מתכון: טאקוס טבעוני וללא גלוטן

טאקו במילוי פטריות מוקפצות וכרוב כבוש ||| מה חשוב ואיך נולד הטאקו תקראו כאן ||| מתכון לנמנעים מגלוטן ולטבעונים, שגם צמחונים וקרניבורים יאהבו ||| עוד מתכונים לטורטיות ללא גלוטן כאן… ||| חוויה של טעמים וחריפות לאוהבי הז'אנר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

טאקו צמחוני (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4 מנות)

למילוי פטריות

  • 3 כפות שמן זית
  • 5 פטריות מלך היער גדולות או 7 בינוניות
  • 1 בצל לבן, קלוף
  • 1 כף תבלין גריל שאוהבים

לכרוב כבוש

אופן הכנה

  1. קורעים את הפטריות בידיים או בעזרת מזלג לנתחים דקים יחסית ומניחים בקערה
  2. פורסים את הבצל לרצועות דקות ומערבבים בקערה  עם קרעי הפטריות
  3. מוסיפים תבלין גריל שאוהבים ומערבבים היטב
  4. במחבת חמה עם שמן זית מטגנים את הפטריות והבצל עד השחמה יפה
  5. מצננים ומניחים בצד
  6. פורסים את הכרוב דק־דק ומעבירים לקערה
  7. מוסיפים מלח, סוכר וחומץ ומערבבים
  8. מניחים לכרוב למשך לפחות שעתיים, לספוג את הטעמים ולהתרכך בתוך המשרה. טיפ: עדיף להשרות למשך כל הלילה
  9. מחממים מעט את הטורטיות על מחבת ללא שמן
  10. מניחים את הטורטיות החמות על צלחת הגשה
  11. ממלאים כל טורטייה בפטריות מוקפצות, מעט כרוב כבוש, פרוסות פלפל חלפיניו והמון כוסברה
  12. סוחטים מעל כל מנה מיץ ליים ומגישים מיד

בתיאבון Buen apetito

כתיבת תגובה