חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגיות שקדים וסולת

עוגיות עשויות ממצרכים פחות סטנדרטיים למאפה אבל התוצאה תפתיעה ||| עוגיות עם מלית עשירה בשקדים ובטעם ||| עוגיות עם כל המרכיבים של אוכל ים תיכוני אבל בצורת הכנה חדשה לגמרי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות שקדים וסולת (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

  • 1.33 כוסות סולת
  • 2 כוסות קמח
  • 20 גרם אבקת אפיה
  • 1.5 כוסות מים
  • 3/4 כוס שמן
  • 100 גרם חמאה או 70 גרם שמן זית עדין

למלית

לפיזור

לסירופ

אופן הכנה

  1. לערבב בקערה סולת, קמח ואבקת אפיה
  2. להרתיח מים, שמן וחמאה
  3. לצקת את הנוזל החם על החומרים היבשים בקערה וללוש היטב לבצק
  4. לחלק את הבצק לשני חלקים שווים
  5. בקערה מערבבים את מצרכי המלית
  6. לוקחים חצי מהבצק ומרדדים לעלה גדול מגודל התבנית
  7. מרפדים את תבנית האפייה בעלה הבצק
  8. מפזרים את תערובת המלית על הבצק בתבנית
  9. מרדדים את שאר הבצק
  10. מכסים בעלה הבצק את המלית
  11. זורים על הבצק שומשום
  12. חותכים את הבצק לצורות מעוין ולקשט כל מעוין בשקד
  13. לחמם תנור ל- 180 מעלות
  14. לאפות עד לקבלת גוון זהוב
  15. הכנת הסירופ: בסיר קטן לבשל כחצי שעה את מצרכי הסירופ לקבלת נוזל אחיד
  16. לצנן לטמפרטורת חדר
  17. להוציא את העוגיות מהתנור
  18. לצקת עליהן מיד את הסירופ הצונן

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

2 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *