחים את הבצק לעובי של כ- 1 ס"מ (או מעט יותר)
- בעזרת כוס יוצרים עיגולים על משטח הבצק
- בתוך כל עגול יוצרים בעזרת כוסית ערק, חור כך שנקבל טבעת בצק לדונטס
- מרפדים תבנית עם נייר אפייה שעליו נמרח בעזרת מברשת את החמאה המומסת
- מסדרים את טבעות הבצק בתבנית המרופדת עם רווח ביניהן
- מכסים את התבנית ומניחים אותה במקום חמים להתפחה של 30-40 דקות
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- אופים 15-20 דקות עד השחמה יפה
- מוציאים את התבנית מהתנור, ובזמן שהסופגניות עדיין חמות בתבנית מברישים במעט חמאה
- זורים למעלה תערובת של סוכר וקינמון
- מזריקים מילוי או עושים כריך עם מלית שאוהבים
מתכון: סופגניות קלסיות אפויות
מצרכים
- 50 גרם שמרים טריים
- 1/2 כוס סוכר
- 200 מ"ל חלב פושר
- 1/2 ק"ג קמח רגיל
- 1 ביצה XL
- 10 גרם סוכר וניל
- 100 גרם חמאה רכה מאד
- 1/2 כפית קליפת לימון מגורדת דק
- 1/8 כפית מלח
אֹופן הכנה
- בקערה גדולה מערבבים: את השמרים, חלב פושר, סוכר ו- 1/2 כוס קמח (מתוך סך הקמח של המתכון)
- מערבבים היטב ומניחים לשמרים לתסוס ולתפוח במשך כ- 20 דקות
- מוסיפים לבלילת השמרים את יתרת הקמח, ביצה, חמאה, גרידת קליפת הלימון, מלח וסוכר הווניל ולשים לקבלת בצק רך וגמיש
- משמנים במעט שמן את כפות הידיים ואז מלטפים את כדור הבצק שלנו בתנועות עדינות, כך שכל פני הבצק יקבלו שכבה שמנונית דקה
- מחזירים את כדור הבצק השמנוני לקערה ומכסים במגבת מעט לחה ומניחים במקום חם לתפיחה עד הכפלת הנפח
- מחלקים את הבצק לשני חלקים
- מרדדים כל חלק לעלה לא עבה של כס"מ אם מתכוונים לעשות כיסון בצק או 1.5 ס"מ אם מתכוונים להזריק את המלית לסופגנייה
- בעזרת כוס קורצים בחצי מהבצק עיגולים
- מסמנים בעזרת כוס עיגולים על מחצית הבצק השנייה
- מניחים במרכז כל עיגול מסומן כפית ריבה או מלית אחרת שאוהבים
- מכסים את עיגולים עם עיגולי הבצק שקרצנו ומהדקים ומוציאים הכיסון לתבנית
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה ומשמנים מעט את נייר האפייה
- מניחים את כיסוני הסופגניות בתבנית עם רווחים נאים זו מזו, כדי לתת להן מקום לתפוח
- מכסים את התבנית ונותנים לסופגניות לתפוח פעם נוספת
- מחממים תנור ל- 200 מעלות לפחות
- אופים כ- 25 דקות, או עד שרואים שהסופגניות תפוחות ובעלות גוון שזוף זהוב כמו שאוהבים
- מוציאים מהתנור ובוזקים עליהן אבקת סוכר
- אם החלטנו לאפות סופגניות ריקות נעשה עלה בצק עבה ואחרי האפייה נזריק בחלקה התחתון של הסופגנייה, מלית שדוללה מעט במים בעוד הסופגניה עדיין חמה
בתיאבון וחג אורים שמח