חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פאי בטטה קריאולי ללא גלוטן

מתכון מנחם של חורף וחג ||| אפיית הבטטות מעמיקה ומעצימה את טעמן המתוק ||| השחמת החמאה מוסיפה טעם קרמל עשיר ||| ערבוב המילוי במעבד מזון נותן לפשטידה מרקם קטיפתי וחלק כמשי ||| מאפה עשיר בטעמים עם בסיס בטטה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פאי בטטה קריאולי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (תבנית פאי 22-24)

לקלתית הבצק הפריך

  • 210 גרם קמח רב תכליתי ללא גלוטן
  • 6 כפות חמאה מומסת בטמפרטורת החדר או 4 כפות שמן זית
  • 1 ביצה XL
  • 1 כפית מלח

לפשטידה

אופן הכנה

  1. הכנת הקלתית: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, מלח וחמאה מומסת בפולסים קצרים למשך כ-2 דקות עד קבלת פירורים אחידים אך דביקים
  2. טיפ: ודאו כי לא נשאר בדפנות הקערה קמח יבש ושהכול התערבב היטב
  3. לאחר שתערובת הקמח וחמאה הופכת לפירורים דביקים, הוסיפו את הביצה והמשיכו לערבל עד לקבלת בצק אחיד, רך ונח למגע. הערה: הפירורים ייעלמו לחלוטין
  4. העבירו את הבצק למשטח עבודה מקומח
  5. עבדו את הבצק בידים בכמה תנועות להבטחת התאחדות ויצירת כדור בצק
  6. עטפו את הבצק בניילון נצמד והניחו במקרר למשך 30-60 דקות מנוחה
  7. בזמן שהבצק נח במקרר, הוציאו את הבטטות והבצל שכבר אמורים להיות  יותר רכים, מהתנור, והעבירו אותם להצטנן מחוץ לתנור (בטמפרטורת החדר).
  8. שמנו מעט את תבנית הפאי בשמן זית
  9. כשהבצק מוכן הוציאו מהמקרר ופרשו את הבצק על נייר אפייה מקומח
  10. עם מערוך רדדו את הבצק לעיגול בגודל תבנית הפאי שלכם
  11. העבירו את הבצק לתבנית בעזרת נייר האפייה או תשלפו לאט תוך הצמדת הבצק לתבנית
  12. הערה: במידה והבצק נקרע או שהוא לא מכסה את כל תבנית הפאי, קחו פיסת בצק מהשוליים והדביקו החלקים הקרועים (כמו שעובדים בחמר)
  13. טיפ: התוצאה תהייה שכבת בצק אחידה על פני כל התבנית כולל שולי התבנית
  14. בעזרת מזלג, צרו חורים במקומות שונים על פני הבצק
  15. חממו תנור ל- 180 מעלות
  16. הכניסו את הבטטות לתנור עד שיהיו רקות שתנעצו מזלג
  17. הכניסו את התבנית עם הבצק לתנור ל- 15 דקות עד שהבצק יתחיל לקבל גוון זהבהב בהיר
  18. הוציאו את הבצק החם שטרם סיים להיות אפוי, ותנו לו להצטנן מעט
  19. הכנת המלית: הוציאו את תוכן הבטטות ובקערת מעבד מזון צרו מחית בכמות של 2 כוסות פירה בטטה (או 500 גרם לערך)
  20. מוסיפים לפירה הבטטה את שאר מצרכי המלית ומערבבים במעבד המזון לקבלת מחית חלקה מאוד
  21. דופקים את הקערה על השיש כמה פעמים ומערבבים בעזרת כף לשחרור בועות אוויר שנלכדו במילוי
  22. הרכבת הפאי: יוצקים את המילוי על בצק הקלתית באפוי מעט ומשטחים לשכבה אחידה
  23. אופים את הפאי במשך 10 דקות
  24. מנמיכים את חום התנור ל- 160 מעלות וממשיכים לאפות כ- 50 דקות, עד שנעיצת מזלג במרכז הפאי תתקל במרקם מעט צמיגי (כתוצאה מהתייצבות הביצים והשמנת)
  25. מרכז הפאי רועד שמזיזים את התבנית
  26. הערה: יש לבדוק את הפאי במהלך האפייה. אם הקרום או הבצק משחימים מהר מדי, הניחו על הפאי רדיד אלומיניום והמשיכו לאפות לפי ההוראות
  27. כשהפאי מוכן מוציאים ומצננים לפחות 10 דקות לפני הגשה

אחסון או הקפאה

מכיוון שפשטידת בטטה מכילה חלב וביצים, יש לאחסן אותה במקרר. לאחר אפיית הפשטידה, הניחו לה להתקרר לחלוטין, כשעתיים. מכסים את הפאי בניילון נצמד או בנייר אלומיניום לפני שמקררים עד 3 ימים. ניתן להקפיא פאי בטטה עד שלושה חודשים, אולם המרקם עשוי להשתנות מעט. לאחר שהפשטידה התקררה לחלוטין, עוטפים אותה היטב בכמה שכבות של ניילון נצמד, ואז עוטפים שוב בנייר אלומיניום או שמים בשקית ניילון למקפיא.

הפשרה: הכי טוב לשים את הפאי במקרר למשך הלילה ולפני ההגשה מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומחממים בתנור בחום של 300 מעלות כ-30 דקות. שמרו את הקרום מכוסה ברדיד אלומיניום כדי שלא ישחים יתר על המידה. אפשר גם לחמם ישר מהמקפיא באותו אופן אולם זה ייקח כ- 50 דקות.

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *