מתכון: עוגיות מגולגלות שוקולד

עוגיות מגולגלות ממולאות שוקולד הן קלאסיקה ביתית אהובה – סוג של מאפה היברידי בין עוגייה לרולדה קטנה, שמאופיין בבצק עדין, רך או פריך, שמגולגל סביב מילוי שוקולדי עשיר ||| שילוב ממכר של בצק עדין עם מילוי שוקולד עשיר שיכול להיות גם שילוב של קקאו עם סוכר, או שוקולד קצוץ עם אגוזים או קינמון ||| עוגיות קלות להכנה שכדאי שיהיו תמיד בבית לאורחים מזדמנים ובעיקר לצעירים ||| קינוח ביתי משמח – לפעמים הן אפילו מוקפאות מראש ונאפות ברגע האחרון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות רולדה תמרים וחלבה (צילום דני בר)

מצרכים

למילוי

לפיזור

שלבי הכנה

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו גיטרה מערבבים את מצרכי הבצק לקבלת בצק אחיד. הערה: אם מרגיש רך מידי, ניתן להוסיף מעט קמח, לפי הצורך
  2. מחלקים את כדור הבצק לארבע חלקים שווים
  3. מרדדים כל חלק בצק בין שני גיליונות נייר אפייה כך שייווצר מרובע יפה
  4. מורחים את המילוי שבחרנו כשכבה אחידה יפה על רבוע הבצק
  5. מגלגלים ליצירת רולדה
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות
  7. מסדרים את הרולדות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 10-14 דקות
  8. מצננים את הרולדות, ואחר כך מכניסים למקפיא למשך 45-60 דקות, להתייצבות
  9. חותכים ליחידות בגודל שאוהבים, מפזרים מעט אבקת סוכר ומכניסים לכלי אטום
  10. ניתן לשמור על השיש יומיים שלושה או במקרר עד שבוע (אין סיכוי שישאר שבוע)

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *