מתכון טבעוני מרענן הישר מהמטבח המקסיקני ||| מצוין עם מיקס תבלינים טחין Tajín שהמתכון גם כאן ||| ארוחה טבעונית וללא גלוטן וגם מתובלת לפי הטעם ||| מתכון למיונז טבעוני גם כאן בהמשך ||| מנה של תירס אלוטה Elote חם עם שכבת מיונז טבעוני ומעל תבלין חריף ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מצרכים
- 3 קלחי תירס צהוב לבן מהסוג המתוק
- 6-9 פלחי ליים או לימון להגשה
- חופן עלי כוסברה
למיקס תבלינים טחין Tajín
- 4 כפיות מלח ליים או מלח לימון
- 2 כפיות פלפל צ'ילי גרוס או פפריקה חריפה
- 1/2 כפית אבקת כוסברה טחונה
- 1 כפית סוכר
למיונז הטבעוני
- 1/3 כוס חלב סויה
- 2/3 כוס שמן קנולה או שמן חמניות
- 1/2 כפית חרדל
- 1 לימון, המיץ בלבד
- 1/2 כפית מלח
אופן הכנה
- הכנת מיקס תבלינים טחין Tajín: בקערה מערבבים את כל המצרכים
- מאחסנים בצנצנת אטומה לשימוש מתי שרוצים
- הכנת המיונז הטבעוני: בכלי צר ועמוק של בלנדר מוט, שמים את כל המצרכים
- טוחנים עם בלנדר מוט במשך 10-20 שניות עד לקבלת מיונז סמיך ועשיר
- שומרים בכלי אטום ובקירור
- הכנת האלוטה: צולים את קלחי התירס מכל הצדדים על רשת מעל להבה גלויה
- לחילופין לחמם תנור ל- 200 מעלות
- לצלות על רשת במשך עשר דקות. טיפ: תירס מתוק אפשר לאכול ישר מהשדה. הצלייה רק מוסיפה טעם
- מורחים על כל קלח תירס מיונז בנדיבות
- מפזרים אבקת טחין בשכבה דקה
הגשה
סוחטים מעל מעט ליים ומגישים
הערה:
אפשר להשתמש בתבלין הטחין מעל אננס, מנגו או כל פרי מתוק ואפילו על שוליים של כוס מרגריטה
בתיאבון Buen apetito