חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: אמפנדס טבעונים וללא גלוטן

לימי החורף הקרים כיסונים ללא גלוטן וטבעונים ||| אמפנדס Empanadas שהם כיסוני בצק הפעם עם טוויסט מקסיקני כך שיהיו טעימים לכווולם ||| כיסוני בצק תירס עם מלית צמחונית וטבעונית שגם קרניבורים יאהבו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

אמפנדס Empanadas (צילום Pixabay)

מצרכים (10 יחידות)

  • 1.5 כוסות קמח תירס צהוב
  • 1 כוס מים

למלית

  • 2 תפוח אדמה גדולים, קלופים
  • 1 בצל לבן גדול, קלוף
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית אבקת קארי
  • 1/2 כפית מלח

לטיגון

  • שמן לטיגון הבצל והאמפנדס

אופן הכנה

  1. הכנת המלית: חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות
  2. מבשלים במים מומלחים לריכוך. מסננים ומצננים בצד
  3. חותכים את הבצלים לפרוסות דקות ומטגנים בשמן, על להבה בינונית, עד הזהבה
  4. מוסיפים לבצל את התבלינים ומטגנים 2 דקות נוספות
  5. מועכים את תפוחי האדמה יחד עם הבצל עד לקבלת מרקם גס ורך
  6. מצננים את המלית לפני שממלאים הכיסונים
  7. הכנת הבצק: בקערה מערבבים היטב בידיים את קמח התירס והמים עד לקבלת בצק גמיש וחלק אבל לא דביק. אם צריך, אפשר להוסיף עוד כמה כפות מים או מעט קמח
  8. משאירים את הבצק 10 דקות לנוח כשהוא מכוסה או בתוך שקית
  9. קורצים מהבצק עיגולים בגודל כדור פינג פונג ומרדדים כל כדור, בין שני ניירות אפייה, כאשר כל עיגול יהיה כמה שיותר דק
  10. מניחים שתי כפות מהמלית בחלק התחתון של הטורטייה, כאשר דואגים להשאיר שוליים ריקים של 1 ס"מ לערך
  11. מקפלים את הטורטייה לצורת חצי ירח בעזרת נייר האפייה
  12. מהדקים את הטורטייה מסביב כדי לסגור היטב ומניחים על מגש או תבנית
  13. מחממים שמן בסיר בינוני
  14. מטגנים את האמפנדס במשך 3-4 דקות עד שהם מזהיבים והופכים פריכים
  15. מוציאים לרשת או לנייר סופג

הגשה

מגישים חם מאד ולצידם רוטב סלסה חריף, במידה שאוהבים

בתיאבון Buen apetito

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *