דג סלמון בדרך הגשה אחרת ועם טעמים ים תיכוניים ||| סלט ירקות טריים עם דג סלמון הם שילוב מנצח ||| הכנת נתח הסלמון שדרך אחרת תהיה מהנה והתוצאה תפתיעה רבים וטובים ||| אפשר להגיש לצד אורז או פירה תפוח אדמה אבל מומלץ ללא התוספת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4-6 מנות)
לדג
- דג סלמון מפולט בלי עור חתוך לאורכו ל- 4-6 רצועות
- שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- תימין
למרינדה
לסלט
- 300 גרם עגבניות שרי חצויות
- 1/2 בצל סגול קצוץ דק
- 1 פלפל חריף פרוס
- צרור עלי בייבי שטופים וקרועים ביד
לתיבול וקישוט
- 3-4 כפות כוסברה קצוצה
- 3 פרוסות דקות של לימון עם קליפה, חתוכות לרבעים
- 1 לימון, המיץ בלבד (הגרידה שימשה לדג למעלה)
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מרפדים תבנית בנייר אפייה
- מגלגלים את רצועת הסלמון ומסדרים בתבנית לעיגולי סלמון
- מערבבים בצלוחית את שמן הזית, מלח ופלפל גרוס
- מברישים את בלילת שמן הזית על הסלמון מכל צדדיו
- מכניסים לתנור לאפייה למשך 20-25 דקות
- בקערית מערבבים שמן זית, כוסברה קצוצה, וגרידת לימון
- בקערית נפרדת מערבבים את עגבניות השרי, בצל, פלפל ועלי בייבי מצרכי הסלט
- מתבלים הסלט בשמן זית מלח ומיץ לימון
- בקערית מערבבים שמן זית, כוסברה קצוצה ועוד גרידת לימון
- מברישים את הסלמון המוכן
- מסדרים את עיגולי הסלמון מעל סלט הירקות על צלחות ההגשה
בתיאבון