חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לביבות לאטקס Latkes

לאטקס כמיטב המסורת היהודית פולנית עשויים מתפוחי אדמה ||| צורת הגשה שתשדרג לכם את החג עם רסק תפוחי עץ ושמנת מעשה ידיכם ||| אפשר לאפות ולא לטגן או להגיש לצד רסק תפוחי עץ קנוי ושמנת אבל אין כמו מעשה ידיים לתפארת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לביבות עם רסק תפוחי עץ ושמנת (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (8 מנות)

שמנת

  • 1 כוס שמנת מתוקה 38% (אפשר גם פחות שומן)
  • 1 כף לבן או יוגורט

רסק התפוחים

הלטקס

אופן הכנה

  1. הכנת תוספת השמנת, 1-2 ימים לפני ההגשה: בסיר כפול (באן-מארי) מחממים את השמנת המתוקה עד שהיא מגיעה לטמפרטורה של 80 מעלות
  2. מניחים לשמנת להתקרר לטמפרטורת החדר
  3. יוצקים לצנצנת זכוכית (שניתן לסגור במכסה) ומוסיפים את הלבן ומערבבים
  4. מכסים את הצנצנת במטלית או מגבת עבה למדי, כדי לא לאטום ולאפשר לגז לצאת
  5. מניחים על השיש בטמפרטורת החדר למשך 24-48 שעות
  6. לאחר מכן, סוגרים היטב את הצנצנת במכסה ומכניסים למקרר
  7. הערה: השמנת יכולה להישמר 2-3 שבועות במקרר
  8. הכנת רסק תפוחי העץ: קולפים, מגרענים וחותכים את התפוחים לרבעים
  9. מניחים אותם בסיר עם הסוכר, תבלינים ומיץ התפוחים
  10. מבשלים כ- 15 דקות תוך ערבוב מדי פעם
  11. בדקו עם מזלג, שהתפוחים רכים ואז מסירים מהכיריים
  12. מוציאים את הציפורן מהסיר
  13. מרסקים עם מזלג לקבלת רסק תפוחי-עץ או עם בלנדר יד או בלנדר רגיל, עד קבלת רוטב חלק
  14. מוסיפים צימוקים (אם אוהבים) ומכניסים למקרר עד ההגשה
  15. הכנת הלאטקס: קולפים, שוטפים ומייבשים את תפוחי האדמה
  16. מגררים אותם ודוחסים אותם דרך מסננת דקה או בד חיתול כדי להיפטר מרוב הנוזלים
  17. מוסיפים את כל שאר המצרכים ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה
  18. מחממים את שמן הבישול במחבת
  19. מעצבים מהתערובת לביבות ומניחים אותן בעדינות לתוך שמן הטיגון בעזרת כף מחוררת
  20. מטגנים על להבה בינונית כ- 10 דקות, הופכים באמצע הטיגון כדי ששני הצדדים יהיו זהובים
  21. מניחים את הלאטקס על נייר סופג

הגשה

ומגישים בצלחת אישית לטקס חמים, לצד כף שמנת וכף רסק תפוחי עץ קרים

בתיאבון וחג אורים שמח

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *