חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגיות טחינה ללא גלוטן

אחוה בשיתוף השף אבי ביטון עם מתכון חורפי מנחם ||| עוגיות טחינה ללא גלוטן, בשילוב ממרח שומשום עם סילאן ||| עוגיות קלות להכנה, נימוחות וטעימות להפליא ||| מתאימות להגשה לצד שתייה חמה, לקחת ביס ולהתענג ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות טחינה ללא גלוטן עם ממרח שומשום וסילאן (צילום שניר סופגי גואטה)

מצרכים (לכ-20 עוגיות):

  • 400 גרם ממרח שומשום עם  סילאן של אחוה
  • 1 ביצה L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/8 כפית מלח דק
  • 100 גרם קורנפלור
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 25-30 שקדים שלמים

אופן הכנה

  1. שמים בקערת מעבד המזון ממרח שומשום, ביצה, קורנפלור, אבקת אפיה,  תמצית וניל מעט מלח ובוחשים היטב
  2. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה
  4. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים מהבצק כדורים בגודל של אגוז מלך
  5. מניחים בתבנית, במרווחים
  6. נועצים שקד במרכז כל כדור ופוחסים מעט
  7. אופים בתנור 10-15 דקות, או עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות
  8. מוציאים, מצננים לחלוטין ומגישים
  9. לאחסן בכלי אטום בטמפרטורת החדר

בתיאבון

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *