לחם ייחודי שמשלב טעמים טבעיים ומפתיעים יחד עם מרקם עשיר ורך ||| שיבולת השועל מעניקה ללחם מרקם מעט כפרי וטעם עדין, תוך שהיא מוסיפה ערכים תזונתיים כמו סיבים תזונתיים ורכיבים בריאים נוספים ||| הבזיליקום, עשב תיבול ריחני ומעט מתוק, מוסיף ניחוח ים-תיכוני מיוחד שמעשיר את החוויה הטעימה ||| דבש התמרים (סילאן) מעניק מתיקות עדינה עם ניחוח קרמלי-פירותי עמוק, שמאזן את הרעננות של הבזיליקום ומעמיק את טעמי הלחם ||| שילוב זה יוצר לחם שמתאים הן למנות מלוחות, כמו גבינות וממרחים, והן למנות מתוקות כמו חמאה ודבש ||| זהו בחירה מושלמת לארוחת בוקר מפנקת, פיקניק או שולחן אירוח אלגנטי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (כיכר לחם במשקל 700 גרם)
- 210 גרם קמח לבן או קמח לחם
- 120 גרם קמח מלא
- 20 גרם שמרים יבשים
- 210 מ"ל מים
- 50 גרם שיבולת שועל
- 35 גרם סובין
- 2 כפות סילאן (דבש תמרים)
- 2 כפיות מלח
- 1 כוס עלי רֵיחָן (בזיליקום) קרועים ביד
שלבי הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו לישה מערבבים את הקמחים עם השמרים, מים, סובין, שיבולת שועל ודבש, במשך כ-6 דקות במהירות בינונית
- מוסיפים את המלח ובזיליקום ולשים במהירות בינונית 6 דקות נוספות עד קבלת בצק חלק
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעבדים אותו מעט בידיים
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד למשך 20 דקות
- מוציאים את הבצק למשטח מקומח ויוצרים צורת כיכר
- מעבירים את כיכר הבצק לתבנית אפייה מקומחת
- מכסים את התבנית במגבת לחה או ניילון נצמד, ומתפיחים כשעה או עד שהכיכר מכפילה את נפחה
- 30 דקות לפני האפייה מחממים תנור ל-250 מעלות
- מקמחים את פני כיכר הבצק וחורצים כמה חריצים בעזרת סכין חד
- מכניסים לתנור החם ומתיזים מים על הדפנות כדי ליצור אדים בתוך חלל התנור
- מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים 40-35 דקות, או עד לקבלת גוון זהוב-שחום
- הופכים את הלחם ונוקשים בתחתית הלחם. אמורים לקבל צליל חלול. אם הצליל כבוי-אטום, מחזירים את הלחם לתנור למספר דקות נוספות
- מניחים ללחם להתקרר לחלוטין לפני הפריסה כי לחם שנפרס כשהוא חם עלול להתקבל בצקי ויתייבש מהר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…