2 מתכונים לטורטייה ללא גלוטן שגם אוכלי גלוטן יאהבו ||| טורטייה מקמח חומוס או טורטייה על בסיס טחינה ושומשום ||| בסיס לכל מילוי שתרצו אבל עשירה בחלבון ובעלת ערכים תזונתיים מעולים ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מצרכים (3-4 טורטיות)
- 130 גרם קמח חומוס
- 1 כף קורנפלור
- 240 מ"ל מים
- 2 כפות שמן זית
- 1/4 כפית מלח
- פלפל שחור או פפריקה לפי הטעם
שדרוג
אופן הכנה
- בקערה בינונית מערבבים את כל המצרכים עד קבלת מרקם אחיד וללא גושי קמח
- משמנים מעט מחבת ומטגנים בכל פעם מצקת מרק מהבלילה עד להזהבה מ־2 הצדדים
- טיפ חשוב: לטורטיות לוקח זמן עד שניתן להפוך אותן לצידן השני, שימו לב לא להפוך לפני שהטורטייה מתנתקת בקלות מהמחבת
- שומרים את הטורטיות על צלחת מכוסה עם מגבת מעט לחה כדי שהטורטיות לא יתייבשו עד שנמלא אותן
מתכון: טורטייה של טחינה ללא גלוטן
מצרכים (5-6 טורטיות)
- 4 כפות גדושות טחינה גולמית
- 4 ביצים M
- 1/4 כוס מים
- 1/2 כפית מלח
- פלפל שחור או פפריקה לפי הטעם
- 3כפות שומשום מלא
- 1 כף פרג שלם
שדרוג
- 1/2 כוס עשבי תיבול שאוהבים קצוצים דק (כוסברה, פטרוזיליה, עירית, בצל ירוק)
- 1 כף סירופ מייפל (שידרוג)
אופן הכנה
- בקערה בינונית מערבבים את כל המצרכים עד קבלת מרקם אחיד וללא גושי קמח
- משמנים מעט מחבת ומטגנים בכל פעם מצקת מרק מהבלילה עד להזהבה מ־2 הצדדים
- הערה: אפשר להחליף את הפרג או השומשום בעשבי תיבול שאוהבים או להוסיף להם את עשבי התיבול
- טיפ חשוב: לטורטיות לוקח זמן עד שניתן להפוך אותן לצידן השני, שימו לב לא להפוך לפני שהטורטייה מתנתקת בקלות מהמחבת
- שומרים את הטורטיות על צלחת מכוסה עם מגבת מעט לחה כדי שהטורטיות לא יתייבשו עד שנמלא אותן
בתיאבון