לכבוד ליל כל הקדושים אפשר להתפנק בדלעת או דלורית ||| סלט בעל שם טריקי Roasted Butternut Squash Bread Salad ||| מנה קלה להכנה ועם הרבה בריאות ||| עוד על דלעת ודלורית בכתבה זו ||| כל אבות המזון עם ויטמינים ומינרלים בסלט אחד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 ק"ג דלורית, קלופה, וחתוכה לפרוסות של 1-2 ס"מ
- 4 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
- 1/2 כפית פפריקה
- 3 פרוסות לחם כפרי או שחור חתוכות לקוביות 2X2 ס"מ
- 2 כפות טחינה
- 2 כפות מיץ ליים
- 1 כפית דבש
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה גס, פטרוזיליה או שמיר, או שילוב של שלושתם
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 220 מעלות
- מרפדים תבנית עם נייר אפייה או נייר כסף
- מכניסים את פרוסות הדלורית לקערה גדולה עם 2 כפות שמן זית
- מתבלים היטב במלח, פלפל שחור ופפריקה (אם אוהבים חריף) ומערבבים
- סדרו את פרוסות הדלורית בשכבה אחידה בתבנית
- הכניסו לתנור לאפייה של 10-15 עד שהדלורית מתחילה לקבל נקודות אפויות שחומות
- בזמן זה, הכניסו לקערה שנשאר בה עוד רוטב מתובל, את קוביות הלחם עם שמן הזית שנותר ומתבלים במלח ופלפל
- לאחר שהדלורית צלויה, הוציאו מהתנור והפכו את חלקי הדלעת
- מוסיפים את הלחם לתבנית יחד עם פרוסות הדלורית
- אופים 10-15 דקות נוספות כאשר הופכים את קוביות הלחם לפחות פעם אחת במהלך האפייה עד שהקרוטונים זהובים ופריכים והדלעת רכה
- בזמן זה טורפים יחד את הטחינה, מיץ הליים, דבש ו -2 כפות מים לקבלת בלילה אחידה
- מתקנים תיבול עם מלח לפי הטעם
הגשה
מסדרים את הדלעת והקרוטונים על מגש או בקערה ומזלפים את רוטב הטחינה. מפזרים מעל את עשבי התיבול שהחלטתם להשתמש בהם.
בתיאבון