חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קיש פטריות טבעוני

לרגל יום הטבעונות העולמי שחל ב-1 בנובמבר ||| משומשו, יצרנית הגבינות הטבעוניות מציע מתכון ||| מתכון חגיגי של קיש גבינות טבעוניות ||| קיש פטריות עם בצל וגבינות טבעוניות ||| מתאים לאירוח והגשה לצד סלט ירקות רענן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קיש פטריות טבעוני (צילום אביתר ניסן)

מצרכים (לתבנית 28 )

לבצק

  • 3.5 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 2 כפיות מלח
  • 75 גרם שמן קוקוס (או שמן זית)
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס שמן זית

למלית

  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון
  • 1 פחית קרם קוקוס
  • 3 בצלים בינוניים
  • 4 כפות קמח
  • 2 כפות קורנפלור
  • 150 גרם מלוחה טבעונית של משומשו
  • 200 גרם צהובה טבעונית של משומשו
  • קורט מלח/פלפל/אגוז מוסקט

אופן הכנה

  1. להכנת הבצק: בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח
  2. מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית
  3. מוסיפים את השמן והמים ומעבדים עד לקבלת בצק חלק
  4. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר למשך כשעה
  5. להכנת המלית: קוצצים את הבצל דק ומטגנים עד שקיפות
  6. מנקים את הפטריות וחותכים לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ ומוסיפים אותן למחבת
  7. מטגנים את הבצל והפטריות כ-15 דקות או עד שהפטריות סיימו להגיר נוזלים וקיבלו מרקם בשרני ובמחבת אין כמעט נוזלים
  8. הערה: ניתן להשאיר חופן קטן של פטריות לקישוט
  9. שמים בקערה את קרם הקוקוס ומוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי ערבוב מהיר במטרפה ידנית כדי שלא ייווצרו גושים
  10. מערבבים את הקורנפלור עם קצת מים עד שהוא נמס ושופכים לתוך הקערה תוך כדי ערבוב
  11. מוסיפים למלית גבינה מלוחה טבעונית מפוררת, מעט מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה
  12. שופכים לתערובת את הפטריות והבצל ומערבבים
  13. מחממים תנור ל-180 מעלות
  14. מהדקים את הבצק לתבנית כך שתהיה שכבת בצק בתחתית והדפנות בעובי 1/2 ס"מ
  15. מחוררים את הבצק עם מזלג ואופים למשך כ-10 דקות
  16. מוציאים את התבנית מהתנור ושופכים את המלית בתוך הבצק
  17. מגרדים מעל המלית שבתבנית, גבינה צהובה טבעונית
  18. מקשטים בפטריות ומחזירים לתנור לאפייה למשך 30-40 דקות

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *