מאכל חגיגי של סיגרים מתוקים ממולאים שקדים ||| סיגרים שמגיעים מהמטבח הצפון אפריקני בכלל ומרוקו בפרט ||| אגוזים שקדים וסירופ סוכר או דבש עטופים בבצק עלים או למהדרין Malsouka בטוניס או Warka באלג'יריה או מרוקו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (כ- 30 סיגרים)
לבצק
- 1 כוס שמן
- 1כוס מים או מי סודה
- 1שקית סוכר וניל
- 1 לימון – גרידת הקליפה בלבד
- 3 כוסות קמח
- ½ כוס קמח לעיבוד הבצק
- 1שקית אבקת אפייה
לסירופ
למלית
- ¾ כוס שקדים טחונים דק־דק
- ¾ כוס אגוזי מלך גרוסים
- ¾ כוס בוטנים גרוסים
- 2טיפות תמצית שקדים
- ½ כוס אבקת סוכר
להדבקה
- 1חלבון ביצה
לקישוט
- 1כוס פתיתי קוקוס
אופן הכנה
- הכנת הבצק: שמים בקערה את השמן, מים, סוכר וניל וגרידת קליפת הלימון ומערבבים
- מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך ערבוב, עד לקבלת בצק חלק וגמיש
- מניחים לבצק לנוח 15 דקות
- בקערית נפרדת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה
- מחלקים את הבצק לשניים
- מרדדים כל חלק לעלה דקיק בעובי כ- 2 מ"מ
- זורים על הבצק מעט מתערובת הקמח ואבקת האפייה, ומגלגלים לגליל
- חותכים כל גליל ל- 15 פרוסות ברווח של כ- 2 ס"מ
- הכנת סירופ הסוכר: בסיר מערבבים את כל מצרכי הסירופ ומבשלים על להבה בינונית כ- 1/2 שעה, עד לקבלת סירופ סמיך וצמיגי
- הכנת המלית: שמים בקערה את השקדים הטחונים, אגוזי המלך והבוטנים
- מוסיפים את תמצית השקדים ואבקת הסוכר ומערבבים לאחידות
- מוסיפים חצי כוס סירופ סוכר שהכנו (שלב 9) ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה ולחה
- מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל גליל בצק לעלה דקיק, כמעט שקוף (עגול או מלבני)
- מניחים כף מהמלית קרוב לשולי העלה ומגלגלים לצורת סיגר
- מורחים בחלבון ביצה את הקצוות ומהדקים ומרדדים את הקצוות כך שצורתם תהיה מחודדת
- מחממים שמן לטיגון עמוק
- מטגנים את הסיגרים עד הזהבה ומניחים על נייר סופג
- טובלים את הסיגרים בסירופ הסוכר מעל להבה נמוכה במשך 1-2 דקות
- מגלגלים כל סיגר בקערה עם פתיתי הקוקוס או טובלים את שני הקצוות בפתיתי קוקוס
- מגישים פושר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון