עוגה חורפית קלסית של צפון אמריקה ||| אין יותר אמריקאי ממייפל ואגוזים ||| עוגה עשירה ומנחמת לימי החורף הגשומים ||| עוגה טעימה שתתאים לכל אחד ואחת שאוהב מתוק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית 22X33)
- 1 כף שמן
- 3 כפות קמח לכל מטרה
לעוגה
- 2 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1/2 כוס שמן זית עדין*
- 3/4 כוס קפה נמס קר
- 4 כפיות תמצית מייפל טהור (או סילאן)
- 7 ביצים XL, מופרדות ובטמפרטורת החדר
- 1.5 כוסות סוכר חום בהיר
- 1 כוס סוכר מגורען
- 1 כוסות אגוזי מלך קלויים, קצוצים דק
- שדרוג: אבקת סוכר
אופן הכנה
- חממו תנור ל- 180 מעלות
- משמנים תבנית אפייה עם כף שמן ומפזרים 3 כפות קמח ומאבקים את פני התבנית. מקישים על התבנית שהיא הפוכה לניעור עודפי קמח
- בקערה מערבבים את הקמח ואבקת האפייה
- בקערה נפרדת מערבבים את שמן הזית, הקפה ותמצית המייפל
- בקערת מיקסר מקציפים את החלמונים והסוכר החום במהירות גבוהה 3-4 דקות, עד לקבלת צבע חיוור ואוורירי
- הפחיתו את המהירות לנמוכה והוסיפו 1/3 מתערובת הקמח
- מערבבים עד קבלת תערובת אחידה של הקמח ובלילת הביצים
- מוסיפים 1/2 מתערובת הקפה והשמן ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה
- מוסיפים עוד 1/3 מתערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את יתרת תערובת השמן והקפה, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את יתרת תערובת הקמח ומערבבים עד לאיחוד
- בקערת מיקסר יבשה ונקייה מקציפים את חלבוני הביצים במהירות בינונית גבוה 3-5 דקות עד שנוצרות הסמחה. מוסיפים את הסוכר המגורען כל פעם כף אחת ואז מערבבים לאחר כל הוספה
- לאחר שכל הסוכר מתערבב בחלבונים, מגבירים את המהירות לגובהה ומקציפים 2-3 דקות נוספות עד שנוצר קצף יציב
- מקפלים 1/4 ממקצפת הסוכר וחלבוני הביצה לתערובת העוגה ומאחדים
- מוסיפים את מקצפת החלבון שנותרה לבלילת העוגה בעוד 3 מנות כאשר כל פעם מקפלים את המקצפת להטמעה בתערובת העוגה
- מקפלים את אגוזי המלך הקצוצים לתערובת ומערבבים לקבלת מסה אחידה
- שופכים את התערובת בעדינות לתבנית האפייה המוכנה ומחליקים את פני העוגה
- אופים כ- 35-40 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם יוצא נקי
- הניחו לעוגה להתקרר בתבנית האפייה ולסיום פזרו אבקת סוכר
- פורסים לריבועים בגודל 7-9 ס"מ ומגישים
בתיאבון
* לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית 75% מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו, ארבקינה, קורינייקי ופיקואל ולא תצטערו