חרירה הוא מרק נפוץ ברחבי מרוקו בעיקר בתקופת הרמדאן שבו נהוג לשבור את הצום עם צלחת חרירה מזינה ||| יהודי מרוקו אימצו את החרירה לתפריט ||| כתבנו בעבר על החרירה כאן ||| יש גרסאות חרירה עם בשר או עוף והפעם במתכון ביצה שמעשירה את המרק עם קצת חלבון ||| השם חרירה הוא נגזרת של המילה חריר الحرير שמשמעותה משי, משום המרקם של המרק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- 5 כפות שמן זית
- 1 כף גאי הודי או חמאה ללא מלח
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 1 כוס סלרי קצוץ דק
- 350 גרם רוטב עגבניות
- ¼ כוס עלי פֶּטְרוֹזִילְיָה, קצוצים דק
- 2 כפיות זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) טחון
- 5 כפיות מלח
- 1 כפית כורכום טחון
- ½ כפית פִּלְפֵּל שחור גרוס טרי
- ¼ כפית קִנָּמוֹן טחון
- 20 חוטי זעפרן
- 5 כוסות ציר ירקות ביתי מומלח קלות או ציר ירקות דל נתרן
- ⅓ כוס עֲדָשִים ירוקות מיובשות
- ¼ כוס אורז לא מבושל (בסמטי, פרסי או מה שיש)
- ½ כוס חומוס משומר, ללא הנוזלים
- 1 כף עמילן תירס
- 1 ביצה XL, טרופה קלות
- 2 כפות עלי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) טריים קצוצים דק
להגשה
- עלי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- פלחי לימון
שלבי הכנה
- בסיר גדול מחממים שמן זית וחמאה על להבה בינונית עד שהחמאה מתחילה לקבל מרקם של קצף
- מוסיפים בצל וסלרי ומבשלים 5-6 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל מתחיל להתרכך
- מערבבים פנימה את רוטב העגבניות, פטרוזיליה, ג'ינג'ר טחון, מלח, כורכום טחון, פלפל שחור, קינמון וזעפרן. מבשלים כדקה, תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שעולה ניחוח במטבח
- מערבבים פנימה את הציר ירקות ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה
- מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים במשך שעה
- מערבבים פנימה את העדשים והאורז, מכסים את הסיר ומבשלים 5 דקות
- מערבבים פנימה את החומוס, מכסים ומבשלים כ-10 דקות נוספות, עד שגם האורז וגם העדשים כמעט מבושלים
- בקערה קטנה, טורפים יחד את עמילן התירס עם 1 כף מים עד לקבלת תערובת חלקה
- מוסיפים את תערובת העמילן למרק ומערבבים היטב לאיחוד
- מגבירים את הלהבה לבינונית ומבשלים, ללא מכסה 5-8 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהחרירה מסמיכה והעדשים רכות
- תוך כדי ערבוב המרק בתנועות סיבוביות בעזרת מצקת, יוצקים באיטיות את הביצה הטרופה ליצירת חוטים, ולאחר מכן מבשלים את החרירה במשך דקה אחת עד שהביצים מבושלות לחלוטין
- מתקנים תיבול במלח
- מערבבים פנימה כוסברה קצוצה ומגישים מיד עם לימון ועוד עלי כוסברה
- טיפ: ניתן להכין את המרק מראש ולשמור במקרר עד 5 ימים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…