עוגיות עם טעמה המיוחד של תערובת תה ארל גריי ||| תה ארל גריי Earl Grey Tea הוא תה מבושם עם סיפור אנגלי קלסי ||| התה נקרא על שם הרוזן גריי השני שללא תשוקתו לתה לא היינו יודעים כלל את שמו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 280 גרם קמח לבן רגיל (או קמח כוסמין לבן)
- 1/4 כוס שקדים טחונים
- 1/4 כפית מלח
- 4 שקיקי תה ארל גריי
- 150 גרם שמן זית עדין* (או 200 גרם חמאה רכה)
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 כף גרידת לימון (או גרידת תפוז)
- 1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- קערת היבשים: לערבב את הקמח, שקדים טחונים, תה והמלח
- קערת הרטובים: שמים את שמן הזית (או חמאה), אבקת סוכר, קליפת לימון (או תפוז), תמצית וניל ומערבבים היטב בעזרת מיקסר יד עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי כ- 3-4 דקות
- מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים
- על גבי נייר אפייה, מצמידים בין 2 החלקים ומגלגלים ומהדקים ל-2 גלילים אחידים בלי בועות אוויר בערך בקוטר 3-4 ס"מ
- עוטפים את גלילי הסצק בנייר האפייה וסוגרים בקצוות כמו סוכריית טופי
- מעבירים למקפיא למשך כשעתיים עד שהבצק מתקשה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מוציאים הבצק הקפוא ופורסים את גלילי הבצק לפרוסות בעובי של כ- 1/2 ס"מ
- מניחים על גבי תבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה, במרווחים גדולים
- אופים 13-15 דקות, עד שהקצוות מזהיבות קלות
- להוציא מהתנור, להעביר למשטח לקירור מלא
- הערה: הקפידו על קירור מלא של העוגיות אחרת העוגיות מתפרקות
- לשמור בקופסה אטומה
בתיאבון