חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת גבינה מנגו Mango cheesecake

עוגת גבינה ומנגו סופר אוורירית וחלקה ||| לקראת תום עונת המנגו אין כמו עוגת גבינה עם מנגו ||| אפשר גם לעטר העוגה בפרוסות מנגו מתוק וטרי. כמו שמש על צלחת ||| מתכון שונה ומשודרג למתכון של עוגת הגבינה ומנגו שפרסמנו כאן בשנה שעברה ||| הכינו מראש רפרפת מנגו ולא תצטערו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת גבינה ומנגו (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (תבנית קפיצית 22)

לבסיס עוגת הגבינה

  • 200 גרם עוגיות פתי-בר מרוסקות דק
  • 3 כפות סוכר חום
  • 3 כפות חמאה מומסת

למילוי

1 ½ פאונד

לציפוי

אופן הכנה

  1. חממו תנור ל- 160 מעלות וכוונו את רשת התנור לשליש התחתון
  2. לבסיס עוגת הגבינה: מרסקים במעבד מזון את פרורי הפתי-בר עד שהופכים לפירורים דקים
  3. מוסיפים את החמאה המומסת והסוכר החום ומערבבים עד לאיחוד. התערובת צריכה להידמות לחול רטוב
  4. מהדקים ולוחצים היטב את תערובת הפתי-בר לתחתית התבנית
  5. אופים את הקלתית כ- 8 דקות עד להזהבה ושעולה ניחוח בחלל המטבח
  6. מוציאים מהתנור ומצננים
  7. למילוי עוגת הגבינה: במיקסר מקציפים את הגבינה הלבנה כ- 2 דקות עד לריכוך וקבלת מרקם תפוח עם אוויר
  8. מגרדים את הקערה ומוסיפים סוכר וקורנפלור ומקציפים עוד 2 דקות, כאשר ומגרדים את דפנות הקערה במחצית הזמן
  9. מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומערבבים במהירות נמוכה במשך 20 שניות לאחר כל ביצה. הערה: להקפיד לגרד את הקערה אחרי כל ביצה
  10. מוסיפים את מחית המנגו שהכנו מראש, מיץ ליים ומלח ומערבבים עד לאיחוד
  11. הרכבת עוגת הגבינה: עטפו את התבנית הקפיצית ב- 2 גיליונות של רדיד אלומיניום עבה
  12. מברישים את דפנות התבנית בחמאה או מרססים בספריי שמן
  13. יוצקים את בלילת עוגת הגבינה על הקרום האפוי מראש ומחליקים את פני השטח
  14. דופקים את התבנית המלאה מספר פעמים על השיש כך שכל בועות האוויר הגדולות יעלו
  15. מכינים אמבטיית מרים Bain marie: מכניסים את תבנית עוגת הגבינה לתבנית אפיה גדולה יותר וממלאים במים חמים למחצית הגובה תבנית עוגת הגבינה
  16. אופים כ- 1.5 שעות, עד שהדפנות תפוחות וזהובות, והמרכז עדיין מתנדנד מעט
  17. מניחים את התבנית על רשת קירור למשך 5 דקות, ולאחר מכן מעבירים סכין סביב דפנות העוגה כדי לשחרר אותה משולי התבנית. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר, משך כ- 3 שעות
  18. יוצקים מעל את רפרפת המנגו Mango Curd שהכנתם מראש
  19. עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות 6 שעות עד להתקררות והתייצבות

הגשה

  1. פותחים בעדינות את עוגת הגבינה ומוציאים את דפנות התבנית, פורסים בעדינות ומקשטים באבקת סוכר

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *