מתכון קל ואוורירי לימי הקיץ החמים ||| מאפינס קלים וטעימים משהו משהו ||| מנות אישיות שקל להגיש, יתאימו לכל אירוע, אירוח או סתם למשפחה בארוחה קלה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (12 יחידות)
- 2 כוסות קמח תופח
- 1/2 כוס קמח רגיל
- 1 כפית מלח מחוקה
- 1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
- חופן עלי תימין
- 2 ביצים XL
- 3/4 כוס חלב 3%
- 4 כפות גבינה לבנה 5%
- 80 גרם שמן זית עדין (או 125 גרם חמאה מומסת)
- 1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
- 8 תפוח אדמה קטנים בקליפתם
אופן הכנה
- מרככים את תפוחי האדמה בקליפתם במיקרוגל (או מבשלים במים עד שמתרככים מעט אך לא מאבדים מצורתם)
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- חורכים את תפוחי האדמה בחלק העליון של התנור
- הערה: הכוונה להעניק לתפוחי האדמה טעם עז וחריכה אך לא שישחירו וישרפו
- חותכים את תפוחי האדמה ל- 8-10 חלקים כ"א
- מערבבים את הקמחים, מלח, פרמז'ן ועלי תימין
- בקערה מערבבים את הביצים, חלב, גבינה לבנה ושמן זית (או חמאה מומסת)
- יוצקים את הבלילה לתוך התערובת היבשה ומערבבים מעט
- מוסיפים את הזיתים ואת תפוחי האדמה, ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ובעלת מרקם גבשושי
- מרפדים תבנית מאפינס בריבועי נייר אפייה
- יוצקים את התערובת לתבנית השקעים כך שממלאים כל שקע עד ל- 3/4 העומק
- אופים בתנור במשך 15 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז המאפים יוצא עטוף פירורים לחים
- מוצאים לצלחת הגשה ואוכלים חם
בתיאבון