עוגיות שמכונות אוהלי פרג Mohnzelten ומקורן ממערב לבירה האוסטרית וינה ||| עוגיות שהן מומחיות של אזור וולדווירטלר Waldviertler ||| הייחוד שלהן הוא הרכב הבצק וכמובן כמות הפרג המכובדת פאר המטבח האוסטרי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (15 עוגיות 110 גרם כל אחת)
לבצק
- 500 גרם קמח רגיל
- 500 גרם תפוח אדמה מבושלים
- 200 גרם חלב או שמנת חמוצה
- 250 גרם חמאה או 180 גרם שמן זית עדין
- 3 חלמוני ביצים
- 20 גרם מלח
- 40 גרם שמרים
מלית
- 350 גרם פָּרָג (או פֶּרֶג) טחון
- 1/2 ליטר חלב מורתח
- 150 גרם סוכר
- 100 גרם פירורי לחם
- 50 גרם ריבת פובידל
- צימוקים
- רוּם
- קִנָּמוֹן
אופן הכנה
- הכנת בצק תפוחי האדמה: בקערה מערבבים את הקמח חלב ושמרים ונותנים לבלילה לתפוח עד הכפלת נפח
- מבשלים את תפוחי האדמה
- קולפים את תפוחי האדמה ומרסקים לקבלת פירה
- מאחדים בין הבצק והפירה לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה. הערה: אם הבצק רך מדי יש להוסיף קמח
- הכנת המילוי: מחממים את החמאה, ומערבבים פנימה את שאר מצרכי המלית
- מתבלים את תערובת המילוי ברום, קינמון וצימוקים לפי הטעם ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. אם המילוי רך מדי יש לתקן עם פירורי לחם
- יוצרים מהבצק גליל
- חותכים את הבצק ל- 15 חתיכות שוות
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
- יוצרים מכל נתח בצק, דיסק שטוח
- מניחים כף גדולה של מלית הפרג במרכז דיסק הבצק
- סוגרים את הבצק סביב המלית לקבלת כופתאות עבות ותפוחות
- משטחים את הכופתאות ומניחים אותם בתבנית האפייה המרופדת
- אופים כ- 15 דקות עד קבלת גוון חום זהוב
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit