חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מגזין חדשות רכב וטכנולוגיה של דני בר מס' 22/2021

השקות כלי רכב חדשים וזינוק במסירות רכב בשנת 2021 ||| טכנולוגיות פורצות דרך וגם אפליקציות ||| דוחות והנפקות חדשות במגוון תחומים ||| חדשות תחבורה ועדכוני בטיחות בדרכים ||| חוקים חדשים ואכיפה בנת"צ והתחבורה ציבורית ||| לשאר החידושים והחדשות בהמשך…

רכב

טויוטה היילקס עם זכיה International Pick-up Award לשנים 2022/2023

היילקס סהרה (צילום יח"צ חו"ל טויוטה)

ההיילקס עטור הפרסים זכה בפרס שהוענק על ידי פאנל מומחים מחבר השופטים של "פרס הוואן הבינלאומי של השנה" שהכיר לא רק במערכת ההנעה העוצמתית והחלקה של הרכב, התנהגות הכביש המצוינת וכמובן האיכות, האמינות והעמידות  (QDR) האגדיות שלו, אלא גם בכוח המשיכה הגובר בשווקי הרכב הגדלים בשל השימושיות המגוונת שלו – לצורכי עבודה ופנאי ושימוש עירוני.

בהתייחסו להישג, אמר דידייה גמבר (Didier Gambart), סגן נשיא מכירות, שיווק וחווית לקוח בטויוטה אירופה: "עם יותר מחמישים שנות מורשת, ההיילקס התאפיין מאז ומתמיד באיכות, אמינות ועמידות (QDR) יוצאות דופן, וכן בביצועים מרשימים בשטח. כעת, בהיילקס החדש, הרחבנו את היצע המנועים עם מנוע דיזל בנפח 2.8 ליטר חדש שמציע יותר כוח ועידון ומאפשר לנו לענות על צורכי הלקוחות שרוצים לא רק וס עבודה אלא גם רכב פנאי. לכן, מבחינתנו, הפרס הוא הכרה בכל התכונות המאפיינות של ההיילקס, שאף יש בו הרבה יותר."

ב-21 במארס 1968 הושק הדור הראשון של ההיילקס ביפן, ושנה לאחר מכן הושק הדגם בשוק האירופי. מאז, טנדר ההיילקס הפך לאחד הדגמים המצליחים ביותר של טויוטה. ההיילקס נודע בזכות איכות, אמינות ועמידות יוצאת דופן והוא הוכיח שוב ושוב כי הוא בלתי ניתן לעצירה. הוא כבש את הקוטב הצפוני, הרי הגעש האיסלנדיים ויבשת אנטארקטיקה והגיע למקומות ראשונים בראלי דקר.

כיום, ההיילקס מיוצר בשש מדינות שונות ונמכר ב-180 מדינות ואזורים בעולם כולו. עם יותר מ-18 מיליון כלי רכב שנמכרו בעולם כולו, זהו הטנדר המועדף בעולם.

מעבר להיילקס, הפרס מדגיש את התמקדותה ומאמציה של טויוטה לפתח רכב מסחרי קל (LCV) עתיר ביצועים באירופה, כפי שמעידה התרחבותה לאחרונה לסגמנט חדש עם פרואייס סיטי, עידן חדש בכלי הרכב המסחריים עם השקת הפרואייס החשמלי, פרואייס סיטי החשמלי והיילקס מחודש עם מנוע 2.8 ליטר וביצועי כביש ושטח משופרים. עם כל כלי הרכב המרשימים אלו, טויוטה שואפת להגיע לנתח שוק של 5% בקטגוריית כלי הרכב המסחריים הקלים עד שנת 2023.

מסירות כלי רכב ינואר – נובמבר 2021

קיה סיד 2021 (צילום יח"צ חו"ל)

ב-11 החודשים הראשונים של שנת 2021 נמסרו 283,169 כלי רכב לעומת 210,086 כלי בתופה מקבילה 2020 – 35% יותר מסירות למרות החוסרים בשבבים ובעיות הובלה בהם נתקלים היבואנים. מתוכם 130,042 דגמי SUV שהם 46% נתח שוק.

10 מותגי הרכב המובילים הם: יונדאי עם 43,092 לעומת 33,278 אשתקד | קיה עם 39,137 לעומת 25,065 | טויוטה עם 38,481 לעומת 27,891 | סקודה עם 18,559 לעומת 17,855 | מאזדה עם 14,942 לעומת 9353 | מיצובישי עם 12,738 לעומת 12,800 | סיאט עם 11,439 לעומת 10,201 | ניסאן עם 11,227 לעומת 7,154 | סוזוקי עם 10,333 לעומת 8,523 | ושברולט עם 8,400 מסירות לעומת 6,490 אשתקד.

הבאים הם פיג'ו (7722), רנו (7465), סיטרואן (6836), סובארו (5446), טסלה (5349), פולקסווגן (4380), אאודי (3760),מרצדס (3594).

HARMAN עם מחקר צרכנים על רכב חשמלי

מחקר חדש של חברת האוטומוטיב  HARMAN, מעריך כי הכניסה המהירה לעידן המכוניות החשמליות וההתגייסות של היצרנים, התעשייה כולה והצרכנים לאימוץ טכנולוגיות ״חשמול כלי רכב״, ישנו גם את חוויית הנהגים והנוסעים. להערכת הדו״ח, שהופק על ידי ועדה מייעצת שהקימה HARMAN, בה לקחו חלק יצרני רכב, ספקי ומובילי תעשיית הרכב העולמית, העתיד החשמלי משפיע בצורה שונה על צרכנים ברחבי העולם וכך גם קצב ההתקדמות שלו שונה ממדינה למדינה. נקודות המוצא שהנחו את המחקר: קצב האימוץ של מכוניות חשמליות רק הולך ומתגבר ותשתית הטעינה, בסופו של התהליך, תדביק את רמת הביקוש מצד הצרכנים.

״המחקר שלנו מראה שתהליך החשיבה מאחורי רכישת מכונית חשמלית שונה ועמוק בהרבה מהגישה הננקטת בעת רכישת רכב מסורתי מונע דלק״, אומרת מיכל גבע, מנכ"לית HARMAN ישראל. ״לצרכנים לוקח יותר זמן לחקור בקפידה את האופציות שהשוק מציע להם… הם גם לוקחים זמן נוסף כדי לקבל החלטות לבחירה מושכלת בין כלי רכב חשמליים ונוטים לדרוש נסיעות מבחן ארוכות על הרכב שבחרו לפני שהם מתחייבים – זאת בהתחשב במחזור החיים הארוך יותר שמציעים רכבים חשמליים בהשוואה לעמיתיהם המונעים בדלק״.

על פי המחקר החדש, 77% מהאוכלוסיה הגלובלית מוכנה לאמץ מכוניות חשמליות. בפריסה הגיאוגרפית, בולטת הנכונות הגבוהה במיוחד של הנהגים הסינים – 93% מהם מוכנים לרכב חשמלי, לעומת 60% בארה״ב ו-76% באירופה. "נתון מעניין נוסף הוא שהמניע הבולט בשלוש הטריטוריות שנבדקו למעבר למכוניות חשמליות הוא הדאגה לסביבה״, אומר גבע. ״מניעים נוספים הם: עלויות תחזוקה ותפעול נמוכות יותר, חידושי הטכנולוגיה בתא הנהג ואפילו הטבות המס לרוכשים״.

הדו"ח מספק גם תובנות לגבי החסמים שעדיין קיימים כדי להשיג אימוץ מלא של כלי רכב חשמליים. "הנושא המרכזי שצריך להתגבר עליו הוא המשך הפיתוח, הפריסה וההטמעה של תשתיות טעינה במרחב הציבורי, כדי לתמוך בעלייה הבולטת בצורכי הטעינה" אומרת גבע. "הצרכנים כיום מודעים לנושא ובהחלט מביעים במהלך המעבר, חששות הקשורות במגבלות הטווח שמציע כיום טרנד אימוץ המכוניות החשמליות".

גבע מעריכה כי חדשנות ממוקדת צרכן שתספק חווית שהייה חדשה ברכב, היא קריטית לעתיד המכוניות החשמליות. צרכני חשמליות מחפשים ׳חוויות׳ טובות יותר כעת מאי פעם והם יכולים גם להעריך פתרונות חדשניים. "יש כאן מקום להזדמנויות עסקיות חדשות גם ליצרנים ולכל התעשייה שמסביב להם. כלי רכב חשמליים הם ספינות דגל לטכנולוגיה חדשה. מבחינת HARMAN אנו בהחלט מזהים כאן דרישה חזקה יותר לעדכוני OTA (טכנולוגיה שמפותחת בישראל)  הן לכלי רכב חשמליים והן לתחנות הטעינה".

עם כל הבעיות שעוד צריך להתגבר עליהן, המחקר מעלה עובדה מכרעת אחת: "זה לא עניין של ׳אם אימוץ מכוניות חשמליות ישנה את תעשיית הרכב׳, אלא ׳מתי יתרחש השינוי׳. ככל שגורמים סביבתיים ממשיכים ללחוץ לכיוון אימוץ נרחב יותר של רכבים חשמליים, ההעדפות הצרכנים משתנות וגם החוויות וההתנסות שלהם ברכב יהיו חייבות להשתנות כדי שיתאימו לצרכים החדשים".

HARMAN מתכננת ומייצרת מוצרים מקושרים ופתרונות עבור יצרני מכוניות, צרכנים וארגונים ברחבי העולם, ביניהם: מערכות מכוניות מקושרות (חכמות), מוצרי אודיו ווידאו, פתרונות אוטומציה ארגוניים ושירותים התומכים באינטרנט של הדברים (IoT). שרותי התוכנה של HARMAN מניעים מיליארדי מערכות ומכשירים ניידים, כשהם מקושרים  ומאובטחים על פני כל הפלטפורמות בהן הם פועלים, מהעבודה, דרך הבית ועד למכונית ולמובייל. החברה מעסיקה מעל 30,000 עובדים ברחבי העולם.

טויוטה עם מערכות הבטיחות והעזר Toyota T-Mate

חברת טויוטה ממשיכה להציג רף בטיחות חסר תקדים ומשיקה היום את Toyota T-Mate, שם חדש לכל מערכות הבטיחות וה-ADAS (Advanced driver assistance systems- מערכות עזר מתקדמות לנהג/ת) . השם כולל מגוון רחב של מערכות שנועדו לשפר את הבטיחות במצבי נהיגה רבים, מחניה מדויקת ועד נסיעה ברחובות העיר ובכבישים מהירים.

Toyota T-Mate משלב בין Toyota Safety Sense לבין מערכות עזר אקטיביות מתקדמות נוספות עבור נהיגה וחניה, לא רק כדי להפוך את הנהיגה לקלה ובטוחה יותר, אלא גם כדי להגן על כל נוסעי הרכב ועל משתמשי הדרך האחרים בתרחישים שונים.

T-Mate חופף להשקת הדור האחרון של Toyota Safety Sense שכולל מספר חידושים; מערכת הקדם התנגשות מציעה כעת בפעם הראשונה דיכוי האצה (Acceleration Suppression) במהירות נמוכה, וסיוע בהשתלבות בצומת (Intersection Cut-In Traffic Assist) וכן זיהוי תנועה מתקרבת משופר וסיוע בפנייה בצומת. פונקציות חדשות אחרות של TSS כוללות מערכת עצירת נהיגה בחירום (EDSS-Emergency Driving Stop System) ו"עדכונים מהאוויר" (Over The Air -OTA), האחראים על עדכון פונקציות והוספת פונקציות חדשות לאורך חיי הרכב. חבילת T-Mate משתנה בהתאם לתכונות הקיימות בדגם מסוים ו/או בדרגות גימור ספציפיות.

טויוטה העניקה למערכות הבטיחות החדשות את השם הכולל Toyota T-Mate כדי לבטא את היכולות  ויתרונות מערכות ה-ADAS שלה בעולם האמיתי, עם ההתקדמות לקראת מכוניות אוטונומיות שינהגו בעצמן בעתיד. בנוסף זה מאפשר להסביר על יתרונות ה-ADAS במונחים ידידותיים יותר, ולהעביר לנהג/ת את המסר והתחושה האישית כי הטויוטה שלו שומרת עליו תמיד, כמו שותף שמתריע בכל עת על סכנות בזמן הנסיעה.

מתוך מחויבותה לספק את סטנדרט הבטיחות הגבוה ביותר בכלי הרכב שלה, טויוטה מחפשת ללא הרף דרכים חדשות להשתמש בטכנולוגיות מתקדמות וחדשניות כדי לסייע במניעת תאונות ולשפר את ההגנה על הנהגים, הנוסעים ומשתמשי הדרך האחרים. גישה זו הניבה דור חדש של מערכות עזר מתקדמות לנהגים, הידועות בשם ADAS, הממלאות תפקיד הולך וגדל בהפיכת הנסיעה לבטוחה יותר. טכנולוגיות הבטיחות המתפתחות של החברה עושות יותר ויותר שימוש בחיישנים, רדארים ומצלמות שתפקידם לנטר באופן קבוע לא רק את ביצועי הרכב, אלא גם את הסביבה והתנועה בסביבת הרכב. הן מתריעות בפני הנהג/ת על סכנות אפשריות, מפעילות את הבלמים ואת ההגה ושולטות על דוושת הגז כדי לעזור למנוע תאונות או לצמצם את חומרתן.

Toyota T-Mate יושק בקמפיין בו תופיע דמות אמפתית, חכמה וזריזת מחשבה בקבוצת חברים, שתמיד נמצאת לצידך ובאה לעזרה במצבים בעייתיים. בדיוק כמו T-Mate. לפרטים נוספים, בקרו בדף Toyota T-Mate

Make My Day עם גיוס 4.3 מיליון דולר לפתרון אופטימיזציה של טעינת רכב חשמלי

הסטארט אפ Make My Day השלימה סבב גיוס בהיקף של 4.3 מליון דולר בהובלת חברת ההשקעות הישראלית Capital Nature ביחד עם Chevron Technology Ventures (CTV)  , חברת CBG הממוקמת באנגליה וקרן ההון סיכון הישראלית, Next Gear. יצויין כי מדובר על השקעה ראשונה של קרן CTV בחברת סטארט אפ ישראלית.

חברת Make My Day שהוקמה על ידי ניסן כץ וכנען אביב, פעילה בתחום תעשיית הרכבים החשמליים החווה בימים אלו צמיחה עולמית רחבה. החברה מפתחת פתרונות תוכנה חכמים לסייע לנהגי רכבים חשמליים וציי רכב לנהל ביעילות רבה יותר את הטעינה. כיום מספקת החברה שירותים ללקוחות B2B באירופה ובישראל כמו ציי רחב מסחריים ורשתות של תחנות טעינה. החברה מתכננת להיכנס לפעילות בשוק האמריקאי ב- 2022. מדובר על ההשקעה החדשה ביותר של Future Energy Fund II, קרן בהיקף 300 מליון דולר של שברון המתמקדת בהשקעה בפרויקטים חדשניים עם פוטנציאל לשחק תפקיד משמעותי בשוק האנרגיה העתידי.

ברברה בורגר, סגנית נשיא לחדשנות בשברון ונשיאת CTV אמרה: "לחברת Make My Day יש פוטנציאל לספק פתרונות תכנון דרך חכמים שיאפשרו להתגבר על קשיים בהם נתקלים רבים מנהגי הרכב החשמלי". לדבריה "ליכולת להגביר יעילות על ידי התאמה אישית של תכניות טעינה מבוססות תשתית ושגרת נסיעות יש פוטנציאל לספק חווית הפעלה חלקה יותר לנהגי רכב חשמלי וציי רכב. ההשקעה ב- Make My Day תואמת את המיקוד של Future Energy Fund II הכולל דה-קרבוניזציה בתעשייה, תחבורה, ביזור אנרגיה והצמחה של כלכלה מעגלית".

"מדובר בהשקעה ראשונה של Chevron Technology Ventures בחברת סטארט אפ ישראלית הממחישה את החשיבות שמייחסת שברון לשיתופי פעולה עם חברות טכנולוגיה מקומיות" אמר ג'ף יואינג, מנהל שברון מדיטרניאן לימיטד "אנחנו מאמינים שחדשנות ישראלית יכולה ליצור הזדמנויות חדשות עבור שברון בעודנו מתקדמים לעבר עתיד מופחת פחמן" הוסיף יואינג.

אופיר גומא, מנכ"ל  Capital Nature אמר: Capital Nature גאה להיות המשקיע המוביל בסבב ההשקעות הבינלאומי הנוכחי במסגרתו גייסה Make My Day 4.3 מיליון דולר. Capital Nature פעילה כעשור בתחומי התחבורה בת קיימא. נמשיך להשקיע בפתרונות טכנולוגיים חדשניים וייחודיים שהופכים את סקטור התחבורה לבר קיימא יותר".

טויוטה עם אסטרטגיית הפחתת פליטות CO2 ברכביה ל-100% עד שנת 2035

טויוטה היילנדר ומטע התמרים בערבה אביבה ורן אמונים על הפיצות בפיצה בר שבחוות פורת (צילום דני בר)

השבוע נערך בבריסל, בלגיה, כנס קנשינקי של טויוטה לתקשורת, במסגרתו Toyota Motor אירופה (TME) הציגה את העידכונים האחרונים באסטרטגיה העסקית שלה, שיתפה בחזון החברה, והציגה מוצרים חדשים וחידושים טכנולוגיים. משמעות המילה "קנשיקי" ביפנית היא תובנה, והאירוע השנה התמקד במחויבותה של טויוטה אירופה לנייטרליות פחמנית, האצת תוכנית החישמול שלה ותפקידה הפעיל בבניית כלכלה המבוססת מימן.

הדרך לנייטרליות פחמנית: מנהלי טויוטה הציגו את אסטרטגיית החברה להגיע לנייטרליות פחמנית מהר ככל האפשר, תוך צמצום פליטות הפחמן למינימום במהלך המסע לנייטרליות. הם הסבירו כי היעד של צמצום פליטות פחמן למינימום יושג על ידי האצת החישמול והצעה של מגוון פתרונות הנעה יעילים בהפחתת פליטות CO2 לכל לקוחותיה.

בשנים הקרובות, טויוטה תציג מספר הולך וגדל של כלי רכב פרקטיים ושווים לכל נפש עם אפס פליטות (ZEVs), כשהראשון שלה הוא ה- bZ4X אשר יושק בקרוב. בטויוטה מציינים כי עד שנת 2030, תמהיל המכירות של כלי הרכב יהיה מורכב מלפחות 50% רכבים עם אפס פליטות במערב אירופה, עם הפוטנציאל והיכולת לגדול עוד בהתאם לגידול בביקוש מצד הלקוחות.

"מעבר לשנת 2030, אנו צופים האצה נוספת בביקוש לכלי רכב עם אפס פליטות, וטויוטה תהיה מוכנה להשיג הפחתת פליטות CO2 ב-100% מכלי הרכב החדשים שלה עד שנת 2035 במערב אירופה, בהנחה שיהיו עד אז מספיק תשתיות לטעינה חשמלית ותדלוק מימן, לצד גידול ביכולות האנרגיות המתחדשות שיידרשו", אמר מאט הריסון, נשיא ומנכ"ל טויוטה מוטור אירופה.

גיל פראת, המדען הראשי ומנכ"ל מכון המחקר של טויוטה, הסביר כי לנוכח הגיוון הרב של השווקים ברחבי העולם, הדרך לנייטרליות פחמנית יעילה מבוססת על מיגוון של פתרונות ההנעה. השוני בין השווקים השונים נובע משלושה גורמי מפתח: אופיים של מקורות האנרגיה המשתנים באזורים שונים, צורכי התחבורה השונים של התושבים והצורך למקסם את החזר ההשקעה בפחמן כדי להבטיח שימוש אופטימלי בחומרי הגלם הנדירים הנדרשים לייצור הסוללות. פראת הוסיף כי "טויוטה מחויבת להעמיד לרשות לקוחותיה מיליוני כלי רכב חשמליים המונעים על ידי סוללה, אולם הדרך להפחית את רוב פליטות הפחמן נטו באופן עולמי היא להשתמש בכל פריט בארגז הכלים שלנו, ובכלל זה כלי רכב היברידיים-חשמליים, היברידיים-פלאג אין מונעי סוללה, וכלי רכב מונעי מימן, תוך מיטוב המספר היחסי של כל אחד מהם כדי לאפשר ניצול בצורה אופטימלית של מגבלות התשתית, דרישות הלקוחות בכל אזור אל מול ההיצע המוגבל, ושיפור ביצועי הסוללות".

ג'רלד קילמן, סמנכ"ל המו"פ של טויוטה מוטור אירופה, סיפק פרטים נוספים על אסטרטגיית הסוללות של טויוטה לאחר ההכרזה העולמית של החברה על אסטרטגיית השקעה בסוללות בהיקף של 11.5 מיליארד יורו. "הייצור מסחרי התחיל עם סוללת הניקל מטאל הידריד (NiMh) הדו-קוטבית הראשונה בעולם ושימוש בפחות מתכות יקרות. העלות של סוללה כזו נמוכה יותר וצפיפות ההספק שלה כפולה לעומת סוללת ניקל מטאל הידריד רגילה. באמצעות יישום שיטות דומות בסוללות ליתיום-יון, לצד ייעול נוסף בצריכת האנרגיה של הרכב, טויוטה מצפה לראות הפחתה של 50% בעלות הסוללה לרכב, מבלי לפגוע בטווח הנסיעה, במחצית השנייה של העשור הנוכחי. בדרך זו כלי הרכב החשמליים המונעים על ידי סוללה יהפכו לנגישים יותר ועלותם תהיה שווה לכל נפש.

באשר לשימוש הצפוי והמיוחל בסוללות מצב מוצק, קילמן אישר, כי לאחר בדיקת אב טיפוס בשנה שעברה, נראה כי הן תשולבנה ראשית בכלי רכב היברידיים-חשמליים ורק לאחר מכן בפריסה רחבה יותר בכלי רכב חשמליים המונעים רק על ידי סוללה, כאשר המטרה היא להעניק הספק גבוה יותר, טווח נסיעה גדול יותר וזמני טעינה קצרים יותר.

גידול של 880 אלף כלי רכב בהשוואה לשנת 2020: טויוטה מוטור אירופה צפויה לספק 1.07 מיליון מכוניות בשנת 2021, עם נתח שוק מוערך של 6.3% – שיא חדש וגידול של 880 אלף כלי רכב בהשוואה לשנת 2020. בשנת 2022, מתכננת החברה להגיע לשיא נוסף עם נתח שוק של 6.5% אחוז, היינו למכור כ-1.3 מיליון מכוניות. בבסיס הצפי לגידול במכירות בהיקף של 230 אלף מכוניות בין 2021 ל-2022 עומדת עוצמת מותג חזק, ובכלל זה זמינות נרחבת של פלטפורמות TNGA ותמהיל גדול מאי פעם של מיגוון כלי רכב חשמליים העומד כיום על כ-70%. הצפי נתמך גם על ידי השקות של דגמים חזקים חדשים, לרבות ה-bZ4X החדשה, הקרוסאובר אייגוX , ה-GR86 וה- SUV קורולה קרוס.

בכנס קנשיקי הציגה טויוטה את "מונטום המימן" שעסק בסטטוס העדכני של מעמדה כמובילת תחום המימן, והכריזה כי טויוטה מוטור אירופה תתחיל בבלגיה בייצור יחידת תא דלק מימן מדור שני החל מינואר 2022. בטויוטה מוסרים כי טכנולוגיית המימן המתקדמת שלה המשולבת כיום במכוניות נוסעים, אוטובוסים, משאיות, רכבות ויישומים נייחים, יכולה לעזור להפחית פליטות פחמן בכלכלה הרחבה, ולא רק בתחום התחבורה.

הכנסת דנה באפשרות לראשונה בישראל לבצע ניסויים בכלי רכב אוטונומיים ללא נהג

צעד נוסף לאישור הרכב האוטונומי בישראל ועדת הכלכלה של הכנסת החלה בדיונים הראשונים לאישור החוק שיאפשר לבצע לראשונה בישראל ניסויים פורצי דרך ברכב אוטונומי, לצורך הסעת נוסעים. הצעת החוק מוגשת במסגרת קידום תחבורה חכמה וחדשנית בישראל שמובילה שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, ח״כ מרב מיכאלי.

עם אישור החקיקה בקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת תחל הכנת חקיקת משנה שתאפשר לראשונה בארץ לבצע ניסויים ברכב אוטונומי עם נוסעים ללא נהג. זאת עוד במהלך שנת 2022.

שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, ח״כ מרב מיכאלי, ציינה כי מדובר בחקיקה תקדימית המחזקת את מעמדה של ישראל בקדמת הזירה הבינלאומית בנושא התחבורה האוטונומית. ״הצעת החוק שהמשרד מקדם כבר זמן רב תאפשר לבצע ניסויים בכלי רכב אוטונומיים בישראל. רק לאחרונה פגשתי בכנס התחבורה החכמה נציגים ונציגות מכל העולם שהסכימו איתי שכלי הרכב האוטונומיים הם מרכיב מרכזי בתחבורה הציבורית השיתופית העתידית. כמו שאנחנו מובילות בפיתוח הטכנולוגי, כך נוביל את הניסוי והלמידה של הנושא הזה ברמה העולמית. אני שמחה שיחד עם ועדת הכלכלה והעומד בראשה ח"כ  מיכאל ביטון, אנחנו מקפיצות את ישראל לחזית הקדמה הטכנולוגית הבינלאומית״. הוסיפה השרה מיכאלי.

בשנים האחרונות מתבצעים בכבישי ישראל ניסויים בכלי רכב בעלי יכולת נהיגה עצמאית, באישור ובפיקוח משרד התחבורה. עד כה נדרשה בניסויים אלה נוכחות נהג מאחורי ההגה. החוק החדש יאפשר לראשונה לבצע ניסויים אלה גם ללא נוכחות נהג.

הצעת החוק מניחה תשתית חוקתית לביצוע ניסויים ברכב עצמאי בכבישי ישראל ללא נהג, בנוסף למרכזי הניסויים בהם מקיימים הניסויים כיום. כאומת סטארט-אפ, ישראל ניצבת בחזית החדשנות העולמית ותהיה בין המדינות הראשונות בעולם במחקר, פיתוח וחקיקה בתחום התחבורה החכמה והאוטונומית.

החוק יאפשר עליית מדרגה משמעותית בהיקף הניסויים ובפעילות המחקר והפיתוח של חברות טכנולוגיות מובילות מהארץ ומהעולם. הניסויים יאפשרו להתקדם בפיתוח רכב אוטונומי ללא נהג ולשלב אותם במערך התחבורה הציבורית והשיתופית. בנוסף החוק יהווה מנוע צמיחה לכלכלה הן לתעשיות ההייטק והן לחברות התומכות בפיתוח מערכות לרכב אוטונומי.

החוק החדש מסמיך את שרת התחבורה לקבוע הנחיות המתירות ביצוע ניסויים ברכב עצמאי ללא נהג, לרבות תוך הסעת נוסעים, לצורך קידום מגוון טכנולוגיות חדשניות בתחום הרכב העצמאי. תוך מתן מענה לסוגיות בהיבטי הבטיחות, הסייבר והגנת הפרטיות.

ספורט

טור אילת יוצא לדרך ב-17-18/12 ומזמין את רוכבי הכביש לחוויית רכיבה אתגרית במדבר

מרוץ טור אילת 2021 (צילום TOMR FEDER)

טור אילת יוצא לדרך בין התאריכים 17-18/12 (שישי-שבת) בהשתתפות כ-500 רוכבים ורוכבות מקצועיים אשר ישתתפו בקטע נג"ש (נגד השעון) בשדה התעופה הישן באורך 1200 מטרים ובשבת בבוקר, יוזנקו לקטע של 139 קילומטר לאורך כביש 90, קטורה, נאות סמדר, פארק תמנע, דרך עובדה, איילות ועוד.

מול הרקע המדהים של הים האדום מצד אחד והרי אילת מהצד השני, ובזכות מזג אוויר נוח גם בחודשי החורף, נערכים בעיר אילת לתחרויות ספורט רבות שמושכות לעיר ספורטאים מכל רחבי הארץ. כחלק מהיציאה ממשבר הקורונה, אילת שמה לעצמה כמטרה עיקרית לקלוט את תיירות הפנים בדגש על תיירות הספורט. העיר שידועה כעיר תיירות וספורט בינלאומית, המארחת אליפויות אירופה ועולם במגוון ענפים, נערכת לקראת קליטה של מאות רוכבים ובני משפחותיהם שבאים להנות מאירוע ספורטיבי ברמה בינלאומית ומכל מה שיש לעיר להציע.

טור אילת יתפרש על פני סוף שבוע שלם, בין ה-17-18/12, כאשר ביום שישי יתחרו הרוכבים בקטע נגד השעון בשדה התעופה הישן, 1200 מטר וביום השני של התחרות ייצאו הרוכבים לרכיבה של 139 ק"מ בכביש הערבה והסביבה.

טור אילת 2021 לרוכבי הכביש, יוצא לדרך בהפקת חברת גראן פונדו ישראל, בניהולם של הראל נחמני וחנן פרץ, אנשי מקצוע מהמובילים בתחום, בשיתוף פעולה עם עיריית אילת, תאגיד התיירות של אילת, איגוד האופניים בישראל, משרד התיירות ומשרד התרבות והספורט.

המסלול שאורכו 139 ק"מ מיועד לאופני כביש ומציע חוויה מדברית עם נופים עוצרי נשימה, המשלבים גם מקטעים אתגריים בתוך מסלולי הרכיבה ויעברו דרך כביש 90, קטורה, נאות סמדר, פארק תמנע, דרך עובדה, איילות, עם תצפית לסיני ולמפרץ אילת ממבט על ועוד.

הראל נחמני, ממפיקי האירוע מוסר "אירוע האופניים טור אילת הנו אירוע ייחודי באחד מהאזורים היפים והמיוחדים בעולם. האירוע מיועד לרוכבי ורוכבות אופניים מקצועיים, גברים ונשים, שרוצים לאתגר את עצמם אחרי שנתיים שבהם רוב אירועי הרכיבה הגדולים בוטלו וכעת אירועי הרכיבה חוזרים ובגדול לעונה מוצלחת וספורטיבית במיוחד"

אלי לנקרי – ראש עיריית אילת ברך את המפיקים על הבחירה בעיר אילת וציין כי "לאחר תקופה מאתגרת בצל הקורונה, אילת שמחה לשוב ולארח אירועי ספורט, כנסים ופסטיבלים. "הרוכבים ללא ספק ייהנו מנוף עוצר נשימה של משאבי טבע ייחודיים בהם התברכה העיר. מדבר רחב ידיים, מפרץ שהוכתר מבין היפים בעולם ושמש חמימה כל השנה. בשם כולנו, אני מודה לאיגוד האופניים על הבחירה באילת, למשרד התיירות ולמשרד התרבות והספורט על החסות ומברך את הרוכבים והאורחים בברכת ברוכים הבאים".

ירדן גזית, מנכ"ל משותף באיגוד האופניים בישראל מוסר: "אילת היא יעד טבע "לאירוע דגל" באופני כביש ויש בה כל מה שרוכב אופניים צריך ובעיקר מסלולים מאתגרים, נופים ייחודיים ואפשרויות לינה מגוונות. אני שמח שהתנאים הבשילו לקיומו של טור אילת בסיוע של השותפים, מקווה שהאירוע יהפוך למסורת ומאחל לרוכבות ולרוכבים תחרות מוצלחת ובטוחה".

לפרטים נוספים והרשמה: https://toureilat.com/

המשרד להגנת הסביבה מתנגד להקמת מעגנות חדשות בישראל

השרה להגנת הסביבה תמר זנדברג: "המרחב הימי והחופים בישראל הם משאב מוגבל שמשמש את הציבור הרחב. אסור לנו להפקיע אותו לצורכי מיעוט של בעלי יאכטות, ולקדם תוכניות שמכרסמות בשטחי חוף ערכיים לטובת הקמת מעגנות. המחיר הסביבתי, החברתי והכלכלי גבוה מדי"

השבוע צפוי להתקיים בוולתנ"ע (ועדת המשנה לנושאים תכנוניים עקרוניים) דיון על תמ"א 13/ב/3 – תוכנית מתאר ארצית למעגנות, המציעה 5-6 מעגנות (מרינות) חדשות בישראל.

המשרד להגנת הסביבה מתנגד להקמת מעגנות חדשות בשל ההשלכות הסביבתיות והחברתיות השליליות שהן יגרמו. תחת זאת, המשרד תומך בשדרוג, ייעול והרחבה של המעגנות הקיימות.

מעגנות חדשות יגרעו רצועות חוף מהחופים הטבעיים המועטים של ישראל המשרתים את הציבור הרחב, וזאת לטובת חניה של כלי שיט המשרתת מעטים. כמו-כן, הקמה של מעגנה, שהיא תשתית בלתי הפיכה, תוביל לפגיעה בערכי טבע ימיים, פגיעה בתנועת החול לאורך החופים וכתוצאה מכך פגיעה בחופים עצמם והצרה שלהם.

תפיסת הרשויות המקומיות כי המעגנות ייצרו קפיצת מדרגה כלכלית-עירונית, יסודה בטעות. המשרד להגנת הסביבה יזם עבודה אשר בחנה בצורה אובייקטיבית את הסוגיה אם מעגנה מהווה מנוף לפיתוח כלכלי-עירוני עבור רשויות מקומיות.

בחוות הדעת שהוכנה עבור המשרד להגנת הסביבה נסקרו 17 מעגנות ברחבי העולם. אחת המסקנות המרכזיות שעולה מסקירה זו היא, כי בכמעט כל המקרים שנבחנו, תרומתה האורבנית של מעגנה אינה עומדת בפני עצמה. לרוב הן נשענות על איכויות אורבניות-היסטוריות קודמות, והמעגנה מצטרפת למכלול היתרונות והחוזקות של המקום.

הסקירה העלתה, כי המעגנות לא ייצרו את הפיתוח הכלכלי-עירוני שקיוו לו הרשויות ולמעשה מעגנה אינה מביאה תועלת עירונית-כלכלית ייחודית בפני עצמה – בוודאי לא מעבר לתרומה של עורף חוף מפותח, חלופה אשר העלות הסביבתית-חברתית שלה מזערית ביחס להשפעה השלילית של מעגנה.

בנוסף, העבודה מלמדת כי הקמה של מעגנה תטיל עלויות כלכליות משמעותיות על הקופה הציבורית. עלויות אלו לא נלקחו כלל בחשבון בשום בחינה במהלך הכנת תוכנית המתאר הארצית למעגנות.

העבודה מראה, כי כאשר מפנימים את העלויות החיצוניות של גריעת חול בחופים הסמוכים, את הנזק ארוך הטווח שעלול להיגרם לחופים ובכלל זה החשש להגברת התמוטטות המצוק החופי, יחד עם עלויות שיקום החופים הנפגעים, ובכלל זה הקמת שוברי גלים נוספים והזנת חול, וכן עלויות תחזוקת המבנים הימיים, מעגנה מהווה מעמסה כלכלית משמעותית, זאת בנוסף לאובדן החופים הפנויים לציבור הרחב.

לפי חוות הדעת האמורה, ברוב המעגנות מדובר בסכומים של כ-31-95 מיליון שקל להקמת שוברי גלים והזנת חול, וכ-6 מיליון שקל לשנה עבור תחזוקה שוטפת של החופים שניזוקו (תחזוקת שובר הגלים, הזנת חול ועוד).

ההשקעה הציבורית כוללת, בין היתר, השקעה של הרשות המקומית בהגנות על המצוק, תחזוקת החוף, העתקת מתקני חוף בחופים שייפגעו ועוד. כבר היום הרשויות המקומיות החופיות דורשות מהממשלה שתממן את הטיפול בקטעי המצוק החופי שניזוקו כתוצאה ממעגנות קיימות שהיו יוזמות מקומיות. מדובר במאות מיליונים של כספי ציבור ונזקים שלא צפו את חומרתם עת אושרו המעגנות הקיימות.

המשרד להגנת הסביבה מתריע: מי ישלם את העלויות הללו? האם הכסף יגיע מהקופה הציבורית הכללית על מנת לממן את ההשפעות החיצוניות של מעגנות המשרתות ציבור מצומצם? האם הכסף יגיע מהקופה הציבורית העירונית? האם הרשויות המקומיות נערכות לממן את העלויות הללו? והאם לאור העובדה כי התועלת הכלכלית-עירונית של מעגנה מוטלת בספק רב, כפי שעולה מהמסמך, יש בכלל הצדקה לממן את העלויות הללו?

לאור האמור לעיל, המשרד סבור כי הדרך היחידה שניתן לאפשר תוספת של שטחי עגינה ללא הגדלת הפגיעה הסביבתית והציבורית וללא הגדלת העלויות החיצוניות באופן משמעותי היא באמצעות שדרוג, ייעול והרחבה של המעגנות הקיימות, דבר שיאפשר תוספת של עוד כ-1,800 מקומות עגינה.

את התועלת הכלכלית-אורבנית בסביבת החוף יש לקדם באמצעות פיתוח עורף עירוני-מסחרי במקומות המתאימים בהתאם לתכניות ולמדיניות הארצית לעניין פיתוח בחוף הים.

מד"א עם סובב כנרת באופניים

מגן דוד אדום אבטח רפואית את אירוע רכיבת האופניים "סובב כנרת 2021", שהתקיים בשבת (27.11), ובו השתתפו, אלפי רוכבי אופניים, שרכבו במגוון מסלולי רכיבה, בהם הקפה מלאה של הכנרת באורך 60.5 ק"מ, הקפה חלקית באורך 31 ק"מ ומסלול משפחתי באורך 12 ק"מ.

בשטח האירוע ולכל אורך מסלול הרכיבה פרשו כוחות מד"א באמצעות ניידות טיפול נמרץ, אמבולנסים. אופנועי מד"א וחוליות מגישי עזרה ראשונה נעו עם ציוד רפואי על המסלולים לצד הרוכבים על מנת להגיש מענה רפואי לכל צורך. מסוק מד"א שהה בכוננות גבוהה. בנקודת הסיום הוקמו אוהלי מיון עם מיטות-טיפול-נמרץ שאויש ע"י חובשים ופאראמדיקים של מד"א ובהן הוצב ציוד רפואי מתקדם הכולל גם ברכות מים עם קרח שמטרתם לקרר במהירות נפגעים ממכות חום קשות, בנוסף הוקם בנקודת הסיום אוהל לטיפול בנפגעים קלים.

תחבורה ובטיחות

רכבת ישראל עם השלמת הפרדה מפלסית בכפר חב"ד והוספת מקומות חנייה

רכבת ישראל בנתיבי איילון (צילום דני בר)

רכבת ישראל ממשיכה בתוכנית האסטרטגית לביטול מפגשי כביש מסילה לטובת הגברת בטיחות כלל משתמשי הדרך ושיפור השירות הרכבתי. לאחרונה נחנכה הפרדה מפלסית חדשה בכפר חב"ד, המפרידה לחלוטין בין מסילת הרכבת לכביש החוצה אותה. בכך בוטל מפגש כביש מסילה אשר הביאה לפגיעה בשירות הרכבתי בשל אירועי פריצה לשטח המפגש שגרמו לעיכובי רכבות.

ביטול המפגש יהווה שיפור משמעותי בבטיחות של נוסעי הרכבת ונהגי הרכבים החולפים במקום, יאפשר הפחתת גודש התנועה בכבישים הסמוכים ובתוך היישוב עצמו, וכן שיפור של השירות הרכבתי באיזור המרכז והשפלה, בו נרשמים ביקושים הולכים וגדלים לנסיעה ברכבת.

העבודות שבוצעו על ידי רכבת ישראל בעלות של כ-60 מיליון שקלים כללו הקמה והרכבה של גשר באורך של כ-150 מטרים, פיתוח ושיקום כבישים, והקמת חניון חדש בסמוך לתחנת הרכבת כפר חב"ד עם כ-160 מקומות חנייה לרווחת משתמשי הרכבת בתחנה.

בעשור האחרון נסגרו מעל ל-60 מפגשי כביש ודרך מסילה, כחלק מהתוכנית האסטרטגית לביטול מפגשי כביש מסילה המובלת על ידי משרד התחבורה ורכבת ישראל. כחלק מכך בוטלו בשנתיים האחרונות מפגשי כביש מסילה רבים בניצנים, כרמיאל, כפר יהושע, זכרון יעקב, קריית מוצקין, חוות רונית ועוד. בשנתיים הקרובות מתוכננים להתבטל מפגשים נוספים וביניהם: שפיים, מעיין צבי ודור נחשולים, לוד ועוד. ביטולם יאפשר האצת מהירות הנסיעה ברכבת ושיפור של השירות הרכבתי לאורך קו החוף המבוקש.

ברכבת מזכירים כי עדיין קיימים ברחבי הארץ מפגשי כביש מסילה בהם מותקנים אמצעי האזהרה והמניעה המתקדמים ביותר מבחינה טכנולוגית. ברכבת מחדדים כי למרות המאמצים הרבים המושקעים בבטיחות של מפגשים אלה,  אין תחליף לשיקול דעת של משתמשי הדרך, וכי יש לנקוט זהירות בקרבת מסילות רכבת ולציית לחוק.

אור ירוק עם סקר בו נמצא כי 42% מהציבור חוששים לחצות את הכביש

סכנה במעבר חציה (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

סקר חדש שערכה עמותת אור ירוק חושף כי לא רק מסוכן ללכת ברגל בישראל אלא בעיקר מפחיד – כמעט אחד מכל שני נשאלים (42%) הודה כי הוא חש לא כל כך בטוח או כלל לא בטוח כשהוא חוצה כביש במעבר חציה. הסקר נועד לבחון את מידת הביטחון שחש הציבור בעת שימוש במעבר חציה בכביש, ואת שיעור האנשים שנפגעו או כמעט נפגעו בעת מעבר חציה בכביש.

מהסקר עולה עוד כי 43% מהנשאלים דיווחו כי הם או מישהו שהם מכירים נפגע/כמעט נפגע כשחצה את הכביש במעבר חציה בשנה האחרונה. בפירוט: 14% דיווחו כי הם נפגעו או כמעט נפגעו כשחצו את הכביש, 23% דיווחו כי אדם שהם מכירים נפגע או כמעט נפגע כשחצה את הכביש  ו-6% דיווחו כי גם הם וגם אדם שהם מכירים נפגע/ כמעט נפגע כשחצה את הכביש במעבר חציה בשנה האחרונה (סה"כ 43%). מהסקר עולה כי:

  • 51% מתושבי השרון דיווחו כי בשנה האחרונה הם או מישהו שהם מכירים נפגע או כמעט נפגע כשחצה את הכביש בעבר חציה.
  • 48% מהולכי הרגל באזור הצפון חשים כלל לא בטוחים או לא כל כך בטוחים כשהם חוצים את הכביש במעבר חציה.
  • 28% מהנשאלים באזור המרכז הולכים יותר ברגל מאז הקורונה.
  • 45% מהנשאלים באזור הדרום ציינו כי בקרבת מגוריהם אין פסי האטה או שישנם אך לא מספיק.
  • 74% מהנשאלים באזור ירושלים חושבים שצריך להוסיף פסי האטה באזורים עם ריבוי ילדים וקשישים.

ארז קיטה מנכ"ל עמותת אור ירוק: "הסקר ממחיש עד כמה הציבור חושש מפעולה מאוד פשוטה – לחצות את הכביש. הקורונה שינתה הרגלים רבים ובהם את הרגלי ההליכה. ככל שהתשתיות תהיינה בטוחות יותר להולכי הרגל הן יחזקו את תחושת הביטחון ורבים יותר יבחרו ללכת ברגל במקום לנסוע ברכב. מדינת ישראל היא אחת המדינות המסוכנות להליכה מבין מדינות ה-OECD ואת הנתון הזה חייבים לשנות על ידי שינוי החשיבה והאסטרטגיה שנותנת עדיפות לכלי הרכב במקום להולכי הרגל. במשרד התחבורה והבטיחות בדרכים וברשויות המקומיות חייבים לתת עדיפות להולכי הרגל ובעיקר לחזק את תחושת הביטחון שלהם על ידי ריסון והפחתת מהירות הנסיעה. שינוי סדרי עדיפויות משמעו יותר כסף לבטיחות בדרכים בתקציב המדינה הקרוב. הגיע הזמן לתכנן שכונות מנקודת מבטם של הילדים והאזרחים הוותיקים כדי לצמצם את ההיפגעות הגבוהה שלהם כאשר הם חוצים את הכביש".

  • 43% מתושבי הצפון דיווחו כי בשנה האחרונה הם או מישהו שהם מכירים נפגע או כמעט נפגע כשחצה את הכביש בעבר חציה.
  • 51% מתושבי השרון דיווחו כי בשנה האחרונה הם או מישהו שהם מכירים נפגע או כמעט נפגע כשחצה את הכביש בעבר חציה.
  • 38% מתושבי המרכז דיווחו כי בשנה האחרונה הם או מישהו שהם מכירים נפגע או כמעט נפגע כשחצה את הכביש בעבר חציה.
  • 47% מתושבי אזור ירושלים דיווחו כי בשנה האחרונה הם או מישהו שהם מכירים נפגע או כמעט נפגע כשחצה את הכביש בעבר חציה.
  • 41% מתושבי הדרום דיווחו כי בשנה האחרונה הם או מישהו שהם מכירים נפגע או כמעט נפגע כשחצה את הכביש בעבר חציה.
  • קרוב למחצית מתושבי הצפון חוששים לחצות את הכביש במעבר חציה
  • 48% מהולכי הרגל באזור הצפון חשים כלל לא בטוחים או לא כל כך בטוחים כשהם חוצים את הכביש במעבר חציה.
  • 44% מהולכי הרגל באזור השרון חשים כלל לא בטוחים או לא כל כך בטוחים כשהם חוצים את הכביש במעבר חציה.
  • 42% מהולכי הרגל באזור המרכז חשים כלל לא בטוחים או לא כל כך בטוחים כשהם חוצים את הכביש במעבר חציה.
  • 29% מהולכי הרגל באזור ירושלים חשים כלל לא בטוחים או לא כל כך בטוחים כשהם חוצים את הכביש במעבר חציה.
  • 38% מהולכי הרגל באזור הדרום חשים כלל לא בטוחים או לא כל כך בטוחים כשהם חוצים את הכביש במעבר חציה.

הקורונה שינתה את הרגלי ההליכה של רבים

  • 24% מהנשאלים באזור הצפון הולכים יותר ברגל מאז הקורונה.
  • 19% מהנשאלים באזור השרון הולכים יותר ברגל מאז הקורונה.
  • 28% מהנשאלים באזור המרכז הולכים יותר ברגל מאז הקורונה.
  • 27% מהנשאלים באזור ירושלים הולכים יותר ברגל מאז הקורונה.
  • 27% מהנשאלים באזור הדרום הולכים יותר ברגל מאז הקורונה.

פסי האטה בסביבת גנים, בתי ספר ובתי אבות

  • 55% מהנשאלים באזור הצפון ציינו כי בקרבת מגוריהם אין פסי האטה או שישנם אך לא מספיק.
  • 55% מהנשאלים באזור השרון ציינו כי בקרבת מגוריהם אין פסי האטה או שישנם אך לא מספיק.
  • 44% מהנשאלים באזור המרכז ציינו כי בקרבת מגוריהם אין פסי האטה או שישנם אך לא מספיק.
  • 43% מהנשאלים באזור ירושלים ציינו כי בקרבת מגוריהם אין פסי האטה או שישנם אך לא מספיק.
  • 45% מהנשאלים באזור הדרום ציינו כי בקרבת מגוריהם אין פסי האטה או שישנם אך לא מספיק.
  • הרוב המוחלט חושבים שצריך להוסיף פסי האטה באזורים עם ריבוי ילדים וקשישים
  • 83% מהנשאלים באזור הצפון חושבים שצריך להוסיף פסי האטה באזורים עם ריבוי ילדים וקשישים.
  • 85% מהנשאלים באזור השרון חושבים שצריך להוסיף פסי האטה באזורים עם ריבוי ילדים וקשישים.
  • 74% מהנשאלים באזור המרכז חושבים שצריך להוסיף פסי האטה באזורים עם ריבוי ילדים וקשישים.
  • 74% מהנשאלים באזור ירושלים חושבים שצריך להוסיף פסי האטה באזורים עם ריבוי ילדים וקשישים.
  • 78% מהנשאלים באזור הדרום חושבים שצריך להוסיף פסי האטה באזורים עם ריבוי ילדים וקשישים.

בשנת 2020: 77% מהנפגעים שחצו את הכביש – במעבר החציה

  • על פי הנתונים, 14.2% מכלל הנפגעים בתאונות דרכים בשנת 2020 היו הולכי רגל: 23.1% מכלל הפצועים קשה ו-27.2% מכלל ההרוגים (בשנת 2019 25.1% מכלל ההרוגים היו הולכי רגל).
  • הולכי רגל שנפגעו בתאונות דרכים, לפי חומרת פגיעה, 2020:
  • עוד עולה מהנתונים כי 77.7% מהנפגעים בעת חציית כביש (2,021 בני אדם), נפגעו במעבר חצייה (1,571 בני אדם); מתוכם 14.9% נפגעו במעבר חצייה עם רמזור (234 בני אדם).
  • 60.0% מהאנשים שנהרגו בעת חציית כביש, נהרגו במעבר חצייה.
  • מבין הילדים עד גיל 14 שנפגעו בעת חציית כביש (347), 66.3% נפגעו במעבר חצייה, ומבין בני 65 ומעלה – 71.7%.
  • 2021: אחד מכל ארבעה הרוגים מתאונות דרכים מתחילת השנה – הולך רגל
  • על פי עמותת אור ירוק, 87 הולכי רגל נהרגו מתחילת שנת 2021 בתאונות דרכים לעומת 76 הולכי רגל שנהרגו בתאריך המקביל בשנה שעברה – עליה של 14%.
  • 27% מההרוגים מתאונות דרכים השנה הם הולכי רגל – אחד מכל ארבעה. פילוח ההרוגים חושף כי 35 אזרחים ותיקים (65+) 12 ילדים (0-14) נהרגו כהולכי מתחילת השנה.

חוק הרכב העצמאי – יאפשר 400 מוניות אוטונומיות בישראל

משרד התחבורה הציג בוועדת הכלכלה את החוק להסדר, פיקוח ופיתוח הרכב העצמאי בארץ, ובכך ישראל מצטרפת למספר מצומצם של מדינות בעולם המסדירות את התחום. יו"ר הוועדה, מיכאל ביטון (כחול לבן) הבטיח כי "נעשה הכל כדי לקדם את החוק, תוך ודאות כי תובטח בטיחות הנוסעים והולכי הרגל. ישראל מובילה במחקר ופיתוח בנושא וזהו יום היסטורי, היוצר מציאות חדשה בארץ, שיאפשר ל-400 מכוניות עצמאיות להסעה – לנוע ברחבי ישראל. הוא קרא לשותפות וגיוון בחברות המפעילות, ולשיתוף נהגי המוניות עם החברות המפתחות. במקביל הוא הציע כי משרד התחבורה ירכוש מחדש את זיכיון המונית מנהגי המוניות, כדי לפצות אותם.

לדברי אבנר פלור, סמנכ"ל מינהל התנועה במשרד התחבורה, הרכב העצמאי הוא מנוע-צמיחה כלכלי ו-640 חברות הזנק בישראל כבר עוסקות בנושא. שאיפת המשרד היא אפס תאונות דרכים, הקטנת פליטות והורדת הגודש בכבישים – ולכל אלו ניתן מענה ברכב העצמאי, כאשר בעשור הקרוב כלי רכב אלו ישמשו בעיקר להסעה ציבורית, ופחות לרכב פרטי. הוא ציין כי מדובר ברכב חשמלי, המיועד בתוכנות מצלמות וחיישנים וכל פעולת הנסיעה היא אוטומטית. הוא פירט את הרמות השונות של עצמאיות הרכב – שחלקן עדיין בפיתוח. כיום נעים כבר כארבעים כלי רכב בכבישי ישראל, וחברות נוספות בהליכי בחינה, בדיקה ואישור – תוך בדיקת הליכי החקיקה בעולם. הוא הביע תקווה כי הניסוי בהפעלת רכבי-הסעה עצמאיים יחל כבר בשנה הקרובה, והדגיש כי החוק יענה גם על שאלת האחריות התפעולית.

ירון קרון, מנהל פיתוח ומחקר במשרד לביטחון פנים, הדגיש את העבודה המשותפת על החוק עם משרד התחבורה, עו"ד אבי ליכט, יועץ חברת מובילאיי, סיפר כי החברה תהיה מוכנה כבר השנה להשיק מוניות עצמאיות בתל אביב וכי הסדרת חוקתית תמשוך משקיעים מחו"ל, ארז וגה, סמנכ"ל השיווק של חברת יאנדקס, סיפר כי ברוסיה כבר נעות מאות כלי רכב עצמאיים מייצורן, ואילו ערן אופיר, מנכ"ל חברת אימג'רי, הציג טכנולוגיה שונה של חברתו מאלו האחרות, וכי היא מכוונת לשוק הפרטי.

גיל אמיד, סמנכ"ל פורטליקס, סיפר על תוכנה הבודקת את תגובות הרכב העצמאי לתרחישים רבים – כדי למנוע תאונות, אך ד"ר משה בקר, מנהל אקדמי של מערכות תבוניות בתחבורה, הזהיר מתאונות דרכים חמורות מהנסיעה המשותפת על הכבישים למכוניות עצמאיות ורגילות.

איתי עצמון, היועץ המשפטי של הוועדה, ציין את החדשנות בחקיקה זו, וההכרח בתקנות לחוק, קביעת לוח זמנים להסדרת התקנות ופיקוח פרלמנטרי עליהן.

שמעון סודאי, יו"ר איגוד קציני הבטיחות, הזהיר מהעברת האחריות לנסיעה ליצרן הרכב, והחובה על הרכב העצמאי לזהות תמרורים וסימונים על הכביש – שלא תמיד ברורים ונהירים. יהודה בר אור, יו"ר ארגון נהגי המוניות, התריע משבירת מטה-לחמם של 40 אלף הנהגים, ומההשקעה הכספית הרבה שלהם במשך השנים.

בועז טופורובסקי (יש עתיד) קיווה כי ישראל "תהיה המדינה הראשונה בעולם בה יהיו אפס הרוגים מתאונות דרכים, שינוי בהרגלי רכישת רכב, ואף מוניות מעופפות".

תרגיל נשר בנתב"ג עם 250 נפגעים מדומים טופלו ע"י מד"א

השבוע נערך תרגיל החירום התעופתי של רשות שדות התעופה ומערך החירום בישראל בהשתתפות עובדי נתב"ג, מגן דוד אדום, משטרת ישראל, כיבוי אש, צה"ל וגופים נוספים. תרגיל החירום התעופתי "נשר" דימה תרחיש של תאונת מטוס עם 250 נוסעים. מטרת מד"א בתרגיל הייתה לבחון את הפעלת נהלי החירום ואת שיתוף הפעולה בין כלל הגורמים המשתתפים בהם רשות שדות התעופה, משטרת ישראל, לוחמי האש, צה"ל ופיקוד העורף, הזנקת הכוחות, הגעה מהירה לזירת האירוע, פריסה עובדי ומתנדבי מד"א בשטח, התמודדות עם טיפול ופינוי מהיר של הנפגעים ועוד.

התרגיל דימה מצב בו התקבל במוקד הארצי של מד"א דיווח ממגדל הפיקוח על תקלה במטוס, לאחריה הוא התרסק על המסלול. כתוצאה מכך, נדרשו כוחות מגן דוד אדום להגיש סיוע וטיפול רפואי ל-250 פצועים מדומים מנוסעי המטוס. במהלך התרגיל, צוותי מד"א גם חברו למסוק מד"א שנחת בשטח שדה התעופה ופינו אליו פצועים לפינוי מוסק לבית חולים.

בתרגיל לקחו חלק עשרות רכבי הצלה של מגן דוד אדום, בהם 8 ניידות טיפול נמרץ, 20 אמבולנסים, 5 תחנות אירוע רב נפגעים, 2 ג'יפבולנס, אופנועים, 2 חפ"ק מחוזי, משאית החפ"ק הלאומית ומאות פאראמדיקים, חובשים ומגישי עזרה ראשונה.

סגן מנהל מרחב איילון במד"א שפיקד על התרגיל, זיו קליינברט: "תרגלנו כאן היום טיפול באירוע ברמה הלאומית. בזירה שבה 250 נפגעים מדומים ובפינוי, מיון וניהול הזירה. מדובר בתרגיל מורכב שיאפשר לנו להיות ערוכים במלוא כוחותינו במידה ואירוע מהסוג הזה יתרחש".

מנכ"ל מד"א אלי בין: "מדובר בתרגיל דו-שנתי מורכב וחשוב שבא לתרגל את כוחות מגן דוד אדום, ארגון ההצלה הלאומי של ישראל בתרחיש אסון תעופתי בנמל התעופה הלאומי ולחזק את שיתוף הפעולה הקריטי להצלת חיים בין גופי החירום השונים ורשות שדות התעופה. כולי תקווה כי לא נצטרך להשתמש בידע ובתרגול שרכשנו. אם חלילה נדרש, מד"א ערוך לשגר בתוך זמן קצר לטיפול במקרה של נחיתת חירום או חלילה התרסקות מטוס בנתב"ג מעל ל-100 רכבי הצלה הכוללים אמבולנסים, ניידות טיפול נמרץ, אופנועי מד"א, רכבי פיקוד, חפ"ק ועוד ובמקביל להמשך לתת מענה רפואי לאירועי שגרה ומוכנות לאירועי חירום נוספים. אין ספק כי תרגיל כזה שומר על כשירות מקצועית של הצוותים".

הכנסת עם היום הבינלאומי לשיוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות

יובל וגנר יו"ר נגישות ישראל, הציג בכנס מודל לפיו נושא הנגישות אינו רק חברתי אלה חשוב ביותר מבחינה כלכלית והעצמה כלכלית למדינה בכלל. יובל וגנר:"תחבורה ציבורית נגישה הינה סופר קריטית לאנשים עם מוגבלויות. בישראל יש מאות אלפי אנשים עם מוגבלות עבורם תחבורה ציבורית הינה קריטית בחיי יום יומם. תחבורה ציבורית נגישה חייבת להיות מקרב הבית ליעד ובחזרה. תחבורה ציבורית חייבת לכלול נגישות בכל אמצעי התחבורה – אוטובוסים בינ-ערונייים, עירוניים, רכבת, רכבת מקומית, מוניות וקווי מוניות תחבורה לפי ביקוש, תחבורה היברידית ואוטונומית, רכבים ואוטובוסים להשכרה ועוד. כרגע המצב גרוע. קיימת נגישות חלקית רק לאוטובוסים עירוניים ורכבת ישראל. כל היתר לא נגיש. יובל וגנר יו"ר נגישות ישראל הציג את המצב העגום בוועדת הכלכלה בראשון יו"ר הוועדה חה"כ מיכאל ביטון.

נגישות ישראל קוראת לשרת התחבורה להיות מחויבת להנגשה, להכין תוכנית פעולה רב שנתית, להנגשה מראש של כל אמצעי תחבורה חדש וכל שרות תחבורה מראש. לרביזיה בחוק נגישות תחבורה ציבורית, בחוק המוניות ,בחניות נכים וסימון חניות נכים.

אופניים חשמליים ב-2020: הכי הרבה דוחות חולקו בתל אביב

אופניים שיתופיים בתל אביב (צילום דני בר)

בשנת 2020 חולקו מעל 31 אלף דוחות לרוכבי אופניים חשמליים, כך עולה מנתוני משטרת ישראל שהגיעו לידי עמותת אור ירוק. תל אביב-יפו מובילה במספר הדוחות שנרשמו לרוכבי האופניים החשמליים כאשר בשנת 2020 חולקו בתחומיה 9,064 דוחות, פער משמעותי מהעיר הבאה אחריה, ירושלים, שברחובותיה חולקו 3,329 דוחות לרוכבי האופניים החשמליים. לוד היא המדורגת שלישית עם 1,334 דוחות, עליה של 86% בהשוואה לכמות הדוחות שחולקו בעיר בשנת 2019.

בבאר שבע חולקו 88 דוחות בלבד בשנת 2020, בנתניה 94 דוחות לרוכבי אופניים חשמליים. ברמת גן נרשמה ירידה של 53% בכמות הדוחות שחולקו בהשוואה לשנה שקדמה לה ובבני ברק ירידה של 58% בכמות הדוחות. בפתח תקווה נרשמה עליה של 286% בכמות הדוחות שחולקו בין 2020 ל-2019.

דוחות משטרה לרוכבי אופניים חשמליים בשנת 2020 לפי ערים מובילות:

מתחילת שנת 2021 נהרגו 16 רוכבי אופניים וקורקינטים חשמליים, זאת לאחר ששנת 2020 הייתה שנת שיא במספר הרוכבים ההרוגים והסתיימה עם 25 רוכבים הרוגים. על מנת להילחם בתופעה ולצמצם את מספר הנפגעים, אור ירוק וקרן עזריאלי מובילות יחד את נושא קידום הבטיחות בקרב רוכבי כלים חשמליים. במסגרת זו מתקיימות פעילויות הדרכה והסברה בדגש על קהלים בסיכון כבני נוער, קמפיינים ציבוריים להעלאת מודעות, קידום תשתיות וחקיקה בטיחותית.

ארז קיטה מנכ"ל עמותת אור ירוק: "כולנו מרגישים את חוסר הביטחון האישי כאשר אנחנו הולכים על המדרכה וגם כאשר אנחנו נוהגים בכביש. רוכבי אופניים וקורקינטים רבים מתנהגים כאילו חוקי התנועה לא חלים עליהם. בכך הם מסכנים את עצמם ואת כולנו ויוצרים בכביש אווירה של כאוס שפוגעת בכלל הציבור ועולה גם בחיי אדם. מדינת ישראל אישרה את הכנסתם של מאות אלפי כלים חשמליים לכבישים אבל לא הגדילה את מספר השוטרים ומספר הניידות שאמורים לאכוף את חוקי התנועה. כאשר נהג עובר עבירת תנועה מדובר בכישלון של המערכת. תפקיד המשטרה הוא לא לתת דוחות ולהעשיר את קופת המדינה אלא ליצור אווירה הרתעתית, כזאת שתמנע את אותן עבירות תנועה. לכן כדי להשיב את הביטחון האישי של הולכי הרגל והנהגים חייבים להוסיף שוטרים וניידות לרחובות הערים. בכך נוכל גם לצמצם את מספר הנפגעים הגבוה בתאונות במעורבות אופניים וקורקינטים חשמליים".

שנת 2020 הייתה שנת שיא במספר רוכבי האופניים והקורקינטים החשמליים שנהרגו בתאונות דרכים. בנוסף לכך, חלקם היחסי של רוכבי האופניים והקורקינטים החשמליים מתוך כלל ההרוגים זינק בשנת 2020 לשיעור של 8.2%.

עד כה (1.12.2021) נהרגו בתאונות דרכים 16 רוכבי אופניים וקורקינטים חשמליים, המהווים 5% מכלל הרוגי תאונות הדרכים.

20 רוכבי אופניים חדשים הצטרפו למד"א באשדוד ושדרות

יחידת האופניים במרחב לכיש של מגן דוד אדום התחדשה ב-20 רוכבי אופניים חשמליים חדשים, חובשים בהכשרתם שהצטרפו לעשרת רוכבי האופניים הפעילים במרחב – במטרה לקצר את זמן ההגעה לאירועי חירום ולהציל חיים.

הרוכבים החדשים אשר פועלים באשדוד ושדרות, עברו קורס שיפור מיומנות רכיבה ושליטה באופניים בדרכם להצלת החיים והשתלמות מקצועית שמדגישה את חוקי התעבורה, איסור מוחלט על נסיעה באור אדום, החובה להישמע לתמרורי התנועה, זכות קדימה והתחשבות בהולכי רגל ועוד. האופניים החשמליים בעלי תו תקן ומופעלות 24 שעות ביממה ע"י חובשים מתנדבים, במקביל לאופנועי מד"א, אמבולנסים וניידות טיפול נמרץ. כל זוג אופניים מצויד בערכת החייאה ועזרה ראשונה וכל רוכב מצויד באמצעי מיגון מתקדמים הכוללים קסדה, אפוד זוהר ומיגון לידיים ולרגלים, למען בטיחותו.

פראמדיק מד"א ישראל לוגסי, אחראי יחידת האופנועים והאופניים החשמליים במרחב לכיש של מד"א: "הרוכבים  החדשים עברו הכשרות מקצועיות בנושא הטיפול הרפואי והכשרה ייחודית שכללה רכיבה בתנאי דרך משתנים, במגרשים בנויים, יציבות ושליטה בהעברת משקל, בלימה, האצה, התמודדות עם מעבר נתיבים בדרך עירונית קשה, ורכיבה בשעות חשיכה."

מנהל מרחב לכיש במד"א ,חיים קרדי: "הרוכבים החדשים שהצטרפו ליחידה רוכבי האופניים שהוקמה בשנת 2017 הם מכפילי כוח שיסייעו לקצר את זמן המענה הרפואי ולהציל חיים. נמשיך ונפעל על מנת לקצר את זמני התגובה למען בריאות הציבור".

משרד התחבורה והבטיחות בדרכים עם תכנית תחרות חדשה למטרופולין תל אביב

משרד התחבורה והבטיחות בדרכים פרסם להערות הציבור את תכנית התחרות בשירות התחבורה הציבורית באוטובוסים למטרופולין תל-אביב, הכולל – בין השאר – את הערים: ראשון לציון, חולון, בני ברק.  התכנית תבוצע בשתי פעימות – הראשונה בטווח הקרוב, שתקדם את מימוש תכנית החומש, ותאפשר את הרחבת השירות והשנייה במחצית השנייה של העשור, עם התפתחות רשת הרכבות הקלות במטרופולין.

משרד התחבורה צפוי להאריך את ההסכם עם חברת "דן" משנת 2025 עד לשנת 2030. ההסכם נועד להבטיח יציבות בשירות האוטובוסים בגוש דן על רקע תקופה מאתגרת של פיתוח רשת הסעת ההמונים במטרופולין עד לשנת 2030.

במסגרת ההסכם, חברת "דן" תחשמל את כל צי האוטובוסים שלה ותכניס לפחות 450 אוטובוסים חשמליים עד 2025 וליותר מ- 1,000 אוטובוסים עד 2030. המהלך מאיץ את התכנית לחשמול האוטובוסים בישראל, בהתאם לעקרונות המשרד לעבור לתחבורה נקייה יותר ומזהמת פחות.

ההסכם מצטרף לתכנית החומש לתחבורה ציבורית שכבר אושרה בממשלה, והוא חלק חשוב בהתמודדות המשרד בגודש בכבישים. יצויין כי משרד התחבורה מאמין כי תחרות על הפעלת הרכבת הקלה תבטיח את השירות הטוב ביותר לנוסעים ולנוסעות ולכן יאפשר לכל המפעילים להשתתף בתחרות ויסיר את הגבלת ההשתתפות על חברת "דן".

שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, ח"כ מרב מיכאלי: הליך החשמול של התחבורה הציבורית שלנו הוא קריטי למדינת ישראל ולהפיכתה לנקייה, מהירה ונוחה יותר. ההסכם עם חברת "דן" הוא משמעותי מאוד ובמסגרתו יחושמל כל צי האוטובוסים של החברה, הליך שמתכתב באופן מלא עם המוכוונות שלנו כממשלה לפעול למניעת החרפת משבר האקלים. יחד עם ההיבטים הסביבתיים, ההסכם הזה יבטיח את טובת הנוסעות והנוסעים ואת שיפור וייעול השירות באופן משמעותי מאוד.

מנכ"לית משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, מיכל פרנק: משרד התחבורה מקים בגוש דן רשת הסעת המונים מהירה, אמינה וירוקה. התכנית מבטיחה יציבות בשירות התחבורה הציבורית בעשור הקרוב, לקראת מהפיכה תחבורתית במטרופולין.

בכל שנה נהרגים 25 בני אדם בממוצע בתאונות דרכים בכבישים שהיו רטובים או בוציים

הימים האחרונים היו גשומים במיוחד דבר שגורם לכבישים להיות רטובים ובוציים. מצב זה בו הכבישים חלקים לאחר הגשמים, מגביר באופן משמעותי את הסיכון לתאונות דרכים בעקבות איבוד שליטה על כלי הרכב והחלקה.

על פי נתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ"ס, בעשור האחרון (2011-2020) נפגעו קרוב ל-14 אלף בני אדם בתאונות דרכים בכבישים רטובים או בוציים, מתוכם 251 בני אדם נהרגו – 25 בני אדם מדי שנה בממוצע. 1,012 בני אדם נפצעו באורח קשה בכבישים החלקים והבוציים בעשור האחרון. על פי הנתונים, מעל מחצית מהנפגעים בתאונות דרכים בכבישים רטובים ובוציים נפגעים דווקא בתוך תחומי הערים והישובים. בירושלים נפגעו בעשור האחרון (2011-2020) 728 בני אדם בתאונות דרכים בכבישים בוציים או רטובים, בתל אביב-יפו נפגעו 598 בני אדם ובחיפה נפגעו 532 בני אדם בכבישים רטובים / בוציים. בכל התחום העירוני נפגעו 7,238 בני אדם בכבישים רטובים, מהם 86 בני אדם נהרגו ו-526 נפצעו באורח קשה.

בירושלים נפגעו בעשור האחרון (2011-2020), בתאונות דרכים בכבישים בוציים או רטובים 728 בני אדם, ארבעה נהרגו ו-67 נפצעו באורח קשה. בשנת 2020 נפגעו בעיר 78 בני אדם בתאונות בכבישים רטובים/בוציים – מספר הנפגעים הגבוה מזה שמונה שנים.

בתל אביב-יפו נפגעו בעשור האחרון (2011-2020) בתאונות דרכים בכבישים בוציים או רטובים 598 בני אדם, שמונה נהרגו ו-72 נפצעו באורח קשה. בשנת 2020 נפגעו בעיר 78 בני אדם בתאונות בכבישים רטובים/בוציים – מספר הנפגעים הגבוה בעשור.

בחיפה נפגעו בעשור האחרון (2011-2020) בתאונות דרכים בכבישים בוציים או רטובים 532 בני אדם, שבעה נהרגו ו-36 נפצעו באורח קשה. בשנת 2020 נפגעו בעיר 58 בני אדם בתאונות בכבישים רטובים/בוציים.

בפתח תקווה נפגעו בעשור האחרון (2011-2020) בתאונות דרכים בכבישים בוציים או רטובים 233 בני אדם, ארבעה נהרגו ו-17 נפצעו באורח קשה. בשנת 2020 נפגעו בעיר 27 בני אדם בתאונות בכבישים רטובים/בוציים – מספר הנפגעים הגבוה מזה חמש שנים.

באשדוד נפגעו בעשור האחרון (2011-2020), בתאונות דרכים בכבישים בוציים או רטובים 236 בני אדם, שני בני אדם נהרגו ועשרה נפצעו באורח קשה. בשנת 2020 נפגעו בעיר 29 בני אדם בתאונות בכבישים רטובים/בוציים – מספר הנפגעים הגבוה מזה חמש שנים.

בבאר שבע נפגעו בעשור האחרון (2011-2020), בתאונות דרכים בכבישים בוציים או רטובים 214 בני אדם, ארבעה נהרגו ו-14 נפצעו באורח קשה. בשנת 2020 נפגעו בעיר 23 בני אדם בתאונות בכבישים רטובים/בוציים.

בנתניה נפגעו בעשור האחרון (2011-2020)בתאונות דרכים בכבישים בוציים או רטובים 209 בני אדם, שניים נהרגו ו-15 נפצעו באורח קשה. בשנת 2020 נפגעו בעיר 19 בני אדם בתאונות בכבישים רטובים/בוציים.

בחדרה נפגעו בעשור האחרון (2011-2020) בתאונות דרכים בכבישים בוציים או רטובים 186 בני אדם, שניים נהרגו ו-18 נפצעו באורח קשה. בשנת 2020 נפגעו בעיר 15 בני אדם בתאונות בכבישים רטובים/בוציים – מספר הנפגעים הגבוה מזה חמש שנים.

בראשון לציון נפגעו בעשור האחרון (2011-2020) בתאונות דרכים בכבישים בוציים או רטובים 185 בני אדם, שניים נהרגו ו-15 נפצעו באורח קשה. בשנת 2020 נפגעו בעיר 14 בני אדם בתאונות בכבישים רטובים/בוציים.

ארז קיטה, מנכ"ל עמותת אור ירוק: "כבישים חלקים ובוציים מגבירים את הסיכון להתרחשות של תאונת דרכים. שיפור התשתית בכבישים תאפשר לצמצם את הסיכון באופן משמעותי. תשתית רעועה גורמת להיווצרות של שלוליות ענק בכבישים שמובילות לאיבוד שליטה על הרכב ולהחלקה וכך גם במקרה שלא מקפידים לנקות את הכביש משאריות של בוץ. בשנה שעברה קוצץ הכסף שמופנה לאחזקת הכבישים ולטיפול בקטעי הכבישים האדומים והמסוכנים וזאת למרות שלא נרשמה ירידה משמעותית בהרוגים בתקופת הקורונה. הקיצוץ בכסף שמופנה להצלת חיי אדם עלול לעלות בחיי אדם. במשרד התחבורה צריכים לזכור שהם אחראים גם על הבטיחות בדרכים וחייבים להחזיר את התקציב לשיפור תשתיות הכבישים ולהצלת חיי אדם".

אחת הבעיות של החורף הישראלי, היא המרווחים הגדולים שבין הגשמים, הגורמים לכך שכל גשם שיורד משפיע על הדרכים כמו "הגשם הראשון" המאופיין בסכנת החלקה רבה יותר. טיפות של שמן ואבק יחד עם טיפות הגשם, יוצרים שכבה דקה של נוזל צמיגי על פני הכביש. שיפור התשתית – ניקוי הכבישים, פתיחת בורות ניקוז אשר ימנעו שלוליות בכבישים היא קריטית וחשובה ליכולת של כלי הרכב לאחוז בכביש בצורה טובה אשר תמנע ממנו להחליק. תשתית טובה ותקינה יכולה לפצות על טעויות הנהג אם זה נוסע במהירות שלא תואמת את תנאי הדרך ומאפשרת לו, גם במקרה של טעות ,להינצל מתאונה קשה או קטלנית.

בכדי להקטין את הסיכוי לתאונה בכבישים רטובים, על הנהג להוריד את מהירות הנסיעה ולהתאימה לתנאי הדרך. כאשר הכביש רטוב או בוצי יש לשמור על מרחק גדול יותר מהרכב שמלפנים כיוון שבלימה פתאומית וגסה עלולה לגרום לנעילת הגלגלים ולהחלקה מסוכנת. בנוסף יש להקפיד לנסוע לאט יותר ובהילוך נמוך לפני כניסה לשלוליות כיוון שמתחת לשלולית עשויים להיות בורות בלתי צפויים

השכלה וטכנולוגיה

ג'ינרג'י עם פתרון בעיית טעינת כלי הרכב חשמליים בבתים משותפים

עמדת טעינת רכב חשמלי של EV Edge בכפר סבא (צילום דני בר)

קבוצת ג'ינרג'י, ספקית פתרונות טעינה לכלי רכב חשמליים וחלוצת תחום הטעינה בישראל, משיקה את הפתרון להתקנת עמדות טעינה לרכב חשמלי בבניינים משותפים – מערכת ניהול טעינה אשר תאפשר לדיירי הבניין לטעון כלי רכב חשמליים בחנייתם הפרטית. הטעינה תתבצע באופן מסודר, תקני, בעזרת ניהול עומסים דינאמי המבוסס על פתרון טכנולוגי מבית ג'ינרג'י. בנוסף, כל חיובי הדיירים יבוצעו על ידי ג'ינרג'י, אשר תזכה את ועד הבית בגין החשמל הנצרך בעמדות.

עם הצמיחה הדרמטית בפופולריות של כלי רכב חשמליים, עלתה גם הדרישה מצד אלפי משתמשים להתקנת עמדות טעינה ביתיות גם בבניינים משותפים והדבר גרם למגוון קשיים ואתגרים, כגון:

  • חיבור לא תקני של עמדת הטעינה אל תשתיות החשמל המשותפות ברכוש המשותף
  • גודל חיבור חשמל מוגבל, אשר אינו מאפשר טעינה של מספר כלי רכב חשמליים במקביל
  • התקנות על ידי בעלי מקצוע לא מוסמכים אשר פוגעות במערכת החשמל של הבניין
  • קושי פיזי לחיבור תשתית החשמל של העמדה ללוח החשמל הדירתי
  • קושי בגבייה פרטנית של עלויות החשמל מכל דייר ודייר.

כדי לספק תשתית טעינה יציבה, ארוכת טווח, מקצועית, על פי כל התקנים, ג'ינרג'י פיתחה מערכת טעינה חכמה וייחודיות. לאחר ביצוע סקר מקצועי טרם ההתקנה, תתקין ג'ינרג'י רכזות טעינה חכמות על ידי חשמלאים מוסמכים ומקצועיים המועסקים על ידה. ביכולתן של רכזות אלה לנצל את יתרת החשמל של הרכוש המשותף בבניין ולהפנותו באמצעות "ניהול עומסים דינמי" לטובת טעינת כלי רכב חשמליים רבים ככל הניתן. תשתית הטעינה המותקנת על ידי ג'ינרג'י מופרדת לחלוטין מהחשמל המסופק לשירותים החיוניים של הבניין ומכאן היתרון הבטיחותי והתפעולי שלה. בנוסף לכך, במידה וזרם החשמל הקיים בבניין לא יספק את כל צורכי הטעינה, ג'ינרג'י תבצע הגדלה של חיבור החשמל המסופק לבניין המשותף ללא עלות מצד דיירי הבניין או הוועד. את החיוב בגין החשמל הנצרך תבצע ג'ינרג'י באופן שוטף, ישירות מול המשתמשים, על פי הצריכה בפועל.

ועד הבית/נציגות הדיירים לא יישאו בכל הוצאה בגין פריסת המערכת. דיירים אשר יהיו מעוניינים בפתרון טעינה בחנייתם הפרטית, יעשו זאת על ידי התקשרות ישירה מול ג'ינרג'י לצורך התקנת עמדת הטעינה הפרטית, תשלום דמי המנוי וחיוב בגין עלויות החשמל הנצרך. במקביל, ג'ינרג'י תזכה את וועד הבית באופן מרוכז בגין צריכת החשמל.

רן אלויה מנכ"ל ובעלים של קבוצת ג'ינרג'י: "ג'ינרג'י ממשיכה לפתח ולספק פתרונות לחסמים בשוק הטעינה. לאחר כ-12,000 התקנות פרטיות במהלכן נתקלנו שוב ושוב במספר רב של חסמים להתקנת עמדות טעינה בבתים משותפים, אנו גאים להציע את המערכת האמורה כפתרון הנכון לטעינה בבניינים משותפים. ג'ינרג'י, חלוצת התחום של טעינת כלי רכב חשמליים, מחויבת להמשיך ולספק פתרונות יצירתיים לטעינה כדוגמת דלקן חשמלי, טעינה בחניונים, מגדלי חניה רובוטיים, רשתות טעינה וירטואליות ועוד".

ג׳ינרג׳י הינה חברה ישראלית, חלק מקבוצת OPC אנרגיה בע"מ, יצרנית החשמל הראשונה בישראל. ג'ינרג'י פעילה בתחום טעינת רכבים חשמליים החל משנת 2008, בעלת ניסיון בינלאומי רב ושיתופי פעולה עם יצרני רכב מובילים, חברות חשמל בינלאומיות, חברות נדל"ן ועוד. פעילות החברה בתחום הרכבים החשמליים החלה תוך כדי שיתוף פעולה עם יצרן הרכב ניסאן, פיתוח עמדות טעינה מותאמות, השתתפות בוועידות תקינה בינלאומיות לעמדות טעינה ואישור המוצרים על ידי יצרניות הרכב המובילות ביותר בעולם.

בשנת 2013 רכשה ג׳ינרג׳י את פעילות חברת בטר פלייס, פעילות אשר כללה רשת טעינה ציבורית ענפה וידע הנדסי ייחודי בתחום פיתוח וייצור עמדות טעינה. כשנה לאחר הרכישה השיקה ג׳ינרג׳י סדרת מוצרים חדשה לתחום הטעינה בעלת מאפיינים ייחודיים המספקות ערך רב למשתמש. בנוסף הושקו מערכות ניהול מתקדמות לניהול טעינה כמו גם מערכות לניהול עומסי טעינה עבור חברות חשמל. בזכות אלו החלה ג׳ינרג׳י לספק שירותי ניהול טעינה ומוצרים בתחום עבור חברות חשמל אירופאיות מובילות.

פעילות החברה נחלקת כיום לשני תחומים עיקריים – פעילות מוצרי חומרה ותוכנה לתחום הרכבים החשמליים ופעילות שירות בתחום ניהול טעינת רכבים חשמליים. כל מוצרי החברה הינם מוצרים פרי פיתוחה, החל משלב התכנון ועד הייצור. קבוצת ג׳ינרג׳י כוללת חברה בת בספרד העוסקת בתחום החומרה וחברה בת בהודו העוסקת בתחום התוכנה. החברות בקבוצת ג'ינרג'י כוללות עשרות מהנדסים המתמחים באלגוריתמים, עיצוב ותכנון עמדות הטעינה. מרבית מוצרי החברה מיוצרים בישראל במפעל שבבעלות החברה הממוקם באשקלון. עד כה יצרה החברה עשרות אלפי עמדות טעינה מסוגים שונים, כאשר כמחצית מהן מותקנות בערים אירופאיות.

ג׳ינרג׳י מספקת את מגוון השירותים המוצעים על ידה כאמור על ידי צוות מומחים בתחום השירות, ההתקנות והתמיכה. ההתקנות והשירות לעמדות הטעינה מתבצעים על ידי צוותים המתמחים ועוסקים בטעינת כלי רכב חשמליים בלבד. צוות החברה הוסמך על ידי יצרני רכב וספקי עמדות נוספים, עובר קורסים והכשרות פנימיות. בשנים האחרונות התקין צוות ג׳ינרג׳י כ-12,000 עמדות טעינה בישראל.

ג׳ינרג׳י פועלת בתחום טעינת רכבים חשמליים בשיתוף עם יבואני הרכב המובילים בישראל תוך הקפדה על רמת שירות גבוהה ביותר ותמיכה רבה מצד היבואנים. בנוסף, לחברה רשת טעינה ציבורית ענפה הכוללת עמדות טעינה מהירות המאפשרות טעינה בהספקים של עד 180 קילוואט שעה וטעינה של שני כלי רכב בו זמנית. העמדות הפרוסות ברשתות חניונים, חברות נדלן מובילות, קבוצות קניונים ומסחר. לאתר ג'ינרג'י: https://www.gnrgy.co.il/

אינטל עם כוונה להנפיק את מובילאיי לציבור

בתמיכתו המלאה של דירקטוריון אינטל, אינטל הודיעה על כוונתה להנפיק את מובילאיי בארה"ב באמצע שנת 2022 באמצעות הנפקה ראשונית לציבור (IPO) של מניות חדשות של מובילאיי. המהלך צפוי לשקף ערך חבוי לבעלי מניות אינטל, על ידי הפיכת מובילאיי לחברה נסחרת באופן עצמאי, יתבסס על ההישגים המוצלחים של מובילאיי לאורך השנים וישרת את השוק המתרחב בתחומה.

אינטל תיוותר בעלת מניות הרוב במובילאיי, ושתי החברות ימשיכו לפעול כשותפות אסטרטגיות, במטרה לספק פתרונות מחשוב חדשניים שייתנו מענה למגמת הצמיחה של פתרונות טכנולוגיים בענף הרכב. כחלק ממגמת צמיחה זו, צפוי שחלקם של שבבי הסיליקון עתיד לתפוס כ20% מכלל רכיבי החומרה  (BOM) של רכבי פרימיום עד שנת 2030

פרופ' אמנון שעשוע ימשיך לשמש מנכ"ל החברה ויחד עם צוות ההנהלה הבכיר ימשיך להוביל את החברה. גם חברת Moovit שנרכשה לאחרונה, צוותי אינטל העובדים על פיתוח לידר ומכ"ם (רדאר) ופרויקטים אחרים של מובילאיי ימשיכו לפעול כחלק ממובילאיי.

בארבע השנים שחלפו מאז נרכשה מובילאיי על ידי אינטל, החברה הגדילה את הכנסותיה באופן משמעותי, הובילה חידושים טכנולוגיים רבים וביצעה השקעות משמעותיות, במטרה לפתור את הסוגיות המדעיות והטכנולוגיות הקשות ביותר כהכנה לפריסה רחבת היקף של טכנולוגיות נהיגה אוטונומית.

"הרכישה של מובילאיי על ידי אינטל הייתה הצלחה גדולה. מובילאיי הציגה רווחי שיא, שנה אחרי שנה, כאשר ב-2021, צפויים הרווחים להיות גבוהים בלמעלה מ-40% ביחס לאשתקד. ענין זה מדגיש את התועלת המשמעותית לשתי החברות במסגרת השותפות המתמשכת שלנו", אמר מנכ"ל אינטל, פט גלסינגר. "אמנון ואני החלטנו שהנפקה ראשונית לציבור מהווה את ההזדמנות הטובה ביותר להתקדם על בסיס היכולת המוכחת של מובילאיי לחדשנות, ובתוך כך לאפשר גם שיקוף הערך החבוי עבור בעלי המניות".

מובילאיי היא מובילה עולמית ועומדת בחזית החדשנות במערכות עזר מתקדמות לנהג (ADAS) ופתרונות לנהיגה אוטונומית – שוק הצומח ומתפתח במהירות ומשנה את אופן הסעת הסחורות והאנשים ברחבי העולם. בשנת 2021, סיפקה מובילאיי את השבב ה-100 מיליון שלה (מערכת-על-שבב  –  EyeQ®), הרחיבה את תוכניות הניסוי של הרכב האוטונומי במספר ערים  בארה"ב, אירופה ואסיה, חשפה את המונית האוטונומית (הרובו-טקסי) שלה, והכריזה על מספר שיא (41) של זכיות בפרויקטים חדשים עם יותר מ-30 יצרניות רכב מובילות ברחבי העולם. פרויקטים אלה כוללים מגוון טכנולוגיות, החל מהספקת טכנולוגיות לסיוע לנהג, עובר במערכות סיוע מתקדמות (L2+), ועד למערכות נהיגה אוטונומית מלאות.

מובילאיי גם הבטיחה את התקשרותה במגוון עסקאות בתחום הניידות כשירות (MaaS) החל משנת 2023, כמו גם תכנון ייצור מערכות נהיגה אוטונומיות המיועדות לרכבים אוטונומיים, הן לעסקים (B2B) והן לצרכן קצה (B2C), וזאת החל משנת 2024.

"מובילאיי נהנתה מצמיחה מואצת והזדמנויות רבות, מאז הצטרפותה למשפחת אינטל, כמעט שילשה את אספקת השבבים השנתית, את רווחיה, ואת מספר העובדים מאז הרכישה", אמר פרופ' אמנון שעשוע, מייסד ומנכ"ל מובילאיי. "שיתוף הפעולה שלנו עם אינטל ממשיך לספק למובילאיי משאבים טכניים ותמיכה יקרי ערך, שהניבו תזרים מזומנים חופשי, דבר המאפשר לנו מימון פיתוח טכנולוגיות נהיגה אוטונומית מהכנסות שוטפות. שיתוף הפעולה  הטכנולוגי של מובילאיי ואינטל ימשיך לספק פתרונות פלטפורמה מעולים עבור לקוחותינו".

המחויבות ארוכת הטווח של אינטל לתעשיית הרכב מודגשת באמצעות תוכניות שהוכרזו לאחרונה, לרבות האקסלרטור של אינטל (the Intel Foundry Services Accelerator) וייעוד משאבים לתעשיית הרכב. אינטל תמשיך לתמוך במובילאיי באמצעות משאבים טכניים, במטרה לספק לתעשייה טכנולוגיות חיישנים מובילות, בעוד החוזק של מובילאיי בתחום הרכב ימשיך לאפשר לאינטל לתת מענה  להזדמנויות הגדלות בתחום. יכולת הפעולה הגלובלית של אינטל יחד עם היכולת שלה להציע שרשרת אספקה ​​מגוונת מבחינה גיאוגרפית, רשת ייצור גלובלית ומומחיות ברדאר (מכ"מ), לידר ותוכנה ממשיכים למצב את מובילאיי בדרכה להצלחה מתמשכת.

מובילאיי הונפקה לציבור ב-2014; היא נרכשה על ידי אינטל ב-2017. אינטל מחזיקה כיום ב-100% ממניות מובילאיי וצפויה להישאר בעלת מניות הרוב אף לאחר השלמת ההנפקה הראשונית לציבור. לאינטל אין כוונה לבצע ספין-אוף או למכור את בעלות הרוב שלה במובילאיי בדרך אחרת.

החלטה סופית בדבר ההנפקה הראשונית לציבור, תנאיה והתזמון הסופי שלה תלויים בתנאי השוק וייקבעו על פיהם.

מכיוון שאינטל, כבעלת הרוב, תמשיך לאחד את דוחותיה של מובילאיי באופן מלא, לעסקה לא צפויה להיות השפעה על היעדים הפיננסיים של אינטל לשנת 2021 או לטווח ארוך יותר.

כלכלה

הראל ביטוח עם פוליסה חדשנית ומקיפה לכלי רכב חשמליים
לאור השינויים והמגמות בעולם, בענף ביטוח רכב חשמלי, קבוצת הראל ביטוח ופיננסים משיקה פוליסת ביטוח רכב ייחודית המיועדת לרכבים חשמליים . הפוליסה נבנתה כך שתעניק לבעלי רכב חשמלי את כל כיסויי הביטוח המקיפים ובנוסף תעניק כיסוי ביטוחי לצרכים הייחודים של רכב חשמלי כמו נקודות הטענה ועוד.

תוכנית הביטוח החדשה לרכב חשמלי תעניק בנוסף לכיסויים הרגילים גם כיסויים ייחודים כגון:

כתב שירות וכיסויים לפוליסת ביטוח רכב מקיף: כתב שירות חבילת שירותי דרך מורחבת לרכב חשמלי. הפוליסה תאפשר החלפת גלגל ברכב פריצת רכב וטעינת רכב חשמלי בשטח. כידוע רכב חשמלי שנתקע, עם תקר בגלגל ו/ או ללא טעינה חשמלית, ננעל ולא ניתן להזזה. בהראל זיהו את הצורך ויספקו שירותי דרך לטעינה חשמלית והחלפת גלגל.
כיסוי לעמדת טעינה ולאביזרי הטעינה:   הפוליסה תכסה אביזרי טעינה השייכים לרכב המבוטח, עד לסכום ביטוח של 5,000 שקלים.
כיסוי לצד ג' לעמדת טעינה: הפוליסה תכסה נזק שנגרם לרכוש צד שלישי כתוצאה משימוש ברכב המבוטח. כיסוי זה חל גם על עמדת טעינה תקנית המשויכת לרכב המבוטח ולעמדת טעינה אקראית במסגרת גבול האחריות של הפוליסה אך לא יותר מ-  500,000 שקלים וזאת ללא תוספת פרמיה.

תהליכי ההצטרפות לתוכנית החדשה הינם בין היתר דיגיטליים, מהירים ונוחים: באמצעות שליחת קישור מהסוכן למבוטח להצטרפות דיגיטלית או צירוף המבוטח על ידי הסוכן במספר שדות מצומצם והמשך על ידי המבוטח באמצעות האפליקציה.

ליאור שיינין, סמנכ"ל בכיר ומנהל אגף פרט בחטיבת הביטוח הכללי בקבוצת הראל ביטוח ופיננסים: "המגמות העולמיות מראות בבירור שאנו צועדים לעולם של רכבים חשמליים ואנו בהראל למדים כל העת את צרכי השוק, השינויים והמגמות בחייהם של לקוחותינו מחייבים את החברה להמשיך ולהשיק מוצרים שיתאימו לאופן בו לקוחותינו בצורה הטובה ביותר ובהתאם למציאות המשתנה. כמו בכל תחום אליו החברה נכנסת, גם בתחום הביטוח לרכבים חשמליים אליו אנו נכנסים כעת, אנו משיקים מוצר חדשני, המשלב דיגיטציה ופרסונליזציה שתתאים לכל לקוח ותענה על צרכיו המשתנים".

ביטוח בטאץ' תציע לראשונה בישראל ביטוח אישי לאופניים וקורקינטים חשמליים

קורקינט של LIME בתל אביב (צילום ג׳סיקה פריקמן)

ביטוח בטאץ' מודיע כי עד לקבלת האישור הרגולטורי ניתן כבר מעתה  להירשם (ללא עלות וללא התחייבות) לקבלת הביטוח, הנפקת פוליסות בכפוף לאישור משרד האוצר. ברוקר הביטוח "ביטוח בטאץ'" פנה למשרד האוצר בבקשה לקבל אישור להנפקת פוליסות ביטוח אישית לרוכבי אופניים וקורקינטים חשמליים.

הביטוח הינו פרי פיתוח של כשנתיים בו החברה גיבשה למתן מענה הטוב ביותר והנכון ביותר עבור הרוכבים. במסגרת ההצעה שהגישה ביטוח בטאץ' למשרד האוצר. הביטוח יהיה אישי – לכל רוכב בהתאם לרמת הסיכון שלו, ללא קשר לאיזה כלי הוא רוכב עליו (בניגוד לרכבים בו הביטוח הוא לכלי הרכב ולא לנהג באופן אישי). הצעת הביטוח היא במחיר אטרקטיבי ומדובר על עלות חודשית לרוכב של בין 70-150 שקלים בהתאם לריסק שייקבע כמקובל על ידי שקלול של מספר פרמטרים ובהם: גיל, זמן נסיעה ממוצע בחודש וכו'. הביטוח יכלול כיסוי ביטוחי לנזקי גוף של הרוכב בצרוף כיסוי ביטוחי צד שלישי לפגיעות  גוף ורכוש שנגרמו   ע"י הכלי החשמלי.

מחברת ביטוח בטאץ' נמסר: "הצורך בביטוח אישי לרוכבות ולרוכבים הוא לא פחות מצורך חירום.  מדי שבוע מגיעים נפגעי רכיבה לחדרי המיון ברחבי הארץ. 22 רוכבי אופניים חשמליים וקורקינטים נהרגו בשנת 2020 (זהו מספר ההרוגים הגבוה ביותר מאופניים חשמליים עד כה) ומאות רבות של פצועים, שנותרים ללא כל כיסוי ביטוחי. שמתי לי למטרה להביא בשורה לרוכבות ולרוכבים ולראשונה אנו נציע ביטוח אישי ולא ביטוח לכלי החשמלי. נציין בהדגשה כי לאחרונה קבע בית המשפט העליון כי אופניים חשמליים אינם מהווים כלי רכב מנועי, ולכן לא חלה חובת ביטוח חובה, ואנו מציעים את הפתרון הטוב ביותר לבעיה מורכבת זו".

כיום קיימים בישראל כמיליון אופניים חשמליים וקורקינטים חשמליים ללא כיסוי ביטוחי לגוף לרוכב ו/או לנפגע ע"י הכלי החשמלי.   נתונים שפורסמו לאחרונה מצביעים על עלייה של כ- 20% במספר ההרוגים בשנת 2020 ועלייה של כ- 50%(!) לעומת 2015 בנפגעים והרוגים כתוצאה מתאונות דרכים.

בכפוף לאישור המפקח על הביטוח, מכירת הביטוח והנפקת פוליסות צפויה להתחיל בראשית 2022. בימים אלו תיפתח הרשמה מוקדמת לכל מי שמעוניין לרכוש את הביטוח. נציין כי מי שמעוניין להירשם ולקבלבין הראשונים את הכיסוי הביטוחי יכול לעשות זאת באתר  touch-ins.co.il  או בטלפון 8168* הרישום הוא ללא התחייבות וללא כל עלות.

קרסו מוטורס עם סיכום 9 חודשים 2021 עם גידול בהכנסות בכל מגזרי הפעילות וזינוק ברווח

קבוצת קרסו מוטורס – יבואנית רכבי רנו, ניסאן, אינפיניטי ודאצ'יה – פרסמה את תוצאותיה הכספיות לסיכום הרבעון השלישי של שנת 2021.  בחודש מאי 2020 הרחיבה החברה את פעילותה בתחום הליסינג לאחר שהשלימה את העסקה לרכישת קבוצת "קל אוטו". החברה החלה לאחד בדוחותיה הכספיים את קבוצת קל אוטו החל מיום 1 במאי, 2020. עיקרי תוצאות תשעת החודשים הראשונים של שנת 2021

  • הכנסות החברה בתקופה עלו לכ-3.4 מיליארד שקל, לעומת כ-2.7 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
  • ההכנסות ממגזר הרכב עלו בתקופה לכ-1.83 מיליארד שקל לעומת כ-1.44 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד. רווחי המגזר בתקופה עלו לכ-301.1 מיליון שקל, לעומת כ-215 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. בתשעת החודשים הראשונים של 2021 מכרה החברה כ-16,631 רכבים, בהשוואה לכ-13,028 רכבים שנמכרו בתקופה המקבילה ב-2020.
  • ההכנסות ממגזר הליסינג עלו בתקופה לכ-1.29 מיליארד שקל, לעומת כ-963.7 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הגידול בהכנסות המגזר נובע מאיחוד לראשונה של קבוצת קל אוטו החל מחודש מאי 2020. רווחי המגזר בתקופה הנוכחית עלו לכ-136.2 מיליון שקל, לעומת כ-58 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
  • ההכנסות ממגזר שירות ואחרים בתקופה הנוכחית עלו לכ-273.6 מיליון שקל, לעומת כ-266.1 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. רווחי המגזר בתקופה הנוכחית עלו לכ-81 מיליון שקל, לעומת כ-62.2 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
  • הרווח הגולמי בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2021 עלה לכ-615.7 מיליון שקל (כ-18.14% מההכנסות), לעומת כ-407 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד (כ-15.3% מההכנסות).
  • הרווח מפעולות רגילות בתשעת החודשים הראשונים של השנה למעלה מהוכפל ועומד על כ-323.6 מיליון שקל, לעומת כ-153.1 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.  הגידול נובע בעיקר משיפור ברווחיות פעילות הרכב החדש והמשומש ומגידול בפעילות הליסינג שהושפעה בתקופה מקבילה אשתקד מהגבלות שנבעו ממשבר הקורונה.
  • בתקופה הנוכחית נרשם רווח נטו מהפרשי שער ונגזרים פיננסיים בסך של כ-1.2 מיליון שקל, לעומת הפסד נטו של כ-1.14 מיליון שקל שרשמה החברה בסעיף זה בתקופה המקבילה אשתקד.
  • הרווח הנקי של החברה בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2021 עלה לכ-207.2 מיליון שקל, לעומת כ-88.3 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
  • לקבוצה מזומנים ושווי מזומנים ליום 30 בספטמבר 2021 בסכום של כ-378.4 מיליון שקל.
  • סך ההון של החברה ליום 30 בספטמבר 2021 הסתכם לסך של כ-1.7 מיליארד שקל, והוא מהווה כ-33.2% מסך המאזן המאוחד.

עקב מחסור עולמי במוליכים למחצה המשמשים לייצור רכיבים אלקטרוניים עבור תעשיית הרכב, חלה ירידה בהיקפי הייצור והמכירות של כלי רכב על ידי יצרני כלי הרכב בעולם. החברה פועלת על מנת לצמצם את השפעת המחסור על פעילותה ותמשיך לעקוב אחר ההתפתחויות בנושא.

עיקרי תוצאות הרבעון השלישי 2021

  • הכנסות החברה ברבעון השלישי של 2021 הסתכמו בכ-1.01 מיליארד שקל, בדומה לרבעון המקביל אשתקד.
  • ההכנסות ממגזר הרכב ברבעון הסתכמו בכ-476 מיליון שקל, לעומת כ-535.6 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. רווחי המגזר ברבעון עלו לכ-100.5 מיליון שקל, לעומת כ-83.2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ברבעון השלישי של 2021 מכרה החברה 4,250 רכבים, לעומת 5,015 רכבים שנמכרו ברבעון המקביל אשתקד. יצוין, כי הרבעון השלישי השנה כלל מיעוט ימי עבודה בשל עיתוי חגי תשרי השנה.
  • ההכנסות ממגזר הליסינג עלו ברבעון לכ-445.8 מיליון שקל, לעומת כ-423.7 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. רווחי המגזר ברבעון הוכפלו לכ-42.2 מיליון שקל, לעומת כ-21.4 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
  • ההכנסות ממגזר שירות ואחרים ברבעון צמחו לכ-90.9 מיליון שקל, לעומת כ-85.2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הרווח ברבעון השלישי של שני המגזרים הינו 25 מיליון שקל בדומה לרבעון המקביל אשתקד.
  • הרווח הגולמי ברבעון השלישי של 2021 עלה לכ-205 מיליון שקל (כ-20.3% מההכנסות), לעומת כ-157.2 מיליון שקל (כ-14.9% מההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד.
  • הרווח מפעולות רגילות ברבעון השלישי של 2021 עלה לכ-111.5 מיליון שקל, לעומת כ-53.5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
  • ברבעון השלישי של 2021 נרשם הפסד נטו מהפרשי שער ונגזרים פיננסים בסך של כ-0.96 מיליון שקל, לעומת רווח נטו של כ-0.3 מיליון שקל שרשמה החברה בסעיף זה ברבעון המקביל אשתקד.
  • הרווח הנקי של החברה ברבעון השלישי של 2021 עלה לכ-67 מיליון שקל, לעומת כ-30.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

קרסו מוטורס, הינה מיבואניות הרכב הגדולות והוותיקות בישראל. הפעילות המרכזית של החברה מתמקדת בייבוא ושיווק כלי רכב מתוצרת רנו, ניסאן, אינפיניטי ודאצ'יה לרבות מערך טרייד אין, בעיקר כחלק מהליך מכירת כלי רכב חדשים. קרסו הינה הזכיינית בישראל של תאגיד רנו/ניסאן, שכיום הינו תאגיד הרכב הגדול בעולם.

לקרסו מוטורס מספר פעילויות, לרבות ייבוא ציוד מכני הנדסי כבד של מותגי קייס ופאוואר סקרין, פעילות בתחומי ה"טרייד אין" (מכירת מכוניות יד שניה, באמצעות חברת הבת מרחבים), ליסינג והשכרת רכב (באמצעות חברת ליס פור יו וקבוצת קל אוטו), ייבוא שיווק ומכירה של כלי רכב דו-גלגלי וכלי רכב תפעוליים (באמצעות מטרו מוטור) וסוכנויות ביטוח ומימון (לרבות חברת המימון החוץ בנקאית אוטוקאש, העוסקת במימון רכבי יד 2). פעילויות אלה מסייעות לחברה לשמור על קשר רציף עם לקוחותיה ומאפשרות מיצוי של משאבי החברה.

חשבונית ירוקה עם עסקאות בשווי של 21 מיליון שקלים עם האמירויות ומרוקו  

שנה לאחר הסכמי אברהם וברקע למו"מ המתקדם על הסכם סחר חופשי עם האמירויות, חברת חשבונית  ירוקה מדווחת על גידול משמעותי במסחר בין עסקים קטנים ובינוניים בישראל לבין הנסיכויות ומרוקו, 21 מיליון שקלים במהלך שנת 2021 , גידול של פי 3 לעומת תקופה אשתקד

ליאור וילצ'ינסקי מנכ"לית החברה: "זריקת מרץ לסקטור העסקים הקטנים והבינוניים בישראל"

חברת הפינטק הישראלית חשבונית ירוקה, המספקת כלים דיגיטליים עבור עצמאים ועסקים קטנים ובינוניים מדווחת על גידול משמעותי במסחר בין הסקטור הקטן והבינוני במשק הישראלי לבין מדינות האמירויות ומרוקו. החברה מדווחת כי במרוצת שנת 2021 (חודשים ינואר-נובמבר) בוצעו עסקאות בשווי מוערך של 21 מיליון שקלים, מתוכם 19 מיליון שקלים במדינות האמירויות והשאר במרוקו. באיחוד האמירויות מדובר בגידול של פי 3 לעומת תקופה אשתקד ואילו במרוקו נרשמה קפיצה מז'ורית של פי-6 לעומת התקופה אשתקד. הענף העיקרי שהוביל את הצמיחה הינו ענף התיירות, כל זאת ברקע לשנה להסכמי אברהם ולמו"מ ההולך ומתגבש להסכמי סחר חופשי בין ישראל לאיחוד האמירויות.

ליאור וילצ׳ינסקי מנכ"לית חשבונית ירוקה: "אין ספק שמדובר בנתונים מעודדים וזריקת מרץ  לסקטור העסקים הקטנים והבינוניים בישראל. הסכמי אברהם ונירמול היחסים עם מרוקו אפשרו לציבור גדול מאד של בעלי עסקים אפיקי צמיחה והזדמנויות מחוץ לשוק המקומי. אנו כחברה שנמצאת בשיתוף פעולה חברתי ועסקי באופן טבעי עם בעלי העסקים, נמשיך לפתח ולהיתפתח על מנת להציע את הטכנלוגיה החדישה ביותר שנמצאת בחוד החנית בכל מה שקשור ל פתרונות תשלומים וגבייה, סליקת אשראי, פתרונות  ל-eCommerce, הפקת חשבוניות, דו"חות, תיעוד הוצאות ועוד מנעד רחב של כלים."

חשבונית ירוקה היא חברת SaaS ישראלית שפיתחה אקוסיסטם שלם על בסיס טכנולוגיות מתקדמות כדי לתת מענה למירב הצרכים והאתגרים של עצמאים ועסקים קטנים. החברה פיתחה מערכת דיגיטלית, 100% כחול לבן, הכוללת פתרונות תשלומים וגבייה, סליקת אשראי, פתרונות
ל-eCommerce, הפקת חשבוניות, דו"חות, תיעוד הוצאות ועוד. מאז הקמתה כבוטסטראפ, החברה נמצאת בצמיחה מתמדת מדי שנה עם בסיס איתן של מעל ל-90 אלף לקוחות פעילים, ומובילה את הענף בזכות פתרונות חדשניים. כמו כן, בפברואר האחרון בחרה קרן פורטיסימו להשקיע בחברה. חשבונית ירוקה מונה כיום כ-85 עובדים, כולם עובדים בישראל.

אלדן תחבורה עם עלייה של כ-65.2% ברווח הכולל ברבעון השלישי של 2021

חברת אלדן תחבורה בע"מ, מחברות הליסינג והשכרת הרכב המובילות במשק, פרסמה את דו"חותיה הכספיים לרבעון השלישי לשנת 2021. עיקרי התוצאות לרבעון השלישי לשנת 2021:

  • הכנסות החברה ברבעון גדלו בכ-13.3% לכ-408.6 מיליון שקל, לעומת כ-360.6 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
  • במגזר הליסינג התפעולי ההכנסות מלקוחות חיצוניים גדלו ב-7.4% לכ-299.6 מיליון שקל, בהשוואה לכ-279 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הגידול נובע מגידול בהכנסות ממכירת כלי רכב ששימשו לפעילות המגזר, כתוצאה מעלייה בכמות כלי הרכב שנמכרו וכן מהתמורה הממוצעת לרכב, בקיזוז קיטון בהכנסות משכירות המיוחסות לפעילות המגזר כתוצאה מירידה בכמות ימי ההשכרה ללקוחות המגזר, בקיזוז עלייה בתמורה הממוצעת לרכב. רווחי המגזר ברבעון עלו לכ-54.1 מיליון שקל, בהשוואה לכ-47.2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
  • במגזר השכרת כלי רכב ההכנסות מלקוחות חיצוניים הסתכם לכ-61.2 מיליון שקל, לעומת כ-66.8 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הקיטון נובע בעיקרו מקיטון בהכנסות ממכירת כלי רכב, כתוצאה מקיטון בכמות כלי הרכב שנמכרו בקיזוז עלייה בתמורה הממוצעת לרכב. הקיטון בהכנסות קוזז על ידי גידול בהכנסות מהשכרה שנבע הן מעלייה בכמות ימי ההשכרה ללקוחות המגזר והן מעלייה בתמורה הממוצעת לרכב. רווחי המגזר עלו לכ-7.3 מיליון שקל, בהשוואה לכ-2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
  • במגזר הסחר ההכנסות מלקוחות חיצוניים בתקופה זינקו לכ-46.1 מיליון שקל, בהשוואה לכ-13.2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הגידול בהכנסות נבע מגידול בכמות כלי הרכב שנמכרו ללקוחות המגזר ומעלייה בתמורה הממוצעת לרכב. רווחי המגזר עלו לכ-1.2 מיליון שקל, בהשוואה לכ-0.4 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
  • הרווח הגולמי ברבעון עלה בכ-21.9% לסך כ-89 מיליון שקל (כ-21.8% מההכנסות), בהשוואה לכ-73 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד (כ-20.2% מההכנסות).
  • הרווח התפעולי ברבעון צמח בכ-29.1% לכ-53.1 מיליון שקל (כ-13% מההכנסות), לעומת כ-41.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד (כ-11.4% מההכנסות).
  • הוצאות מימון נטו  ברבעון הסתכמו בכ-21.4 מיליון שקל, לעומת כ-17.3 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. עיקר השינוי נובע מעלייה בהפרשי הצמדה בגין התחייבויות צמודות מדד.
  • החברה סיימה את הרבעון השלישי של 2021 עם עלייה של כ-35.6% ברווח הנקי לכ-24.6 מיליון שקל, לעומת כ-18.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
  • הרווח הכולל ברבעון טיפס בכ-65.2% לכ-25.1 מיליון שקל, לעומת כ-15.2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
  • ניצולת צי הרכב (שיעור תפוסה ממוצע) הסתכמה ברבעון השלישי לכ-84.9%, לעומת כ-87.4% ברבעון המקביל אשתקד.
  • עיקרי התוצאות לתשעת החודשים הראשונים לשנת 2021
  • ההכנסות בתקופה עלו בכ-11.2% לכ-1.19 מיליארד שקל, בהשוואה לכ-1.07 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
  • הרווח הגולמי בתקופה עלה בכ-16.1% לכ-250.2 מיליון שקל, לעומת כ-215.5 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
  • הרווח התפעולי בתקופה צמח בכ-27.1% לכ-146 מיליון שקל, לעומת כ-114.8 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
  • הוצאות המימון נטו הסתכמו בכ-61.7 מיליון שקל, לעומת כ-12 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. השינוי נובע בעיקר מהכנסות מימון שנרשמו בתקופה אשתקד בעיקר בגין רווחים שנרשמו מרכישות עצמיות של ניירות ערך מסחריים ואיגרות חוב שביצעה החברה בהיקף של כ-39.8 מיליון שקל, וכן מגידול בהוצאות המימון, בעיקר בשל עלייה בהפרשי הצמדה בגין התחייבויות צמודות.
  • החברה רשמה רווח כולל בתשעת החודשים הראשונים של 2021  בסך כ-66.3 מיליון שקל, בהשוואה לרווח כולל של כ-72.8 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הירידה ברווח הכולל נובעת מהשינוי בהוצאות המימון, כאמור לעיל.

בחודש אוגוסט 2021 דיווחה החברה, כי חתמה על הסכם עקרונות עם צד שלישי להקמת מיזם משותף, שיעסוק בשיווק כלי רכב חשמליים, אותם מייבא הצד השלישי, בשוק הישראלי. החברה מעריכה, כי בשנת הפעילות הראשונה לא תהיינה הכנסות משמעותיות מפעילות מיזם זה, ככל שיקום.

בחודש פברואר 2021 הנפיקה החברה אגרות חוב מסדרה ו' (הרחבת סדרה) המגובה בביטחונות לפי תשואה של כ-3.46%. החברה זכתה לביקושים גבוהים בהיקף של כ-343 מיליון שקל בשלב המוסדי, למעלה מכפול מהיקף הגיוס המתוכנן, וכן ביקושי יתר בשלב הציבורי, מתוכם בחרה לגייס סכום של כ-200 מיליון שקל. הרחבת אגרת החוב סדרה ו', קיבלה ערב ההנפקה דירוג ilA על ידי חברת הדירוג S&P מעלות.

קבוצת אלדן תחבורה בע"מ הינה אחת מחברות הליסינג והשכרת הרכב הגדולות והוותיקות בישראל. החברה פועלת בעיקר בתחומי הליסינג התפעולי והשכרת כלי רכב . כמו כן, לחברה פעילות בתחום הנדל"ן המניב. ברבעון השלישי לשנת 2021 הפעילה החברה בממוצע צי של כ-31,308 כלי רכב  והיא מפעילה עשרות סניפים ונקודות שרות ומכירה ברחבי הארץ. מר יוסף דהן, המכהן כיו"ר החברה, הינו בעל השליטה בחברה אשר מנוהלת על ידי שי ושלמה דהן. איגרות החוב של החברה החלו להיסחר בבורסה בתל-אביב במרץ 2015.

אפליקציות וסמרטפון

Booking.com עם מעבר למשרדים חדשים במגדלי עזריאלי טאון

משרדי בוקינג תל אביב (צילום: יואב פלד)

חברת Booking.com, אחת מפלטפורמות התיירות הדיגיטלית המובילות בעולם, העבירה את הפעילות המקומית שלה בישראל למשרדים חדשים וגדולים במרכז תל אביב בקומה ה-30 של מגדלי עזריאלי טאון, תוך הבעת מחויבות סביבתית. החברה העבירה את הפעילות המקומית, שכוללת את מרכז הפיתוח ומחלקת ניהול השותפים, למשרדים מעוצבים שמתפרסים על שטח של כ-1400 מ"ר, אשר יהיו ייעודיים לעובדי החברה בלבד. זו הפעם הראשונה בישראל שהחברה תעבוד במרחב שאינו ממוקם בחללי עבודה משותפים.

ד"ר איציק מזרחי, מנהל בוקינג ישראל, אמר: "בפעם הראשונה הפעילות בישראל תנוהל ממשרדים ייעודיים שהחלטנו להעמיד לרשות העובדים שלנו. המשרדים החדשים עוצבו על ידי המעצבת שירלי זמיר על מנת שישרו רוח יצירתית ושיתופית, כשהם כוללים חדרי משחקים, חדרי אימהות וקפיטריה. כמו כן, במסגרת העיצוב הושם דגש על שימוש בחומרים ממוחזרים, כמו שולחן שעשוי ממשקופים של דלתות בתים. המעבר הזה קורה בדיוק בזמן, כאשר רבים מאיתנו מתחילים לחזור לעבוד מהמשרד".

זו הפעם הראשונה בישראל שהחברה תעבוד במרחב שאינו ממוקם בחללי עבודה משותפים.

המעבר התבצע תוך הבעת מחויבות סביבתית, כאשר במסגרת העיצוב הושם דגש על שימוש בחומרים ממוחזרים, כמו שולחן שעשוי ממשקופים של דלתות בתים. המשרדים כוללים בין היתר חדרי משחקים, חדרי אימהות וקפיטריה.

Max ו- Weezmo עם חשבוניות על הקניות באון ליין ובחנויות באפליקציה

הסוף להר הקבלות הנסתרות והדהויות בארנק. לראשונה בישראל, ניתן יהיה לצפות בקבלות ישירות באפליקציית כרטיס האשראי, ככלי נוסף לניהול פיננסי עצמאי של הלקוחות. השירות החדש, המאפשר את הצפייה ישירות מפירוט החיובים, מתאפשר הודות לשיתוף פעולה של חברת הפיננסים Max עם חברת Weezmo המסייעת לחברות למקד את מאמצי השיווק שלהן תוך שימוש בקבלה אינטראקטיבית חכמה.

קישור הקבלות ישירות לפירוט חיוב האשראי מהווה צעד חדשני המאפשר ללקוח לרכז במקום אחד את הקבלות, להשתמש בהן לצורך החלפת מוצר, קבלת אחריות או זיכוי, ולקשר בין שם העסק להוצאות.

מעבר לנוחות, השימוש בקבלות דיגיטליות תורם לשמירה על הסביבה ומצמצם שימוש בנייר – על פי ההערכות מדובר יהיה בחסכון של כ-5 מיליון קבלות בשנה, כ-1,250 ק"מ נייר.

לפי המגזין Treehugger האמריקאי, רוב החשבוניות המודפסות מגיעות לאשפה בתוך כשלוש שניות לאחר קבלתן. הפסולת השנתית מקבלות בארה"ב עומדת על כ- 686 מיליון פאונד, שהם יותר מ- 310 מיליון קילו. צמצום קבלות הנייר יכול לחסוך 12 מיליארד פאונד, או כ- 5.5 מיליארד קילו של פחמן דו חמצני (CO2), כמות שהיא שוות ערך לכמיליון מכוניות על הכביש.

כבר בימים הקרובים, השירות יינתן ללקוחות Max , אשר יקבלו את הקבלות באופן אוטומטי לאפליקציה עבור רכישות שבוצעו ביותר מ-100 רשתות ומעל 2000 חנויות ועסקים קטנים. בין הרשתות ניתן למנות את: שקם אלקטריק, מחסני חשמל, סופר-פארם, רשת פוקס, מקדונלד'ס, זארה ועוד. הלקוחות יקבלו את הקבלה בהודעת SMS לנייד שלהם, ובמקביל יוכלו לצפות בה באפליקציה באופן נגיש ומרוכז, הודות לטכנולוגיה של Weezmo המאפשרת  חיבור פשוט לקופת העסק ללא פיתוח נוסף וקבלת העתק מלא של פתקית הקופה/ הקבלה בSMS.

Weezmo מסייעת לחברות להגדיל את המכירות תוך שימוש בקבלה אינטרקטיבית חכמה. הטכנולוגיה של Weezmo מאפשרת לחברות ריטייל, פנאי ואחרות לחבר בין המאמצים השיווקיים באונליין לרכישות המבוצעות פיסית בנקודות המכירה, אופליין ובכך לראות את התמונה השלמה והמדידה של הפרסום בדיגיטל על כלל מכירות האונליין והאופליין. באמצעות שימוש בבינה מלאכותית יכולות החברות לקבל הבנה טובה לגבי הלקוחות, יעילות קמפיינים, אפשרות להגדלת ביקורים חוזרים ועוד. הקבלה הדיגיטלית עצמה מעניקה ללקוח חוויה דיגיטלית מתקדמת ומכילה הצעות מותאמות אישית, משחקים, משוב, וידאו ועוד.

הכלי החדש באפליקציית Max מצטרף לסל רחב של כלי ניהול פיננסיים עבור הלקוח. לאחרונה הושק שירות  המאפשר ללקוחות Max לתייג עסקאות שביצעו לפי קטגוריות שונות ואף ליצור קטגוריות בעצמם מה שמאפשר להם לנהל ולעקוב אחרי ההוצאות החודשיות בצורה המדויקת והנוחה ביותר ואף מקל על עצמאיים לרכז את הוצאותיהם בצורה נוחה ויעילה לצורך קבלת החזרים.

שגית דותן, סמנכ"לית לקוחות פרטיים ב Max, מסרה כי: "הכלי החדש הוא צעד נוסף וטבעי לאפשר ללקוח לנהל ולשלוט בהוצאותיו וכמובן להפוך את חווית התשלומים לדיגיטלית מתחילתה ועד סופה ולהפוך את אפליקציית   maxלבית של הלקוחות. כבר היום לקוחות  Max מתנהלים באופן עצמאי בדיגיטל וכ- 90% מהאינטראקציות מבוצעות בערוץ זה, ובקרוב נשיק כלים ופתרונות פיננסים נוספים עבור לקוחותינו.

באמצעות שיתוף הפעולה עם Weezmo נאפשר ללקוחותינו להיפטר אחת ולתמיד מאינספור הקבלות שנערמות במעמקי הארנק, לייעל את ההתנהלות הפיננסית שלהם וכבונוס – גם לשמור על הסביבה".

אנחנו מיישמים עתה את החזון שעמד לנגד עיננו מתחילת הדרך", מספר שי רייטן, מנכ"ל  Weezmo אשר נרכשה לאחרונה ע"י חברת הפינטק הגלובלית נאייקס,  "הקמנו את הסטארט אפ בעקבות העומס המיותר בקבלות נייר והרצון שלנו לאפשר לצרכנים לנהל את הוצאות שלהם באופן מסודר וקל יותר וגם סביבתי יותר. בנוסף, רצינו לתת ללקוח יותר שקיפות כך שהוא לא יצטרך לפענח מה עומד מאחורי בתי עסק המופיעים בחיוב כרטיס האשראי בשמות שונים משמות החנויות בהן בוצעו הרכישות או לשחזר מה עומד מאחורי חיוב מסוים. אנחנו שמחים מאוד שMax- אפשרו לנו להפוך את החזון למציאות ושיחד אנו יכולים להעניק לכל לקוח כלי בקרה נוח ונגיש המייתר את הצורך בקבלות נייר ומכניס הרבה סדר במעקב אחר ההוצאות ובניהול תקציב משקי הבית".

הסטארט אפ  Weezmo נרכש על ידי חברת נאייקס, במטרה לתת פתרון משלים לשירות התשלומים המתקדם של החברה, המתמקד כיום בנקודות מכירה בלתי מאוישות ובמכונות אוטומטיות, ולייצר פתרון  one stop shop לקמעונאיים. כיום תומכת נאייקס, הנסחרת בבורסה בתל אביב בשווי של כ- 3.7 מיליארד שקלים, ביותר מ- 460 אלף נקודות מכירה ברחבי העולם והיא משרתת לקוחות ביותר מ-50 מדינות.

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *