מנה מסורתית של ערבי שבת וחג שכבר סיפרנו עליה כאן… ||| הסוד הוא תכולת הרוטב האמיתי העשיר ומגוון ||| לצד חלה תקבלו חווית יום שישי ביתית וחמימה עם הרבה זיכרונות ילדות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
לרוטב
- 2 כפות שמן סויה
- 8 שיני שום כתושות
- 5 פִּלְפֵּל אדום חתוך לרצועות דקות (ללא הגרעינים)
- 2 פִּלְפֵּל צהוב חתוך לרצועות דקות (ללא הגרעינים)
- 3 פִּלְפֵּל חריף חתוך לרצועות דקות (ללא הגרעינים)
- 2 פִּלְפֵּל שושקה אדום, חתוך לרצועות
- 4 עגבניות בשלות מרוסקות
- 2 כפות פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מתוקה או חריפה
- 1 כף סוכר
- מלח
- פִּלְפֵּל
- 1 כף כַּמּוֹן
- 1 לימון – המיץ בלבד
לדגים
- 6 נתחי פילה דג בורי בינוני וטרי
- 2 כפות שמן זית
- צרור כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) קצוצה
להגשה
- פרוסות דקיקות של צנוניות
שלבי הכנה
- הכנת הרוטב: בסיר סוטאז' רחב ונמוך עם שמן מטגנים שום ואת כל רצועות פלפלים
- מוסיפים לסיר עגבניות ופפריקה ומערבבים
- מוסיפים סוכר, מלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות
- מנמיכים את הלהבה, מוסיפים כמון ומיץ לימון ומערבבים
- מבשלים על להבה נמוכה כ-½ שעה
- הכנת הדגים: מניחים את הדגים בסיר עם הרוטב כשהעור פונה כלפי מעלה
- מבשלים עם מכסה סגור על להבה גבוהה כ-10 דקות
- מסירים את המכסה, מטפטפים מעל 2 כפות שמן זית ומוסיפים את הכוסברה הקצוצה
- מסירים מהכיריים ומסדרים 2 נתחי דג בכל צלחת הגשה
- יוצקים מעל את הרוטב ומעטרים בפרוסות צנוניות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…