חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סלט דלורית וקרוטונים

לכבוד ליל כל הקדושים אפשר להתפנק בדלעת או דלורית ||| סלט בעל שם טריקי Roasted Butternut Squash Bread Salad ||| מנה קלה להכנה ועם הרבה בריאות ||| עוד על דלעת ודלורית בכתבה זו ||| כל אבות המזון עם ויטמינים ומינרלים בסלט אחד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סלט פרוסות דלורית וקרוטונים (צילום יח"צ חו"ל)

מצרכים

  • 1 ק"ג דלורית, קלופה, וחתוכה לפרוסות של 1-2 ס"מ
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 3 פרוסות לחם כפרי או שחור חתוכות לקוביות 2X2 ס"מ
  • 2 כפות טחינה
  • 2 כפות מיץ ליים
  • 1 כפית דבש
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה גס, פטרוזיליה או שמיר, או שילוב של שלושתם
תצוגת דלעות מסוגים שונים בכל פינה בארה"ב (צילום דני בר)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 220 מעלות
  2. מרפדים תבנית עם נייר אפייה או נייר כסף
  3. מכניסים את פרוסות הדלורית לקערה גדולה עם 2 כפות שמן זית
  4. מתבלים היטב במלח, פלפל שחור ופפריקה (אם אוהבים חריף) ומערבבים
  5. סדרו את פרוסות הדלורית בשכבה אחידה בתבנית
  6. הכניסו לתנור לאפייה של 10-15 עד שהדלורית מתחילה לקבל נקודות אפויות שחומות
  7. בזמן זה, הכניסו לקערה שנשאר בה עוד רוטב מתובל, את קוביות הלחם עם שמן הזית שנותר ומתבלים במלח ופלפל
  8. לאחר שהדלורית צלויה, הוציאו מהתנור והפכו את חלקי הדלעת
  9. מוסיפים את הלחם לתבנית יחד עם פרוסות הדלורית
  10. אופים 10-15 דקות נוספות כאשר הופכים את קוביות הלחם לפחות פעם אחת במהלך האפייה עד שהקרוטונים זהובים ופריכים והדלעת רכה
  11. בזמן זה טורפים יחד את הטחינה, מיץ הליים, דבש ו -2 כפות מים לקבלת בלילה אחידה
  12. מתקנים תיבול עם מלח לפי הטעם

הגשה

מסדרים את הדלעת והקרוטונים על מגש או בקערה ומזלפים את רוטב הטחינה. מפזרים מעל את עשבי התיבול שהחלטתם להשתמש בהם.

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *