חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סבאיה תימנית الصبايا

מי לא מכיר את המַלַאוַוח ملوح שמקורו בצפון תימן אבל בדרום תימן ובקהילות סומאליה, ג'יבוטי ועוד מוכר מאפה דומה שנקרא סבאיה או Sabayad ||| מאפה דומה בצפון אפריקה והמגרב נקרא מסאמן Msemmen مسمن או רג'איף Rghaif رغايف ||| הסבאיה היה מאכל מוכר במעט קהילות יהודיות ובכלל, ונחשב למאכל חגיגי הנשמר לחג או שבת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סבאיה תימנית (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לבצק

  • 780 מ״ל מים

לשימון

למתיחת הבצק

  • 200 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות

לציפוי

שלבי הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים ביד את השמרים, סוכר ומעט מים ונותנים לשמרים להתעורר ומתחילים לראות בועות על פני המים
  2. מוסיפים את הקמח ושאר המים ולשים עם וו לישה במהירות איטית כדקה עד שמתחיל להתגבש בצק
  3. מוסיפים את המלח, ומגבירים את מהירות המיקסר ולשים במשך 7 דקות לקבלת בצק רך וגמיש
  4. מכסים את הקערה במגבת או בניילון נצמד, ונותנים לבצק לנוח 10 דקות
  5. משמנים בנדיבות, תבנית אפייה
  6. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים בגודל ביצה, במשקל 80 גרם כל אחד ומניחים את כדורי הבצק על מגש משומן
  7. מגלגלים קלות את כדורי הבצק בשמן לשמירה על הלחות
  8. מכסים את המגש במגבת או בניילון נצמד ומניחים בצד למשך שעה
  9. משמנים את התבנית ואת משטח העבודה בקוביית חמאה
  10. משטחים ומותחים בידיים כל כדור בצק ליריעה דקה וכמעט שקופה בגודל התבנית
  11. מרימים את הבצק מהמרכז ומותחים בכל פעם קצת כלפי חוץ. הערה: ככל הנראה השכבה הראשונה וגם השנייה יקרעו לכם, וזה לא נורא
  12. מורחים בתנועות טפיחה קלות (לא בניגוב כי אז הבצק עלול להיקרע) קוביית חמאה רכה מאוד על יריעת הבצק שמתחנו
  13. מגלגלים את יריעת הבצק על מערוך ומעבירים לתבנית
  14. מותחים את יריעת הבצק ומשטחים אותה בתבנית עד שהיא מגיעה לדפנות
  15. מותחים את כל כדורי הבצק באותה שיטה ודרך, ומסדרים את יריעות הבצק בתבנית זו על גבי זו כאשר מורחים חמאה בין יריעה ליריעה.
  16. טיפ: אם הבצק קצת מתנגד למתיחה נותנים לו לנוח כמה דקות
  17. הערה חשובה: מקפידים להשאיר את כדורי הבצק מכוסים כדי שלא יתייבשו
  18. כשמגיעים ליריעת הבצק האחרונה לא מורחים אותה בחמאה
  19. עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 20 דקות
  20. מחממים תנור ל-180 מעלות
  21. מוציאים את בצק הסבאייה מהמקרר ומותחים שוב את קצות הבצק עד שיגעו בדפנות התבנית
  22. מברישים את פני הבצק בבלילת הביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום
  23. אופים 30-25 דקות עד שפני המאפה זהובים
  24. מגישים לצד רסק עגבניות, סחוג וביצים קשות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *