לרגל יום הטבעונות העולמי שחל ב-1 בנובמבר ||| משומשו, יצרנית הגבינות הטבעוניות מציע מתכון ||| מתכון חגיגי של קיש גבינות טבעוניות ||| קיש פטריות עם בצל וגבינות טבעוניות ||| מתאים לאירוח והגשה לצד סלט ירקות רענן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (לתבנית 28 )
לבצק
- 3.5 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 2 כפיות מלח
- 75 גרם שמן קוקוס (או שמן זית)
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס שמן זית
למלית
- 2 סלסלות פטריות שמפיניון
- 1 פחית קרם קוקוס
- 3 בצלים בינוניים
- 4 כפות קמח
- 2 כפות קורנפלור
- 150 גרם מלוחה טבעונית של משומשו
- 200 גרם צהובה טבעונית של משומשו
- קורט מלח/פלפל/אגוז מוסקט
אופן הכנה
- להכנת הבצק: בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח
- מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית
- מוסיפים את השמן והמים ומעבדים עד לקבלת בצק חלק
- יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר למשך כשעה
- להכנת המלית: קוצצים את הבצל דק ומטגנים עד שקיפות
- מנקים את הפטריות וחותכים לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ ומוסיפים אותן למחבת
- מטגנים את הבצל והפטריות כ-15 דקות או עד שהפטריות סיימו להגיר נוזלים וקיבלו מרקם בשרני ובמחבת אין כמעט נוזלים
- הערה: ניתן להשאיר חופן קטן של פטריות לקישוט
- שמים בקערה את קרם הקוקוס ומוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי ערבוב מהיר במטרפה ידנית כדי שלא ייווצרו גושים
- מערבבים את הקורנפלור עם קצת מים עד שהוא נמס ושופכים לתוך הקערה תוך כדי ערבוב
- מוסיפים למלית גבינה מלוחה טבעונית מפוררת, מעט מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה
- שופכים לתערובת את הפטריות והבצל ומערבבים
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מהדקים את הבצק לתבנית כך שתהיה שכבת בצק בתחתית והדפנות בעובי 1/2 ס"מ
- מחוררים את הבצק עם מזלג ואופים למשך כ-10 דקות
- מוציאים את התבנית מהתנור ושופכים את המלית בתוך הבצק
- מגרדים מעל המלית שבתבנית, גבינה צהובה טבעונית
- מקשטים בפטריות ומחזירים לתנור לאפייה למשך 30-40 דקות
בתיאבון