מתכון: אלוטה Elote – תירס מקסיקני

מתכון טבעוני מרענן הישר מהמטבח המקסיקני ||| מצוין עם מיקס תבלינים טחין Tajín שהמתכון גם כאן ||| ארוחה טבעונית וללא גלוטן וגם מתובלת לפי הטעם ||| מתכון למיונז טבעוני גם כאן בהמשך ||| מנה של תירס אלוטה Elote חם עם שכבת מיונז טבעוני ומעל תבלין חריף ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

תירס קלוי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

למיקס תבלינים טחין Tajín

למיונז הטבעוני

אופן הכנה

  1. הכנת מיקס תבלינים טחין Tajín: בקערה מערבבים את כל המצרכים
  2. מאחסנים בצנצנת אטומה לשימוש מתי שרוצים
  3. הכנת המיונז הטבעוני: בכלי צר ועמוק של בלנדר מוט, שמים את כל המצרכים
  4. טוחנים עם בלנדר מוט במשך 10-20 שניות עד לקבלת מיונז סמיך ועשיר
  5. שומרים בכלי אטום ובקירור
  6. הכנת האלוטה: צולים את קלחי התירס מכל הצדדים על רשת מעל להבה גלויה
  7. לחילופין לחמם תנור ל- 200 מעלות
  8. לצלות על רשת במשך עשר דקות. טיפ: תירס מתוק אפשר לאכול ישר מהשדה. הצלייה רק מוסיפה טעם
  9. מורחים על כל קלח תירס מיונז בנדיבות
  10. מפזרים אבקת טחין בשכבה דקה

הגשה

 
- פרסומת -

 

סוחטים מעל מעט ליים ומגישים

הערה:

אפשר להשתמש בתבלין הטחין מעל אננס, מנגו או כל פרי מתוק ואפילו על שוליים של כוס מרגריטה

בתיאבון Buen apetito

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: