חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קוגל כרובית .Vs כרובית אפויה

תחליף דל קלוריות לקוגל וטוב בדיוק כמו המקור ||| תחליף שאינו בגלל התנגדות לקוגל תפוח-אדמה או קוגל אטריות ||| קוגל כרובית עומד בפני עצמו כאופציה ממש טעימה וקלילה יותר שלא מתפשרת על נוחות או טעם ||| ואם רוצים כרובית קלילה יותר אז אין כמו זו האפויה ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

קוגל כרובית

קיש כרובית וטופו (עיצוב יעל מלכיור, צילום אליחנן מלכיור)

מצרכים (תבנית 20X24)

שלבי הכנה

  1. מחממים תנור ל- 210 מעלות ומשמנים תבנית בשמן
  2. מסירים את העלים החיצוניים הקשים והפגומים מהכרובית
  3. חותכים ומסירים את הגבעול העגול והקשה בתחתית הכרובית. הערה: אפשר לשמור את העלים הרכים והקטנים יותר לשימוש בקוגל
  4. שוטפים היטב את הכרובית בקערת מים חמימים 3-4 פעמים כדי להסיר לכלוך ואדמה, לא רצויים ואח"כ מיבשים את הכרובית היטב
  5. פורסים את כל הכרובית לפרוסות בעובי כ- ½ ס"מ. רוב הפרוסות אמור להתפורר לחתיכות קטנות, אבל כדאי שיהיו לכם כמה פרוסות דקות ויפות של כרובית שגם החזיקו בצורתן. שומרים את הפרוסות השלמות לחלק העליון של הקוגל
  6. בקערה גדולה מערבבים את הבצל והכרובית המפוררת
  7. בקערה בינונית מערבבים את הביצים, שמן זית, פלפל שחור, מלח ופפריקה לקבלת בלילה אחידה
  8. יוצקים את בלילת הביצים על תערובת הכרובית ומערבבים היטב, כך שתערובת הכרובית מצופה היטב בבלילת הביצים המתובלת
  9. מערבבים פנימה את עלי הכרובית הקטנים ששמרנו
  10. מעבירים את המסה לתבנית המשומנת
  11. מסדרים שכבה של פרוסות כרובית ששמרנו בשלב 6
  12. מטפטפים 2 כפות שמן זית ומפזרים קורט מלח ופלפל על פני פרוסות הכרובית
  13. אופים במשך 20 דקות או עד להזהבה
  14. מכסים את המאפה ברדיד אלומיניום ומנמיכים את הטמפרטורה ל- 180 מעלות
  15. אופים עוד 70 דקות (שעה ו-10 דקות)

מגישים חמים ואפשר לשמור במקרר עד 4 ימים. לטעמי, הטעם לאחר יום משתבח – מחממים במיקרוגל ונהנים.

כרובית אפויה (צילום דני בר)

מתכון: כרובית אפויה

מצרכים (6 מנות)

לתיבול

שלבי הכנה

  1. משרים את הכרובית בקערה עם מי מלח וחומץ לחיטוי וניקוי
  2. מחממים סיר גבוה ורחב (בגודל שיכיל את הכרובית בשלמות ובנדיבות) עם מים
  3. מכניסים את הכרובית כך שהבסיס הלבן כלפי מעלה
  4. מבשלים ומביאים את המים לרתיחה. מוסיפים את המלח ומבשלים 10 דקות לפחות
  5. מחממים תנור ל- 230 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  6. מוציאים את הכרובית החמה מהסיר (בזהירות)
  7. מניחים את הכרובית החמה על משטח עבודה ומעסים אותה בזהירות בשמן זית
  8. מפזרים מלח, פלפל, שום (אבקה או כתוש) ופלפל שטה
  9. מניחים את הכרובית המתובלת בתבנית המרופדת
  10. אופים בחום גבוה עד שהכרובית מוכנה ומשחימה מבחוץ

הגשה

מוציאים ומגישים חם

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *