לחמניות לפסח, שמכונות גם לחמניות מצות הן כמובן חלק ממסורת ארוחת ליל הסדר ||| לחמניות לפסח מוגשות לרוב לצד מנות כשרות לפסח או מרק קניידלך שעליו סיפרנו כאן ||| הלחמניות יספקו לכם דרך טעימה ומשביעה ליהנות מלחם גם במהלך ימי הפסח ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
אופן הכנה
- בסיר רחב מרתיחים את המים, שמן, מלח וסוכר
- מוסיפים קמח מצה ואבקת אפייה ומערבבים היטב בעזרת כף עץ לקבלת מסה חלקה
- מוסיפים את הביצים אחת אחר השנייה. מערבבים אחרי כל ביצה עד שהיא נטמעת בעיסה. הערבוב חייב להיות טוב ואחיד, והמסה צריכה להיות אחידה
- מניחים לתערובת להתקרר למשך 10 דקות לפחות
- מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
- בידיים רטובות מעט יוצרים כדורים ומניחים בתבנית המרופדת
- מכניסים את הלחמניות לתנור ומנמיכים לטמפרטורה של 180מעלות
- אופים למשך 45 דקות
- מכבים את התנור, אבל משאירים את הלחמניות בתנור לעוד 5-10 דקות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…