מתכון: סילבש גומבוץ Silvash Gombotz

כופתאות תפוחי אדמה ושזיפים Szilvás gombóc מהמטבח ההונגרי הם המתכון האח לכופתאות האוסטריות עליהן כתבנו כאן ||| גרמקנודל Germknödel או מרילנקנודל  Marillenknödelהם הגרסה האוסטרית שגדלתי על טעמיה ||| סילבש הם שזיפים וגומבוץ הן כופתאות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

כופתאות מרילנקנודל (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים

לציפוי

למלית

להגשה

 
- פרסומת -

 
  • ריבת שזיפים, שמנת חמוצה ו/או קצפת

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מלח עד ריכוך
  2. מסננים את המים, מקלפים את תפוחי האדמה ומרסקים למחית
  3. מוסיפים למחית את החמאה, ביצים, מלח וקמח
  4. לשים הכול לקבלת בצק חלק
  5. מחלקים לכדורים קטנים בגודל כדור פינג-פונג
  6. הכנת המלית: מערבבים את השזיפים עם קינמון
  7. הכנת הכופתאות: מקמחים את הידיים ולוקחים כדור בצק
  8. יוצרים עם האצבע גומה בכדור הבצק ובתוכה שמים שזיף מצופה בקינמון
  9. סוגרים את הכופתאות ויוצרים כדור מושלם
  10. מרתיחים סיר עם מים
  11. מבשלים את הכופתאות עד שהן צפות על פני המים המבעבעים קלות
  12. במחבת מטגנים מעט חמאה, פירורי לחם וסוכר עד השחמה
  13. כשהם תערובת שחומה, מוסיפים את הכופתאות ומגלגלים אותן כך שעוטפים אותן בתערובת

הגשה

  1. מגישים חם לצד כפית ריבת שזיפים ו/או שמנת חמוצה ו/או קצפת

בתיאבון Jo it Vadjyot

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. נחמה שחר

    מעולה

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: