לימי החורף הקרים כיסונים ללא גלוטן וטבעונים ||| אמפנדס Empanadas שהם כיסוני בצק הפעם עם טוויסט מקסיקני כך שיהיו טעימים לכווולם ||| כיסוני בצק תירס עם מלית צמחונית וטבעונית שגם קרניבורים יאהבו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (10 יחידות)
- 1.5 כוסות קמח תירס צהוב
- 1 כוס מים
למלית
לטיגון
- שמן לטיגון הבצל והאמפנדס
אופן הכנה
- הכנת המלית: חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות
- מבשלים במים מומלחים לריכוך. מסננים ומצננים בצד
- חותכים את הבצלים לפרוסות דקות ומטגנים בשמן, על להבה בינונית, עד הזהבה
- מוסיפים לבצל את התבלינים ומטגנים 2 דקות נוספות
- מועכים את תפוחי האדמה יחד עם הבצל עד לקבלת מרקם גס ורך
- מצננים את המלית לפני שממלאים הכיסונים
- הכנת הבצק: בקערה מערבבים היטב בידיים את קמח התירס והמים עד לקבלת בצק גמיש וחלק אבל לא דביק. אם צריך, אפשר להוסיף עוד כמה כפות מים או מעט קמח
- משאירים את הבצק 10 דקות לנוח כשהוא מכוסה או בתוך שקית
- קורצים מהבצק עיגולים בגודל כדור פינג פונג ומרדדים כל כדור, בין שני ניירות אפייה, כאשר כל עיגול יהיה כמה שיותר דק
- מניחים שתי כפות מהמלית בחלק התחתון של הטורטייה, כאשר דואגים להשאיר שוליים ריקים של 1 ס"מ לערך
- מקפלים את הטורטייה לצורת חצי ירח בעזרת נייר האפייה
- מהדקים את הטורטייה מסביב כדי לסגור היטב ומניחים על מגש או תבנית
- מחממים שמן בסיר בינוני
- מטגנים את האמפנדס במשך 3-4 דקות עד שהם מזהיבים והופכים פריכים
- מוציאים לרשת או לנייר סופג
הגשה
מגישים חם מאד ולצידם רוטב סלסה חריף, במידה שאוהבים
בתיאבון Buen apetito