חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגיות ארל גריי

עוגיות עם טעמה המיוחד של תערובת תה ארל גריי ||| תה ארל גריי Earl Grey Tea הוא תה מבושם עם סיפור אנגלי קלסי ||| התה נקרא על שם הרוזן גריי השני שללא תשוקתו לתה לא היינו יודעים כלל את שמו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות תה ארל גריי (צילום דני בר)

מצרכים

  • 280 גרם קמח לבן רגיל (או קמח כוסמין לבן)
  • 1/4 כוס שקדים טחונים
  • 1/4 כפית מלח
  • 4 שקיקי תה ארל גריי
  • 150 גרם שמן זית עדין* (או 200 גרם חמאה רכה)
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 כף גרידת לימון (או גרידת תפוז)
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה

  1. קערת היבשים: לערבב את הקמח, שקדים טחונים, תה והמלח
  2. קערת הרטובים: שמים את שמן הזית (או חמאה), אבקת סוכר, קליפת לימון (או תפוז), תמצית וניל ומערבבים היטב בעזרת מיקסר יד עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי כ- 3-4 דקות
  3. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד
  4. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים
  5. על גבי נייר אפייה, מצמידים בין 2 החלקים ומגלגלים ומהדקים ל-2 גלילים אחידים בלי בועות אוויר בערך בקוטר 3-4 ס"מ
  6. עוטפים את גלילי הסצק בנייר האפייה וסוגרים בקצוות כמו סוכריית טופי
  7. מעבירים למקפיא למשך כשעתיים עד שהבצק מתקשה
  8. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  9. מוציאים הבצק הקפוא ופורסים את גלילי הבצק לפרוסות בעובי של כ- 1/2 ס"מ
  10. מניחים על גבי תבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה, במרווחים גדולים
  11. אופים 13-15 דקות, עד שהקצוות מזהיבות קלות
  12. להוציא מהתנור, להעביר למשטח לקירור מלא
  13. הערה: הקפידו על קירור מלא של העוגיות אחרת העוגיות מתפרקות
  14. לשמור בקופסה אטומה

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *