עוגת גבינה ומנגו סופר אוורירית וחלקה ||| לקראת תום עונת המנגו אין כמו עוגת גבינה עם מנגו ||| אפשר גם לעטר העוגה בפרוסות מנגו מתוק וטרי. כמו שמש על צלחת ||| מתכון שונה ומשודרג למתכון של עוגת הגבינה ומנגו שפרסמנו כאן בשנה שעברה ||| הכינו מראש רפרפת מנגו ולא תצטערו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית קפיצית 22)
לבסיס עוגת הגבינה
- 200 גרם עוגיות פתי-בר מרוסקות דק
- 3 כפות סוכר חום
- 3 כפות חמאה מומסת
למילוי
1 ½ פאונד
- 700 גרם גבינה לבנה 9%
- 200 גרם סוכר
- 3 כפות קורנפלור
- 4 ביצים XL
- 1 כף מיץ לימון או ליים
- 3 מנגו גדולים מרוסקים למחית
- 1/8 כפית מלח
לציפוי
- 3/4 כוס רפרפת מנגו (ראו המתכון לרפרפת לימון והחליפו הלימון במתכון, במנגו)
- פרוסות מנגו קטנות ודקות
- אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה
- חממו תנור ל- 160 מעלות וכוונו את רשת התנור לשליש התחתון
- לבסיס עוגת הגבינה: מרסקים במעבד מזון את פרורי הפתי-בר עד שהופכים לפירורים דקים
- מוסיפים את החמאה המומסת והסוכר החום ומערבבים עד לאיחוד. התערובת צריכה להידמות לחול רטוב
- מהדקים ולוחצים היטב את תערובת הפתי-בר לתחתית התבנית
- אופים את הקלתית כ- 8 דקות עד להזהבה ושעולה ניחוח בחלל המטבח
- מוציאים מהתנור ומצננים
- למילוי עוגת הגבינה: במיקסר מקציפים את הגבינה הלבנה כ- 2 דקות עד לריכוך וקבלת מרקם תפוח עם אוויר
- מגרדים את הקערה ומוסיפים סוכר וקורנפלור ומקציפים עוד 2 דקות, כאשר ומגרדים את דפנות הקערה במחצית הזמן
- מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומערבבים במהירות נמוכה במשך 20 שניות לאחר כל ביצה. הערה: להקפיד לגרד את הקערה אחרי כל ביצה
- מוסיפים את מחית המנגו שהכנו מראש, מיץ ליים ומלח ומערבבים עד לאיחוד
- הרכבת עוגת הגבינה: עטפו את התבנית הקפיצית ב- 2 גיליונות של רדיד אלומיניום עבה
- מברישים את דפנות התבנית בחמאה או מרססים בספריי שמן
- יוצקים את בלילת עוגת הגבינה על הקרום האפוי מראש ומחליקים את פני השטח
- דופקים את התבנית המלאה מספר פעמים על השיש כך שכל בועות האוויר הגדולות יעלו
- מכינים אמבטיית מרים Bain marie: מכניסים את תבנית עוגת הגבינה לתבנית אפיה גדולה יותר וממלאים במים חמים למחצית הגובה תבנית עוגת הגבינה
- אופים כ- 1.5 שעות, עד שהדפנות תפוחות וזהובות, והמרכז עדיין מתנדנד מעט
- מניחים את התבנית על רשת קירור למשך 5 דקות, ולאחר מכן מעבירים סכין סביב דפנות העוגה כדי לשחרר אותה משולי התבנית. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר, משך כ- 3 שעות
- יוצקים מעל את רפרפת המנגו Mango Curd שהכנתם מראש
- עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות 6 שעות עד להתקררות והתייצבות
הגשה
- פותחים בעדינות את עוגת הגבינה ומוציאים את דפנות התבנית, פורסים בעדינות ומקשטים באבקת סוכר
בתיאבון