חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קרם ברולה Crème brûlée

קרם בְּרוּלֶה  Crème brûléeביתי עם טויסט עונתי ||| קינוח קלסי שמקורו בצרפת של סוף המאה ה-17 ||| קל ומהיר אבל דורש דייקנות וטכניקה ||| לא חייבים במער אבל יש להקפיד על הכמויות והזמנים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קרם ברולה (צילום יח"צ חו"ל)

מצרכים 10) מנות אישיות בכלים 15 ס"מ)

  • 600 גרם שמנת מתוקה 32%
  • 120 גרם סוכר
  • 1 מקל וניל
  • 6 חלמוני ביצה L
  • 100 גרם סוכר דמררה לקרמול

לקישוט

  • פירות אדומים (תות-שדה, פטל, דובדבנים, אוכמניות וכדומה)
  • הערה: חמיצות הפירות שוברת את מתיקות הקרמל וכמובן יוצרת מראה מרהיב
  • עלי נענע

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-110 מעלות
  2. שמים בסיר את השמנת, סוכר, מקל וניל (תוכן תרמיל והתרמיל עצמו)
  3. מביאים לרתיחה על להבה בינונית
  4. שמים את החלמונים בקערה ויוצקים עליהם בהדרגה את השמנת החמה, תוך כדי ערבוב
  5. מערבבים לתערובת אחידה
  6. מסננים לכלי שנוח לצקת ממנו
  7. מסירים בעזרת כף את הקצף שנוצר על פני התערובת
  8. יוצקים את התערובת לכלים חסיני אש עד ל-3/4 מגובהם
  9. אופים כ-20 דקות, עד שהקרם ברולה מתייצב אך עדיין רך ורוטט במרכז
  10. הערה: חשוב שלא לאפות את הקרם יותר מדי, כדי שלא יקבל טעם ומרקם של חביתה.
  11. מצננים לטמפרטורת חדר
  12. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות עד לקירור מוחלט
  13. לקראת ההגשה מפזרים על הקרם ברולה שכבה דקה ואחידה של סוכר דמררה
  14. שורפים היטב בעזרת מבער עד לקבלת קרמל חום כהה ופריך ללא גרגירי סוכר
  15. מניחים במקרר במשך 15 דקות, כדי לתת לקרם להתקרר בחזרה

טיפ: אם משתמשים במבער,  יש להחזיק את המבער במרחק של כ-6-5 ס"מ בלבד מהסוכר כדי לקרמל את הסוכר במהירות מבלי לחמם את הקרם. אם אין לכם מבער, השתמשו בתנור ליצירת שכבת הקרמל: חממו את התנור לטמפרטורה המרבית במצב גריל, פזרו על הקרם ברולה את הסוכר והכניסו למדף העליון בתנור למשך 10-5 דקות, רק עד שהסוכר מתקרמל (חשוב להשגיח ולבדוק כל הזמן, כדי שהסוכר לא יישרף יותר מדי).

הגשה

מקשטים את הקרם ברולה בפירות אדומים ובעלי נענע ומגישים

הערה: אפשר לשמור את הקרם האפוי 2-3 ימים במקרר ובהקפאה עד חודשיים

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *