חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: הבייגל הביתי הטוב ביותר

בעבר כבר כתבנו על הבייגל כולל מתכונים כאן ||| חשוב שתדאגו שהחור באמצע הבייגל יהיה משמעותי ובערך כקוטר הבצק, אחרת הבייגל יאפה בצורה לא אחידה ||| תמצאו מגוון מתכוני בייגל בקישור… ||| ביגל עם ציפוי עשיר שלא תמצאו בבית המאפה אבל תוכלו להעשירו כיד הדמיון והטעמים שאוהבים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

בייגל ביתי עשיר בטעמים (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (7 יחידות)

לבצק

ליצירת סירופ לֶתֶת

  • ¼4 ליטר מים
  • ⅔ כוס סירופ לתת Barley Malt Syrup

לשימון

לתערובת ציפוי הבייגל

לתמיסת העמילן

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את המים והשמרים עד להמסת השמרים
  2. מוסיפים את הקמח, סוכר, שמן, מלח וסירופ לתת
  3. מערבבים במהירות נמוכה כ- 5 דקות לקבלת בלילה מדוללת
  4. ממשיכים לערבב במהירות בינונית 4-6 דקות לפיתוח הגלוטן
  5. מבחן שמשת החלון: כדי להעריך את התפתחות הגלוטן, אפשר לקחת מנת בצק בידיים ולמתוח את הבצק שייווצר בו חור / חלון. אם הבצק יחזיק את החלון לפחות 8-10 שניות וניתן למתוח את הבצק אפילו עד כדי כך שהבצק כמעט שקוף – זה הסימן שהבצק הגיע להתפתחות גלוטן מלאה.
  6. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומכסים היטב במגבת או ניילון נצמד. ומשאירים את הבצק לתפוח בטמפרטורת החדר למשך כשעה
  7. מחלקים את הבצק לשבעה חלקים שווים
  8. לוחצים בידיים על כל יחידת בצק, ומשטחים אותה לעלה בצק מרובע
  9. מקפלים כל פינה למרכז הבצק והופכים את רבוע הבצק
  10. יוצרים מעלה הבצק, בעזרת הידיים דיסק בצק והניחו בצד
  11. עשו כך עם כל 7 כדורי הבצק והניחו לעיגולי הבצק מכוסים בצד למשך 20 דקות
  12. לתמיסת העמילן: בזמן שהבייגל תופח, בקערה מערבבים את עמילן הטפיוקה לתוך המים באמצעות בְּלֶנְדֶּר מוט עד שאין גושים של עמילן ומתקבלת בלילה אחידה
  13. הניחו לתמיסה להתעבות במשך 2-3 שעות בטמפרטורת החדר לפני שאתם טובלים בה את הבייגל אחרי האפייה. התמיסה צריכה להיות סמיכה מספיק כדי להיצמד לפני השטח של הבייגל. אם לא משתמשים בתמיסה מיד, ניתן לשמור את התמיסה בכלי אטום בטמפרטורת החדר או במקרר למשך 4-5 ימים
  14. חוזרים לבצק: השתמשו בידית של כף עץ כדי ליצור חור במרכז כל עיגול בצק
  15. בעזרת הידיים, מותחים את הבצק מהחור באמצע כלפי החוצה, עד שקוטר הבייגל הוא 8-10 ס"מ
  16. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומאבקים בקמח תירס
  17. מסדרים את הבייגל על התבנית המרופדת. זכרו שהם יתרחבו כך שתנו להם מספיק מקום כדי שהם לא יבואו במגע אחד עם השני ומכסים את הכול במגבת מטבח לחה. משהים למשך 90-120 דקות
  18. מבחן קצות האצבעות: לחצו בעדינות על פני בצק הבייגל למשך 2 שניות. הלחיצה צריכה להשאיר שקע קטן בבצק, שיעלם לאט בספירה עד 2. אם נשאר שקע סימו שיש עוד להמתין עם התפיחה
  19. הכנת תמיסת הלתת: בסיר בינוני ממיסים את סירופ הלתת במים (אפשר להיעזר בבלנדר מוט). מביאים את הבלילה לרתיחה
  20. מניחים את הבייגל במי הלתת הרותחים למשך 30 שניות והופכים את הבייגל למשך 30 שניות נוספות
  21. מחזירים את הבייגל המבושלים לתבנית המרופדת
  22. מחממים תנור ל- 230 מעלות
  23. אופים כאשר התבנית בחלק התחתון של התנור, למשך 12-15 דקות
  24. מוציאים את הבייגל מהתנור, ומצננים לטמפרטורת החדר
  25. הכנת ציפוי הבייגל: בקערה מערבבים היטב את הבצל היבש, שום מיובש, זרעי סלרי, זרעי קימל (אם משתמשים), פרג, שומשום ומלח ים או מלח סלרי (אם משתמשים)
  26. טובלים את הבייגל הצונן בתמיסת העמילן (שלב 12-13)
  27. מעבירים את הבייגל הרטוב לתערובת הציפוי והופכים כך ששני הצדדים יהיו מצופים בתערובת שהכנו
  28. מניחים את הבייגל המצופה על רשת משומן קלות או בתבנית המרופדת בנייר אפייה משומן קלות
  29. מחזירים את הבייגל לתנור, ואופים אותם באותה טמפרטורה למשך 5 דקות נוספות כשהדלת מעט פתוחה
  30. מוציאים את הבייגל מהתנור, ומצננים אותם לגמרי על רשת

טיפ: אם אתם לא מתכוונים לאכול את הבייגל באותו היום, תנו להם להתקרר, ואז מיד חתכו אותם לשניים לרוחבם. עטפו כל חצי והקפיאו אותם עד חודשיים. כך תוכלו לחמם בייגל קפוא ישר לתוך הטוסטר ללא צורך בהפשרה.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *