טאקו במילוי פטריות מוקפצות וכרוב כבוש ||| מה חשוב ואיך נולד הטאקו תקראו כאן ||| מתכון לנמנעים מגלוטן ולטבעונים, שגם צמחונים וקרניבורים יאהבו ||| עוד מתכונים לטורטיות ללא גלוטן כאן… ||| חוויה של טעמים וחריפות לאוהבי הז'אנר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 4 טורטיות תירס מוכנות (קוטר 12 ס"מ) או להכין לפי המתכון כאן…
- 2-3 פלפל חלפיניו כבוש, לאוהבי החריף
- 1 צרור עלי כוסברה
- 3 ליים או לימון
למילוי פטריות
- 3 כפות שמן זית
- 5 פטריות מלך היער גדולות או 7 בינוניות
- 1 בצל לבן, קלוף
- 1 כף תבלין גריל שאוהבים
לכרוב כבוש
- 1/4 כרוב אדום
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר
- 3 כפות חומץ תפוחים או חומץ בן יין אדום או חומץ בלסמי
אופן הכנה
- קורעים את הפטריות בידיים או בעזרת מזלג לנתחים דקים יחסית ומניחים בקערה
- פורסים את הבצל לרצועות דקות ומערבבים בקערה עם קרעי הפטריות
- מוסיפים תבלין גריל שאוהבים ומערבבים היטב
- במחבת חמה עם שמן זית מטגנים את הפטריות והבצל עד השחמה יפה
- מצננים ומניחים בצד
- פורסים את הכרוב דק־דק ומעבירים לקערה
- מוסיפים מלח, סוכר וחומץ ומערבבים
- מניחים לכרוב למשך לפחות שעתיים, לספוג את הטעמים ולהתרכך בתוך המשרה. טיפ: עדיף להשרות למשך כל הלילה
- מחממים מעט את הטורטיות על מחבת ללא שמן
- מניחים את הטורטיות החמות על צלחת הגשה
- ממלאים כל טורטייה בפטריות מוקפצות, מעט כרוב כבוש, פרוסות פלפל חלפיניו והמון כוסברה
- סוחטים מעל כל מנה מיץ ליים ומגישים מיד
בתיאבון Buen apetito