חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת זוקיני שוקולד

נשמע הזוי אבל נסו ותופתעו – עוגת קישואים ושוקולד ||| עוגת שוקולד לחה להפליא ומעליה ענן גבינת שמנת שוקולד ||| לעולם לא ינחשו את סוד העוגה ואת המרכיב הסודי הירוק ||| למה קישואים? כי הם מוסיפים טונות של לחות מבלי להוסיף טעם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת זוקיני שוקולד (צילום יח"צ חו"ל)

קישואים בעוגות ומאפים

קישואים מגורדים דק משחררים הרבה לחות. הלחות מצוינת לעוגה ומבלי להשפיע על הטעם. יש כללים לעבודה עם הקישואים או זוקיני:

  • יש לגרד את הקישואים דק מאד כך שייעלם בתוך העוגה האפויה
  • הערה: אין צורך לקלף אותם, אפשר לנקות טוב בלבד
  • יש להניח את גרדת הקישואים במסננת כדי להיפטר מעודפי הנוזל ואז ללחוץ קלות במידת הצורך. אתם לא רוצים לסחוט את כל הלחות
  • הערה: אם גירדתם את הקישואים על החורים הגדולים יותר של הפומפייה, אין צורך לנקז את הנוזלים אבל כתוצאה, בבצק העוגה תרגישו יותר את מרקם הזוקיני (ולא כולם אוהבים להרגיש אותו)

מצרכים

  • 2 כוסות קמח לכל מטרה
  • 3/4 כוס אבקת קקאו טבעית לא ממותקת
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 3/4 כפית מלח
  • 80 גרם שמן זית עדין* (או 110 גרם חמאה לא מלוחה, מומסת ומקוררת)
  • 1/2 כוס שמן זית עדין* (ההפרדה לטובת מי שיחליט להשתמש בחמאה)
  • 350 גרם סוכר
  • 3 ביצים XL
  • 2/3 גביע לֶבֶּן (120 גרם)
  • 2 כפיות וניל
  • 330 גרם קישואים מגורדים דק

לציפוי גבינה ושוקולד

  • 80 גרם שמן זית עדין* (או 110 גרם חמאה לא מלוחה, מומסת ומקוררת)
  • 230 גרם גבינה לבנה 5% או 9% בטמפרטורת חדר
  • 350 גרם אבקת סוכר
  • 6 כפות אבקת קקאו טבעית לא ממותקת
  • 1 כפית וניל אחת
  • קורט מלח

שדרוג בסיס העוגה

  • להוסיף 100 גרם שוקולד צ'יפס
  • להוסיף גרידת קליפת תפוז או לימון

אופן הכנה

  1. חממו את התנור ל -180 מעלות
  2. משמנים תבנית אפייה 20X30 ס"מ (או מעט גדולה יותר)
  3. לעוגת הקישואים שוקולד: בקערה בינונית טורפים את הקמח, קקאו, סודה לשתייה, אבקת אפייה והמלח
  4. בקערת מיקסר גדולה מערבבים יחד את השמן זית (או חמאה), שמן הזית הנוסף, והסוכר עד לאיחוד – בערך דקה
  5. מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך הקצפה של 20 שניות לאחר כל ביצה
  6. מערבבים פנימה את הלבן והווניל לקבלת תערובת אחידה
  7. במהירות נמוכה מערבבים פנימה את החומרים היבשים עד לאיחוד
  8. מערבבים לאט את הקישואים המגורדים בעזרת כף עץ או מרית
  9. יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת
  10. אופים על המדף האמצעי כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי
  11. מצננים לחלוטין לפני הקפאה
  12. לציפוי גבינה ושוקולד: בקערה של מיקסר מקציפים את שמן הזית (או חמאה) והגבינה לבנה עד לקבלת מרקם חלק
  13. מוסיפים את הווניל, קקאו, אבקת סוכר וקורט המלח
  14. מקציפים עד קבלת מרקם קליל ואוורירי
  15. מורחים על העוגה המקוררת שכבה אחידה

הגשה

לשמור בקירור (אפשר גם להקפיא) אבל להגיש בטמפרטורת חדר לאחר הפשרה על השיש בלבד.

בתיאבון

* לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית 75% מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו, ארבקינה, קורינייקי ופיקואל ולא תצטערו

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *