טונה תמיד זמינה בבית ושאר המצרכים ירימו אותה לארוחה מזינה ומרעננת ||| סלט שהוא שילוב של טונה, עדשים, עגבניות, זיתים, והרבה טעם ||| סלט שהוא ארוחה ים תיכונית על כל מרכיביה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 400 גרם עגבניות שרי חצויות
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל אדום, פרוס דק
- 250 גרם עדשים מבושלים
- 100 גרם זיתי מנזנילו ללא חרצנים קצוצים גס
- 220 גרם טונה מסוננת (2 קופסאות) עם מעט מי הטונה
- 100 גרם עלי רוקט
- 1/2 חבילת שמיר קצוץ גס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- מפזרים חצאי העגבניות בתבנית אפייה עם 1 כף חומץ בלסמי ו-1 כף שמן זית ומערבבים
- אופים את העגבניות 30 דקות כאשר במחצית הזמן הופכים אותם ומוסיפים את פרוסות הבצל לצד אחד של התבנית
- בינתיים בקערה גדולה מערבבים יחד את העדשים, זיתים, טונה, עלי הרוקט וחצי מהשמיר
- בקערה נוספת, שמים מחצית מהעגבניות האפויות ומוסיפים את חומץ הבלסמי ושמן הזית הנותרים ובעזרת מזלג מועכים את העגבניות ויוצרים רוטב
- שופתים את הרוטב לקערת הסלט ומערבבים את סלט הטונה עם הרוטב
- מפזרים מעל הסלט את הבצל, העגבניות הנותרות ושאר השמיר
בתיאבון