לאטקס כמיטב המסורת היהודית פולנית עשויים מתפוחי אדמה ||| צורת הגשה שתשדרג לכם את החג עם רסק תפוחי עץ ושמנת מעשה ידיכם ||| אפשר לאפות ולא לטגן או להגיש לצד רסק תפוחי עץ קנוי ושמנת אבל אין כמו מעשה ידיים לתפארת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8 מנות)
שמנת
- 1 כוס שמנת מתוקה 38% (אפשר גם פחות שומן)
- 1 כף לבן או יוגורט
רסק התפוחים
הלטקס
- 6 תפוח אדמה בינוניים+
- 1 בצל גדול, מגורד
- 2 ביצים L
- 3 כפות קמח מצה (או קמח רגיל)
- 1 כפית מלח
- פלפל לפי הטעם
- לטיגון: שמן צמחי
אופן הכנה
- הכנת תוספת השמנת, 1-2 ימים לפני ההגשה: בסיר כפול (באן-מארי) מחממים את השמנת המתוקה עד שהיא מגיעה לטמפרטורה של 80 מעלות
- מניחים לשמנת להתקרר לטמפרטורת החדר
- יוצקים לצנצנת זכוכית (שניתן לסגור במכסה) ומוסיפים את הלבן ומערבבים
- מכסים את הצנצנת במטלית או מגבת עבה למדי, כדי לא לאטום ולאפשר לגז לצאת
- מניחים על השיש בטמפרטורת החדר למשך 24-48 שעות
- לאחר מכן, סוגרים היטב את הצנצנת במכסה ומכניסים למקרר
- הערה: השמנת יכולה להישמר 2-3 שבועות במקרר
- הכנת רסק תפוחי העץ: קולפים, מגרענים וחותכים את התפוחים לרבעים
- מניחים אותם בסיר עם הסוכר, תבלינים ומיץ התפוחים
- מבשלים כ- 15 דקות תוך ערבוב מדי פעם
- בדקו עם מזלג, שהתפוחים רכים ואז מסירים מהכיריים
- מוציאים את הציפורן מהסיר
- מרסקים עם מזלג לקבלת רסק תפוחי-עץ או עם בלנדר יד או בלנדר רגיל, עד קבלת רוטב חלק
- מוסיפים צימוקים (אם אוהבים) ומכניסים למקרר עד ההגשה
- הכנת הלאטקס: קולפים, שוטפים ומייבשים את תפוחי האדמה
- מגררים אותם ודוחסים אותם דרך מסננת דקה או בד חיתול כדי להיפטר מרוב הנוזלים
- מוסיפים את כל שאר המצרכים ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה
- מחממים את שמן הבישול במחבת
- מעצבים מהתערובת לביבות ומניחים אותן בעדינות לתוך שמן הטיגון בעזרת כף מחוררת
- מטגנים על להבה בינונית כ- 10 דקות, הופכים באמצע הטיגון כדי ששני הצדדים יהיו זהובים
- מניחים את הלאטקס על נייר סופג
הגשה
ומגישים בצלחת אישית לטקס חמים, לצד כף שמנת וכף רסק תפוחי עץ קרים
בתיאבון וחג אורים שמח