חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סיגרוס אמנדס Cigares aux Amandes

מאכל חגיגי של סיגרים מתוקים ממולאים שקדים ||| סיגרים שמגיעים מהמטבח הצפון אפריקני בכלל ומרוקו בפרט ||| אגוזים שקדים וסירופ סוכר או דבש עטופים בבצק עלים או למהדרין Malsouka בטוניס או Warka באלג'יריה או מרוקו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סיגרים מתוקים ושקדים (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (כ- 30 סיגרים)

לבצק

  • 1 כוס שמן
  •  1כוס מים או מי סודה
  •  1שקית סוכר וניל
  • 1 לימון – גרידת הקליפה בלבד
  • 3 כוסות קמח
  • ½ כוס קמח לעיבוד הבצק
  •  1שקית אבקת אפייה

לסירופ

  •  ½ ק"ג סוכר
  •  1כוס מים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 לימון – המיץ
  •  2טיפות תמצית מי זהר (מי פריחת הדרים)

למלית

  •  ¾ כוס שקדים טחונים דק־דק
  •  ¾ כוס אגוזי מלך גרוסים
  •  ¾ כוס בוטנים גרוסים
  •  2טיפות תמצית שקדים
  •  ½ כוס אבקת סוכר

להדבקה

לקישוט

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: שמים בקערה את השמן, מים, סוכר וניל וגרידת קליפת הלימון ומערבבים
  2. מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך ערבוב, עד לקבלת בצק חלק וגמיש
  3. מניחים לבצק לנוח 15 דקות
  4. בקערית נפרדת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה
  5. מחלקים את הבצק לשניים
  6. מרדדים כל חלק לעלה דקיק בעובי כ- 2 מ"מ
  7. זורים על הבצק מעט מתערובת הקמח ואבקת האפייה, ומגלגלים לגליל
  8. חותכים כל גליל ל- 15 פרוסות ברווח של כ- 2 ס"מ
  9. הכנת סירופ הסוכר: בסיר מערבבים את כל מצרכי הסירופ ומבשלים על להבה בינונית כ- 1/2 שעה, עד לקבלת סירופ סמיך וצמיגי
  10. הכנת המלית: שמים בקערה את השקדים הטחונים, אגוזי המלך והבוטנים
  11. מוסיפים את תמצית השקדים ואבקת הסוכר ומערבבים לאחידות
  12. מוסיפים חצי כוס סירופ סוכר שהכנו (שלב 9) ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה ולחה
  13. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל גליל בצק לעלה דקיק, כמעט שקוף (עגול או מלבני)
  14. מניחים כף מהמלית קרוב לשולי העלה ומגלגלים לצורת סיגר
  15. מורחים בחלבון ביצה את הקצוות ומהדקים ומרדדים את הקצוות כך שצורתם תהיה מחודדת
  16. מחממים שמן לטיגון עמוק
  17. מטגנים את הסיגרים עד הזהבה ומניחים על נייר סופג
  18. טובלים את הסיגרים בסירופ הסוכר מעל להבה נמוכה במשך 1-2 דקות
  19. מגלגלים כל סיגר בקערה עם פתיתי הקוקוס או טובלים את שני הקצוות בפתיתי קוקוס
  20. מגישים פושר

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *