מתכון: חרירה חגיגית ועשירה

חרירה הוא מרק נפוץ ברחבי מרוקו בעיקר בתקופת הרמדאן שבו נהוג לשבור את הצום עם צלחת חרירה מזינה ||| יהודי מרוקו אימצו את החרירה לתפריט ||| כתבנו בעבר על החרירה כאן ||| יש גרסאות חרירה עם בשר או עוף והפעם במתכון ביצה שמעשירה את המרק עם קצת חלבון ||| השם חרירה הוא נגזרת של המילה חריר الحرير שמשמעותה משי, משום המרקם של המרק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק חרירה מרוקאי (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים (6 מנות)

להגשה

שלבי הכנה

  1. בסיר גדול מחממים שמן זית וחמאה על להבה בינונית עד שהחמאה מתחילה לקבל מרקם של קצף
  2. מוסיפים בצל וסלרי ומבשלים 5-6 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל מתחיל להתרכך
  3. מערבבים פנימה את רוטב העגבניות, פטרוזיליה, ג'ינג'ר טחון, מלח, כורכום טחון, פלפל שחור, קינמון וזעפרן. מבשלים כדקה, תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שעולה ניחוח במטבח
  4. מערבבים פנימה את הציר ירקות ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה
  5. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים במשך שעה
  6. מערבבים פנימה את העדשים והאורז, מכסים את הסיר ומבשלים 5 דקות
  7. מערבבים פנימה את החומוס, מכסים ומבשלים כ-10 דקות נוספות, עד שגם האורז וגם העדשים כמעט מבושלים
  8. בקערה קטנה, טורפים יחד את עמילן התירס עם 1 כף מים עד לקבלת תערובת חלקה
  9. מוסיפים את תערובת העמילן למרק ומערבבים היטב לאיחוד
  10. מגבירים את הלהבה לבינונית ומבשלים, ללא מכסה 5-8 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהחרירה מסמיכה והעדשים רכות
  11. תוך כדי ערבוב המרק בתנועות סיבוביות בעזרת מצקת, יוצקים באיטיות את הביצה הטרופה ליצירת חוטים, ולאחר מכן מבשלים את החרירה במשך דקה אחת עד שהביצים מבושלות לחלוטין
  12. מתקנים תיבול במלח
  13. מערבבים פנימה כוסברה קצוצה ומגישים מיד עם לימון ועוד עלי כוסברה
  14. טיפ: ניתן להכין את המרק מראש ולשמור במקרר עד 5 ימים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

כתיבת תגובה