אחוה בשיתוף השף אבי ביטון עם מתכון חורפי מנחם ||| עוגיות טחינה ללא גלוטן, בשילוב ממרח שומשום עם סילאן ||| עוגיות קלות להכנה, נימוחות וטעימות להפליא ||| מתאימות להגשה לצד שתייה חמה, לקחת ביס ולהתענג ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (לכ-20 עוגיות):
- 400 גרם ממרח שומשום עם סילאן של אחוה
- 1 ביצה L
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/8 כפית מלח דק
- 100 גרם קורנפלור
- 1 כפית אבקת אפייה
- 25-30 שקדים שלמים
אופן הכנה
- שמים בקערת מעבד המזון ממרח שומשום, ביצה, קורנפלור, אבקת אפיה, תמצית וניל מעט מלח ובוחשים היטב
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מרפדים תבנית בנייר אפייה
- מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים מהבצק כדורים בגודל של אגוז מלך
- מניחים בתבנית, במרווחים
- נועצים שקד במרכז כל כדור ופוחסים מעט
- אופים בתנור 10-15 דקות, או עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות
- מוציאים, מצננים לחלוטין ומגישים
- לאחסן בכלי אטום בטמפרטורת החדר
בתיאבון