חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מאפינס תפוחי אדמה וקלמטה

מתכון קל ואוורירי לימי הקיץ החמים ||| מאפינס קלים וטעימים משהו משהו ||| מנות אישיות שקל להגיש, יתאימו לכל אירוע, אירוח או סתם למשפחה בארוחה קלה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מאפנס תפוחי אדמה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (12 יחידות)

אופן הכנה

  1. מרככים את תפוחי האדמה בקליפתם במיקרוגל (או מבשלים במים עד שמתרככים מעט אך לא מאבדים מצורתם)
  2. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  3. חורכים את תפוחי האדמה בחלק העליון של התנור
  4. הערה: הכוונה להעניק לתפוחי האדמה טעם עז וחריכה אך לא שישחירו וישרפו
  5. חותכים את תפוחי האדמה ל- 8-10 חלקים כ"א
  6. מערבבים את הקמחים, מלח, פרמז'ן ועלי תימין
  7. בקערה מערבבים את הביצים, חלב, גבינה לבנה ושמן זית (או חמאה מומסת)
  8. יוצקים את הבלילה לתוך התערובת היבשה ומערבבים מעט
  9. מוסיפים את הזיתים ואת תפוחי האדמה, ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ובעלת מרקם גבשושי
  10. מרפדים תבנית מאפינס בריבועי נייר אפייה
  11. יוצקים את התערובת לתבנית השקעים כך שממלאים כל שקע עד ל- 3/4 העומק
  12. אופים בתנור במשך 15 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז המאפים יוצא עטוף פירורים לחים
  13. מוצאים לצלחת הגשה ואוכלים חם

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *