עוגיות עשויות ממצרכים פחות סטנדרטיים למאפה אבל התוצאה תפתיעה ||| עוגיות עם מלית עשירה בשקדים ובטעם ||| עוגיות עם כל המרכיבים של אוכל ים תיכוני אבל בצורת הכנה חדשה לגמרי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1.33 כוסות סולת
- 2 כוסות קמח
- 20 גרם אבקת אפיה
- 1.5 כוסות מים
- 3/4 כוס שמן
- 100 גרם חמאה או 70 גרם שמן זית עדין
למלית
לפיזור
- 3 כפות שומשום
לסירופ
אופן הכנה
- לערבב בקערה סולת, קמח ואבקת אפיה
- להרתיח מים, שמן וחמאה
- לצקת את הנוזל החם על החומרים היבשים בקערה וללוש היטב לבצק
- לחלק את הבצק לשני חלקים שווים
- בקערה מערבבים את מצרכי המלית
- לוקחים חצי מהבצק ומרדדים לעלה גדול מגודל התבנית
- מרפדים את תבנית האפייה בעלה הבצק
- מפזרים את תערובת המלית על הבצק בתבנית
- מרדדים את שאר הבצק
- מכסים בעלה הבצק את המלית
- זורים על הבצק שומשום
- חותכים את הבצק לצורות מעוין ולקשט כל מעוין בשקד
- לחמם תנור ל- 180 מעלות
- לאפות עד לקבלת גוון זהוב
- הכנת הסירופ: בסיר קטן לבשל כחצי שעה את מצרכי הסירופ לקבלת נוזל אחיד
- לצנן לטמפרטורת חדר
- להוציא את העוגיות מהתנור
- לצקת עליהן מיד את הסירופ הצונן
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
2 Responses
מה הכונה 1.33 כוסות סולת ???
1.33 = 1 + 1/3 כלומר כוס ועוד שליש כוס