מאכל שנחשוב למעדן מלכים, ובו בזמן גם מזון לעניים ||| מולוכיה הוא מאכל ידוע בעולם הערבי בכלל ומצרים בפרט עוד מימי הביניים ולפני כן ||| המתכון כיצד להכין את מרק המלכים מוזכר כבר בספר המטבח הערבי מהמאה ה-14 ||| השליט הפאטימי של מצרים אל-חאכִּם בִּאמר אללה الحاكم بأمر الله במאה ה-10 אסר על נתיניו אכילת המולוקיה, שנחשבה כאפרודיזיאק – מעורר מינית ||| עקב כך הדרוזים, ממשיכים לכבד את האיסור, ואינם אוכלים מולוכיה מכל סוג שהוא עד היום ||| במטבח הקפריסאי המנה ידועה בשם מולוהייה Molohiya בה העלים מבושלים במרק על בסיס עגבניות עם בצל ושום ולקבלת תוצאות אופטימליות, משתמשים בלימון ובתפוח אדמה גם כדי לעזור לשמור על המרקם שלא יהיה רירי מדי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- 4 כפות שמן זית
- 3 בצל קלופים, חתוכים לקוביות
- 4 שיני שום כתושות
- 2 גבעולי סלרי (כַּרְפַּס)
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות גסות
- ½ ק"ג עלי מלוח'יה טריים, מופרדים מהגבעול וקצוצים
- 1 כף זרעי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) כתושים
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית כַּמּוֹן
- ½ כפית ראס אל חנות
- קורט פִּלְפֵּל צ'ילי יבש
- ½1 ליטר ציר-ירקות או ציר שאוהבים
- מלח
- פִּלְפֵּל
- 4 גבעולי בצל ירוק פרוס לפרוסות
- ½ חבילה כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) קצוצה
להגשה
שלבי הכנה
- הכנת המרק: בסיר רחב ועמוק עם שמן זית מטגנים את הבצל, שום, סלרי ועגבניות עד לריכוך
- מוסיפים את עלי המלוחייה, זרעי כוסברה, כורכום, כמון, ראס אל חנות וצ'ילי ומאדים קלות
- מוסיפים את ציר הירקות, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה
- מוסיפים בצל ירוק וכוסברה, ואם צריך מתקנים תיבול
- מוזגים את המרק לקערות אישיות. סוחטים ¼ לימון על כל קערה מרק ובוזקים מעל מעט שמן זית
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…